19 mil euro pentru drumurile judetene din Sibiu

19 mil euro pentru drumurile judetene din Sibiu

A fost semnat cel de-al treilea contract de finantare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor judetene din Regiunea Centru. Este vorba de drumul DJ 141 Mediaș-Bârghiș (25,8 km), care porneste din Medias si uneste localitatile Mosna si Pelisor cu comuna Barghis.

Contractul de finantare pentru proiectul de reabilitare a DJ 141, a carui valoare totala este de circa 85 milioane lei, a fost semnat de catre presedintele CJ Sibiu, doamna Daniela Campean si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Documentatia tehnico-economica, devizul general si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare si modernizare DJ 141 Medias – Mosna – Pelisor – Barghis” indica faptul ca valoarea totala a investitiei este de 84,61 milioane lei, (aproape 19 milioane euro), iar durata derularii intregii investitii este estimata la aproape opt ani, pana in 30 noiembrie 2021, fiind cuprinsa si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de finantare.

Valoarea totala eligibila a acestui proiect este de circa 83,82 milioane lei, din care circa 71,25 milioane lei o reprezinta contributia europeana, din FEDR, la care se adauga aproximativ 10,9 milioane lei de la Bugetul de stat, diferenta fiind reprezentata de contributia beneficiarului, CJ Sibiu.

Aceasta ruta strabate zona podisului transilvan din centrul Romaniei, legand zona Vaii Hartibaciului cu DN 14 si Podisul Tarnavelor, prin capatul de nord al acestui drum, iar astfel este asigurata o legatura rutiera de calitate intre aceste zone din partea de nord a judetului Sibiu. Acest drum judetean completeaza si investitiile derulate in urma cu mai bine de sapte ani pe DJ 106, Sibiu-Altana-Barghis-Agnita.

”Pe langa reabilitarea DJ 141, avem in vedere si parteneriatul cu Judetul Mures, pentru cea de-a doua parte a drumului judetean DJ 106, dintre Agnita si Sighisoara, dar si pentru reabilitarea DJ 106D: Ocna Sibiului–Tapu si modernizarea DJ 107B: Pauca–Slimnic”, a declarant doamna Daniela Campean, presedinte CJ Sibiu.

Reabilitarea DJ 141 este importanta in peisajul rutier judetean din Sibiu. Investitiile sunt programate sa dureze inca patru ani, pana la finalizarea completa a celor 25,82 km lungime a acestui drum.

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *