Peste 250 mil euro pentru doua proiecte de infrastructura

Peste 250 mil euro pentru doua proiecte de infrastructura

Două noi proiecte de investiţii, unul care vizează lucrări la drumul naţional E 79, pe sectorul Deva – Oradea şi altul care vizează rețelele de apă din judeţul Vrancea, vor primi finanțare.

Peste 76 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi investite în lucrările ce vor fi efectuate la drumul național E79, care traversează țara și reprezintă conexiunea cu sudul Europei, respectiv Bulgaria și Grecia, și cu nordul ei și mai departe cu Ungaria. Lucrările au în vedere secțiunea de drum ce leagă orașele Deva, în centrul Transilvaniei, și Oradea, spre granița cu Ungaria.

“Drumul trece prin județele Hunedoara, Arad și Bihor, înainte de a face legătura cu orașul Borș și va îmbunătăți accesul în municipiile Deva și Oradea, ceea ce va genera o mai mare dezvoltare economică, stimulând totodată ocuparea forței de muncă și dezvoltarea regională în aceste județe”, a declarat comisarul european Corina Crețu.

De asemenea, aproape 176 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în infrastructura de gestionare și distribuție a apei în numeroase zone urbane din județul Vrancea, în estul țării. Proiectul cu finanțare europeană, ce prevede în principal construcția și reabilitarea a zeci de km din rețeaua de distribuție și canalizare, va permite unui număr suplimentar de 66.460 de locuitori din regiune să aibă acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, aproximativ 57.440 de locuitori vor beneficia de un sistem modern de colectare și tratare a apelor uzate.

Despre acest proiect, comisarul european a declarat: “Accesul la o apă potabilă de calitate nu ar trebui să constituie un lux. Și totuși, aceasta era situația pentru numeroși locuitori din România, înainte ca politica de coeziune să intervină. Sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarității europene”.

 

Peste 162 mil lei alocati pentru modernizarea a trei drumuri judetene

 

Investitii de peste 33 mil lei pentru noi modernizari de drumuri

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *