Bucătării de vară și spații pentru grătar – cele mai ingenioase idei de design

 

Odată cu temperatura din termometru crește și pofta de grătar sau masă în aer liber. Unii dintre noi se vor refugia la pădure sau la munte, dar cei mai norocoși locuiesc lși deja se gandesc cum sa amenajeze curtea, zona de relaxare unde o să-și petreacă majoritatea timpului liber alături de familie și prieteni.
O bucătărie de vară se numără printre cele mai dorite achiziții ale celor care au o casă la curte și vor mai mult decat un tradițional grătar

Aceasta poate fi dotată cu tot ce conține o bucătărie obișnuită de interior (plită, chiuvetă, dulapuri de depozitare, blat de lucru și chiar frigider), dar și ceva mai mult: grătar, cuptor și chiar un bar cu scaune înalte.

Cum alegem materialele?

Desi vara nu o să întâmpinați prea multe probleme din cauza vremii, spațiul trebuie izolat și construit din materiale rezistente la intemperii, praf, dar și usor de curășat. Un alt criteriu în alegerea materialelor este stilul. Dacă vă doriți o bucătărie de vară rustică, cărămida este prima opțiune, în timp ce lemnul se pretează în cazul unei amenajari tradiționale. Pentru o structură mai rezistentă, puteți folosi granitul sau oțelul, durabile și ideale pentru a obține un look industrial sau modern.

În galeria foto de mai jos găsiți cele mai frumoase și ingenioase idei pentru amenajarea bucătăriilor de vară și spațiilor pentru grătar.

bucatarie-vara-gratar

 

bucatarie-vara-gratar1

 

bucatarie-vara-gratar2

 

bucatarie-vara-gratar3

 

bucatarie-vara-gratar4

 

bucatarie-vara-gratar5

 

bucatarie-vara-gratar6

 

bucatarie-vara-gratar7

 

bucatarie-vara-gratar8

 

bucatarie-vara-gratar9

Ne amintim cu totii de bucatariile de vara de la tara ale bunicilor, acele spatii bine randuite unde se muta centrul de greutate al gospodariei in zilele calduroase. In Occident, conceptul de bucatarie de vara nu este atat de extins, dar incepe sa prinda in conditiile in care spatiile exterioare capata tot mai multa pondere in viata familiilor care cauta refugiul in aer liber. Vedem mai jos cateva exemple de bucatarii de vara care sa va inspire:

Prima imagine ne infatiseaza o bucatarie de vara, simpla, ridicata din scanduri, sub un acoperis de tabla ondulata. Mobilierul din lemn, cel mai probabil facut tot acasa, dau un aer rustic spatiului care capata un plus de vitalitate prin prezenta ghivecelor de flori ne aduce aminte de cand eram copii mici la bunici.

 

bucatarie-vara-gratar10
O bucatarie de vara de sine statatoare, conectata la spatiul verde din gradina, este locul ideal pentru gatit. Din nou avem de-a face cu un spatiu personalizat, perfect integrat, construit cu forte si materiale proprii.
bucatarie-vara-gratar11

 

bucatarie-vara-gratar12

 

bucatarie-vara-gratar13

 

bucatarie-vara-gratar14

 

bucatarie-vara-gratar15

 

bucatarie-vara-gratar16

 

bucatarie-vara-gratar17

 De data aceasta avem o bucatarie de vara cu o alura mai moderna, dar la fel de cocheta, bine aranjata si integrata in peisaj. Intregul ansamblu este concentrat in utilizarea pietrei ca material predilect de constructie, cu fasia din prundis aducand o schimbare in prim plan. Profesionalconstructionconcept.

bucatarie-vara-gratar18

 

bucatarie-vara-gratar19

 

bucatarie-vara-gratar20

 

bucatarie-vara-gratar21

 Revenind la spatiile rustice, piatra si lemnul fac din nou pereche si se imbina pentru a crea un spatiu functional, plin de armonie si originalitate.

 

bucatarie-vara-gratar22

 

bucatarie-vara-gratar23

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *