Ocolitoarea Giurgiu si drumul expres Craiova – Pitesti, spre finantare

Ocolitoarea Giurgiu si drumul expres Craiova – Pitesti, spre finantare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de beneficiar, a depus aplicația de finanțare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de execuție, Asistență Tehnică, DTAC pentru proiectul ”Varianta de ocolire Giurgiu”.

Varianta de ocolire Giurgiu asigură conexiunea rutieră între DN5-DN5B (Giurgiu-Găiești) și DN5C (Giurgiu-Zimnicea).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Elaborare Studiul de Fezabilitate ;
  2. Elaborare Proiect Tehnic;
  3. Elaborare Detalii de execuție.

Valoarea totală a  proiectului este de 3.944.474 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-3.333.149 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat)-833.287,36 lei, iar restul de 611.324 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic și Detalii de execuție a variantei de ocolire a municipiului Giurgiu.

Durata proiectului este de 18 luni.

*Va fi completat SF-ul pentru Drumul expres Craiova – Pitesti

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Beneficiar și S.C. Avensa Consulting S.R.L.,în calitate de Prestator, au încheiat în data de 4 decembrie 2017, Contractul de Servicii ”Elaborarea documentației suport pentru Cererea de Finanțare pentru proiectul ”Drum Expres Craiova-Pitești” nr. 92/95098.

Obiectivul Contractului de Servicii îl reprezintă completarea Studiului de Fezabilitate existent pentru Drumul Expres Craiova-Pitești, prin întocmirea documentației justificative necesară pregătirii cererii de finanțare aferente proiectului, din Fondul de Dezvoltare Regională, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020.

Valoarea totală a Contractului de Servicii ”Elaborarea documentației suport pentru Cererea de Finanțare pentru proiectul ”Drum Expres Craiova-Pitești”  este de 68.000 lei, fără T.V.A., la care se adaugă T.V.A., conform prevederilor legale.

Prețul contractului este ferm în lei și nu va fi ajustat (actualizat).

Perioada de implementare a Contractului este de 2 luni de la data de începere.

Data de începere a contractului de servicii va fi notificată prin ordin de incepere în termen de 2 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a contractului.

 

Un drum judetean urmeaza sa fie reabilitat cu peste 12 mil euro

Proiect major de infrastuctura, de 1,85 miliarde euro, in curs de aprobare

 


Sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *