Segmentul spațiilor logistice este afectat de reglementările referitoare la securitatea la incendii

Tranzacțiile din segmentul spațiilor logistice sunt din ce în ce mai anevoioase întrucât corelarea cererii și ofertei este consumatoare de timp și uneori imposibilă. Segmentul este afectat în principal de obligația impusă firmelor de a respecta prevederile legale referitoare la securitatea la incendii.

Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate identifică o serie probleme: “Ne confruntăm cu un deficit major de spații cu suprafețe de 1.000 – 2.000 mp, datorită absorbției acestor spații din ultimul an, mai mult decât agresivă, dar și din cauza legislației prin care trebuie să te aliniezi la noile norme în domeniul securității la incendii. Obținerea acestei autorizații implică investiții din partea proprietarilor, constând în montarea de hidranți, detectoare de fum, trape de fum, sprinklere și realizarea de căi de acces multiple. Implementarea unui sistem de sprinklere este costisitor, putând ajunge chiar și la 100.000 euro pentru un spațiu de 2.000 mp, întrucât conform noii legislații se impune inclusiv existența unui bazin cu apă tampon”.
Cererile pentru astfel de spații sunt numeroase. Creșterea consumului solicită extinderea zonelor de stocare a mărfii, atât pentru producători cât și pentru importatori.  Problemele apar din cauza faptului că spațiile care dispun de aceste facilități sunt în afara orașului, cum este și firesc, iar pentru afacerile mijlocii, distanța față de București implică costuri suplimentare cu personalul și cu transportul.

“Tot acest complex de factori provoacă un blocaj în activitate” explică Costel Alecu. “Brokerul caută o soluție de compromis, întrucât spațiile care întrunesc aceste condiții și se află în proximitatea mijloacelor de transport au un preț apropiat celor al spațiilor de birouri, ceea ce din nou, pune presiune asupra bugetului chiriașului”, concluzionează Alecu.

www.romtor.ro

Telefon: 0212331849
office@romtor.ro

Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *