Globalworth vrea sa dezvolte noi proiecte imobiliare in Bucuresti

Globalworth vrea sa dezvolte noi proiecte imobiliare in Bucuresti

Fondul de investiții Globalworth Real Estate Investments pregătește noi proiecte imobiliare în România.

În București, compania urmează să dezvolte până în anul 2020 un complex de birouri pe Strada Luterană, pe un teren pe care îl deține încă din 2014, au anunțat reprezentanții Globalworth.

Totodată, la Timișoara, Globalworth are în plan să dezvolte faza a doua a parcului pentru industrie ușoară TAP, a cărei finalizare este prevăzută în perioada 2018-2020.

În plus, compania intenționează să dezvolte două proiecte noi în București și Varșovia, prin intermediul GPRE (în care Globalworth are o participație majoritară). Cele patru proiecte au potențialul de a oferi o suprafață totală închiriabilă de peste 250.000 de metri patrati între 2018 și 2022.

În paralel cu activitatea de dezvoltare, Globalworth intenționează să achiziționeze pe termen scurt cinci clădiri de birouri în România și Polonia (prin GPRE). Trei dintre acestea se află în România și oferă o suprafață închiriabilă de aproximativ 100.000 mp, iar celelalte două sunt în Polonia, dispunând de o suprafață închiriabilă de 60.000 mp. Investiția se ridică la o valoare totală de aproximativ 410 milioane de euro.

“Pe măsură ce economia românească continuă să înregistreze o creștere puternică, suntem încântați să anunțăm menținerea unui ritm de dezvoltare în linie cu obiectivele noastre. Portofoliul nostru a crescut în acest trimestru, prin includerea clădirii C din complexul Green Court în noul Central Business District din București și finalizarea primului turn din cadrul proiectului Globalworth Campus, unde suntem încântați să avem ca principal chiriaș compania Amazon. Pe lângă investiția strategică anunțată recent în Polonia, avem în vedere o serie de alte oportunități atractive de investiții, toate acestea pornind de la misiunea noastră, de a ne consolida poziția în topul celor mai importanți proprietari de birouri din Europa Centrală și de Est. În plus, pentru a putea profita de toate aceste oportunități, am anunțat recent intenția de a atrage o nouă majorare de capital”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea de piață a portofoliului Globalworth a ajuns în trimestrul al treilea al anului curent la 1,088 miliarde de euro, în creștere cu 4,1% față de sfârșitul lunii iunie (1,045 miliarde euro). Creșterea a fost determinată în principal de achiziția clădirii Green Court Building C în august 2017 și de investițiile din primul trimestru al anului pentru proprietățile în curs de dezvoltare (Globalworth Campus din București și TAP, complexul de industrie ușoară din Timișoara).

Venitul Operațional Net în primele trei trimestre ale anului, a fost de 34,9 milioane euro, în creștere cu 3,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, când valoarea acestuia era de 33,8 milioane euro. În același interval de timp, profitul EBITDA din activitățile operaționale în curs de desfășurare a fost de 29,5 milioane euro, în creștere cu 3,5% față de aceeași perioadă din 2016, când valoarea acestuia era de 28,5 milioane euro.

Globalworth a anunțat în octombrie 2017 că subsidiara sa Globalworth Asset Managers SRL a încheiat un contract de investiții condițional pentru a achiziționa un minim de 50,01% și până la 67,90% din capitalul social emis de Griffin Premium RE .. NV (GPRE). GPRE este un investitor care activează pe piața imobiliară poloneză, listat la Bursa de Valori din Varșovia, al cărui portofoliu este compus din șase clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinație multiplă, situate în orașe cheie, precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

 

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *