Malul Crisului Repede va fi reabilitat

Malul Crisului Repede va fi reabilitat

Proiectul privind reabilitarea malului stâng al Crișului Repede pe tronsonul cuprins între Podul Sf. Ladislau și Podul Centenarului din municipiul Oradea, s-a aflat în dezbatere la Comisia Municipală de Urbanism și Amenajarea Teritorului.

În perioada următoare, va fi scos la licitație proiectul tehnic și execuția lucrărilor, astfel încât până la finele anului 2018 acest proiect să fie finalizat.

Proiectul este rodul efortului unei echipe complexe în care au lucrat arhitecți de la firma Noua Opțiune din Baia Mare, împreună cu arhitecți și specialiști locali, inclusiv designerul Adian Sabău, cel care a avut un cuvânt important de spus în ceea ce privește Podul Sf. Ladislau și Piața Unirii.

Proiectul vizează restaurarea întregii zone, cuprinzând stâlpii, corpurile de iluminat şi jardinierele, precum şi coborârea spre cursul de apă, care se dorește pusă în valoare, astfel încât zona să devină una atractivă, completând armonios, prin amenajare, imaginea clădirilor istorice din jur.

Materialele folosite vor fi de foarte bună calitate, malul fiind  amenajat cu granit din blocuri masive. Zona verde va cuprinde doar plante care cresc în mod natural pe malul Crișului.

Trotuarul va fi pavat cu piatră, în mod similar cu Piața Unirii. Totodată, va exista o pistă de biciclete până la Podul Sf. Ladislau, amenajată pe carosabil, lângă trotuar.

În momentul în care ABA Crișuri va finaliza lucrările, Primăria va continua proiectul de reamenajare a malului.

Astfel, ceea ce este efectiv amplasat în albia Crișului Repede ține de ABA Crișuri, și ei vor lărgi acest element din beton pentru ca promenada să fie mai generoasă, și tot ceea ce ține de lucrările de finisaj a ceea ce face ABA Crișuri pe de o parte, restaurarea întregului zid, stâlpi, restaurarea balustradei și a stâlpilor proiectați de frații Vago, inclusiv pavarea cu piatră a trotuarului până la carosabil este ceea ce urmează să fie realizat de către Primăria Oradea, a arătat viceprimarul Mircea Mălan.

Un alt proiect de reabilitare urbană, în privința căruia Primăria Oradea așteaptă idei de îmbunătățire și sugestii de la cetățeni este cel care privește reabilitarea str. Aurel Lazăr și transformarea ei în stradă pietonală.

 

 

 

Un drum judetean va fi modernizat cu peste 20 mil lei

Intretinere periodica a unor drumuri nationale cu peste 144 mil lei

Aproape 115 mil lei pentru reabilitarea unui tronson de drum

 

 

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *