Ce mita ar fi fost ceruta pentru un contract de reabilitare termica

Ce mita ar fi fost ceruta pentru un contract de reabilitare termica

Robert Grigorescu, consilierul personal al fostului primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracțiuni de luare de mită pentru lucrări de reabilitare termică.
În perioada februarie 2009 – decembrie 2013, inculpatul Grigorescu Robert, în calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1 București, cu atribuții de coordonare a Direcției de Investiții, a pretins procentaje de 10 și 15% din valoarea unor contracte de lucrări și a primit de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 1.397.497 lei.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat în numerar la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui și a asigura derularea în bune condiții a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 București firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză.
Astfel, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile deținute de inculpatul Grigorescu Robert, respectiv asupra sumelor de bani existente în conturilor bancare deschise pe numele aceluiași inculpat, până la concurența sumei de 1.397.497 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Trebuie precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citeste si

 

Servicii de expertiza tehnica pentru 28 de poduri

 

Fondurile Prima Casa pentru acest an sunt aproape epuizate

 

O sala polivalenta ar putea fi construita in vestul tarii

 

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *