Evolutia costului total cu forta de munca in constructii

Evolutia costului total cu forta de munca in constructii

Pentru sectorul construcţiilor, costul total cu forţa de muncă în trimestrul III al anului 2017 faţă de trimestrul II al aceluiaşi an, ca formă brută neajustată, a scăzut cu 0,30%.

Pentru aceeaşi perioadă, ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare, costul total cu forţa de muncă a scăzut cu 0,88%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 0,98%.

În trimestrul III 2017, faţă de perioada similară a anului trecut, în construcții costul total cu forţa de muncă ca formă brută neajustată a crescut cu 12,99%. Ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 12,05% şi ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 12,71%.

În cazul tranzacţiilor imobiliare, în trimestrul III al anului 2017 faţă de trimestrul II al acestui an, costul total cu forţa de muncă ca formă brută a crescut cu 1,32%. Ca formă ajustă după numărul de zile lucrătoare nu s-a înregistrat nicio modificare, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier costul total a crescut cu 4,18%.

În trimestrul III al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, costul total cu forţa de muncă, în cazul tranzacţiilor imobiliare, a crescut ca formă brută cu 9,30%. Ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare costul total cu forța de muncă a crescut cu 7,31%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 7,39%.

Cheltuielile totale salariale în industrie, construcţii şi servicii au crescut ca formă brută în trimestrul III 2017, comparativ cu semestrul II 2017, cu 3,7%.Pentru aceeaşi perioadă menţionată, cheltuielile directe salariale ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 2,88%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 1,26%.

În trimestrul III comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, forma brută în cazul cheltuielilor directe a crescut cu 17,89%. Pentru această perioadă, cheltuielile directe în cazul tranzacţiilor ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 16,57%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 15,66%.

 

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *