Volumul productiei in constructii ar putea scadea in urmatoarele trei luni

Volumul productiei in constructii ar putea scadea in urmatoarele trei luni

 

 

Activitatea de construcţii ar putea înregistra în următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural ‐33%), potrivit unei anchete de conjunctură realizate în luna noiembrie de Institutului Naţional de Statistică, în baza declarațiilor managerilor companiilor de profil.

De asemenea, managerii estimează scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural ‐21%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +4%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +16%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

Servicii

Conform estimărilor din luna noiembrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +8%).

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *