Toate locuințele au decis că #sepoartaincalzirea

Multe persoane, atunci când se mută într-o locuință nouă, trec printr-o perioadă de acomodare.E normal atât pentru casele sau apartamentele noi, cât și pentru cele care au avut locatari anteriori, indiferent dacă e o locuință cumpărată sau închiriată. Asta pentru că oricât de bine amenajat sau primitor ar fi spațiul, nu e un cămin până nu-ți lași amprenta asupra fiecărui colțișor. Atunci devine cu adevărat casa ta.

În timpul sezoanelor reci sentimentul de „casa mea” se simte probabil cel mai intens. Unii dintre noi aprindem lumânări parfumate și pregătim un ceai aromat ca să creem o atmosferă relaxantă acasă, iar alții își toarnă un vin fiert la focul șemineului. Oricare ar fi ritualul preferat pentru a crea #confortdinplin, căldura este cu siguranță o parte componentă esențială a acestei ecuații. Am ajuns să ne bazăm pe ea, în special datorită dezvoltării tehnologice a echipamentelor de încălzire care ne permite un control facil asupra multor produse, dar noi suntem de părere că, oricât de simplu ar fi să privim acest nivel de confort ca standard, de fapt îi resimțim puternic importanța în fiecare zi.

Simțim impactul imediat al căldurii în momentul în care intrăm acasă din frig, când ni se dezmorțesc mâinile, pomeții, nasul și ne punem puțin picioarele pe calorifer ca să le încălzim și pe ele mai rapid. Ne bucurăm pentru ușurința cu care încălzim casa datorită centralei termice sau pentru că am optat pentru acel cazan cu autonomie mai mare. Datorită alegerilor bune în materie de echipamente de încălzire, căldura ne e alături în orice moment, dar niciodată nu uităm ce rol important are în casa noastră. De aceea, de foarte mult timp, toate locuințele au decis că #sepoartaincalzirea. Noi doar îți prezentăm una din cele mai diverse și performante colecții de încălzire ale anului:

  1. Radiatoare elegante pentru orice încăpere

E timpul să nu mai ascunzi caloriferele! Atât pentru că orice mobilier sau textil gros care acoperă un radiator influențează eficiența acestuia și duce la un transfer termic incorect, cât și pentru că acum ai atâtea opțiuni elegante de calorifere încât ar fi păcat să le ascunzi.

Dacă locuința ta are mare nevoie de niște radiatoare noi pe care să te poți baza liniștit iernile următoare, îți recomandăm caloriferele GR F din oțel de calitate superioară. Atuul lor este acela că sunt ușor „customizabile”. Asta înseamnă că în funcție de nevoile tale, dimensiunile încăperilor și pereții disponibili, poți alege ce înălțime îți dorești la fiecare radiator cu unul, două sau trei rânduri de panouri convective. Asta înseamnă că le poți plasa cu ușurință în orice ambient. Mai mult, aceste calorifere au o greutate redusă și un volum scăzut de apă, fiind ideale pentru aplicațiile rezidențiale.

Dacă în schimb te-ai atașat de radiatoarele din fontă, ideale în mod special pentru sistemele centralizate de încălzire, atunci radiatoarele Tahiti sunt perfecte pentru tine și locuința ta. Față de modelele vechi cu care ne-am obișnuit în România, modelul Ferroli are un design deosebit, mai îngust și semnificativ mai eficient datorită formei studiate pentru a optimiza atât emisia termică prin radiație, cât și cea prin convecție. Inerția termică a fontei asigură o căldură stabilă, regulată și silențioasă, iar radiatoarele din fontă Tahiti furnizează o satisfacție termică garantată pe viață, beneficiind de o garanție de 25 de ani. Așadar, aceste calorifere, datorită designului modern, înglobează avantajele radiatoarelor tradiționale din fontă și cele estetice ale celor din aluminiu sau oțel, prezentând o linie modernă și rațională, care se integrează cu ușurință în orice interior.

 

  1. O bucătărie demnă de povești

Visezi la bucătăriile din filmele americane? Cele mari cu insulă în mijlocul camerei, unde poți prepara mâncarea sau servi micul dejun? Cu povestea asta nu te prea putem ajuta, dar avem alta în minte la schimb! Ce zici de o atmosferă magică, numai bună pentru depănat basme și amintiri împreună cu cei dragi? Da, poate avea loc chiar și în bucătăria ta dacă locuiești la casă, cu ajutorul șemineului Salerno pe combustibil solid, care asigură căldură în camera în care este instalat, atât prin radiație, cât și prin convecție, în timp ce creează o atmosferă de vis prin focul vizibil datorită geamului din sticlă termorezistentă. Corpul șemineului este din tablă de oțel, tratată cu vopsea termorezistentă neagră, mată, care îi conferă un aspect elegant.

Cauți ceva cu un aspect mai puțin rustic? Atunci alege șemineul Ferroli Mirano C, un produs premium care poate crea o ambianță plăcută în orice casă. Datorită ușilor cu geam din sticlă termorezistentă și decorației ceramice de pe laterale, produsul conferă căldură în siguranță și eleganță oricărei încăperi. Mai mult, construcția din fontă îi asigură echipamentului o durată mare de viață. Nici „fratele mai mic” al acestui șemineu nu e de ignorat. Descoperă tot ce vrei să știi despre acest model direct pe pagina dedicată Mirano.

 

  1. Confortul se extinde din living în toată casa

Povestea nu se termină aici însă. Vrei combinația perfectă dintre șemineu și echipament care poate încălzi întreaga casă? Perfect! Pentru asta există termoșemineele. Similar ca design cu șemineul menționat anterior, Mirano H oferă aceeași atmosferă de vis și încălzire prin radiație și convecție în camera în care este instalat, dar poate încălzi și întreaga locuință cu ajutorul radiatoarelor. Asemenea modelului menționat anterior, acest termoșemineu funcționează pe combustibil solid și dispune de un geam din sticlă termorezistentă prin care poate fi observat focul aprins în orice moment.

Dacă ești în căutarea unui echipament de acest gen cu un design mai modern, atunci cu siguranță îți va plăcea termoșemineul Brescia Pellet, un produs elegant în nuanțe de grena, gri și negru, care funcționează eficient pe peleți. Controlul arderii este optimizat datorită unui algoritm de modulare, ceea ce înseamnă că beneficiezi de #confortdinplin la costuri mai mici deoarece dozarea peleților scade automat pe măsură ce cazanul atinge temperatură dorită. Pentru o instalație completă, recomandăm conectarea acestuia la un sistem de radiatoare, un termostat de ambient și, pentru producerea de apă caldă menajeră, la un boiler extern. Așa te bucuri de căldură în fiecare cameră și în orice moment.

La sfârșitul zilei, căldura nu e doar un moft, e o necesitate. Dar dacă o putem cultiva în așa fel încât să ne ofere un nivel de confort din ce în ce mai ridicat, datorită simplității utilizării echipamentului de încălzire sau datorită aspectului plăcut și modern al acestuia, atunci cu siguranță merită atenția și interesul nostru. Cu ajutorul produselor potrivite, sursa de căldură devine o piesă importantă în ecuația care transformă o casă într-un cămin. Fiecare alege cum #sepoartaincalzirea in casa proprie, dar noroc că avem parte de o colecție de încălzire bogată din care să alegem!

 

Ce calorifere se potrivesc locuintei tale?

Radiatoarele destinate incalzirii spatiilor de locuit sunt corpuri statice pentru incalzire, iar in vorbirea curenta sunt cunoscute si sub denumirea de  “calorifere”. Acestea au fost gandite pentru a eficientiza incalzirea incaperilor in perioadelor reci ale anului. Sunt echipamente de conversie a caldurii care transfera energia termica din apa calda  prin radiatie, convectie sau conductie.

Necesitatea unui astfel de corp, destinat incalzirii spatiului locuit, a fost identificata de omul de afaceri rus, Franz San Galli, care a creat primul calorifer in perioada 1855 – 1857. De atunci, tehnologia s-a dezvoltat constant, iar in prezent a ajuns la trei tipuri (principale) de calorifere: otel, aluminiu si fonta, foarte eficiente atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al echilibrului pret/calitate. Care se potriveste insa cel mai bine locuintei tale?

Calorifere din otel

Dintre cele trei tipuri de material folosit la producerea radiatoarelor, cele din otel sunt printre cel mai bine vandute in ultimii ani, datorita pretului accesibil, a compatibilitatii cu centralele termice de apartament si, nu in ultimul rand, a designului simplu si usor de adaptat in orice incapere. Radiatoarele din otel sunt produse in general intr-o gama variata de tipodimensiuni, realizate prin ambutisarea si sudarea in regim complet automatizat a foilor de tabla de otel.

Acestea au o rezistenta ridicata la temperaturi de pana la 100°C, sunt usor de manevrat si de montat, iar datorita inertiei termice scazute, caldura este distribuita rapid in incapere. Dintre toate categoriile, acestea sunt cele mai economice, avand cel mai bun raport putere termica/pret.

Durata medie de viata a radiatoarelor din otel este de aproximativ 15 ani, iar garantia de aproximativ 10 ani, in functie de producator.

Calorifere din otel Ferroli sunt superioare calitativ, acoperite cu doua straturi de vopsea pentru a asigura protectie si durabilitate ridicata. Modelul GR V are un design deosebit, tip-panou, dezvoltat pe inaltime, acesta iesind din tiparul radiatoarelor clasice. Mai mult, acesta are avantajul de a putea fi folosit in spatii in care suprafata de montaj este limitata.

 

Calorifere din aluminiu

Caloriferele din aluminiu sunt alcatuite din elemente turnate sub presiune, dintr-un aliaj special de aluminiu. Datorita calitatilor tehnice  si estetice pe care le au dar si a sistemului flexibil de obtinere a unei lungimi personalizate – in functie de caracteristicile incaperii (prin adaugarea sau scoaterea de elemente), acestea sunt foarte cautate de utilizatori si in acelasi timp recomandate de instalatori.

Radiatoarele din aluminiu au avantajul unei inertii termice scazute, data de aliajul special din aluminiu. Acest avantaj reduce timpul necesar al instalatiei de a atinge performantele optime, ofera o rezistenta ridicata la coroziune iar prin greutatea foarte mica, faciliteaza intretinerea si montajul.

Unul din factorii care indica calitatea unui radiator este garantia, astfel prin acordarea unei garantii mari, producatorul ofera siguranta unui produs calitativ.

Caloriferele din aluminiu Ferroli sunt calitativ superioare, acoperite cu pulberi epoxidice polimerizate la 200°C, acestea trebuie sa treaca de o dubla proba hidro-pneumatica de presiune, intai individual si apoi in bloc. Radiatoarele PROTEO au o garantie de produs de 10 ani si o durata de viata de peste 15 ani.

Calorifere din fonta

Caloriferele din fonta sunt inca preferate de cumparatori, in ciuda pretului mai mare, datorita calitatii si durabilitatii materialului din care sunt fabricate – fonta. Acestea au cea mai mare durata de viata, peste 30 de ani, si sunt in acelasi timp cele mai eficiente din punct de vedere al inertiei termice. Sunt rezistente la socuri si coroziune, se incalzesc mai greu in comparatie cu cele din otel sau aluminiu, insa odata incalzite acestea conserva si emana caldura timp indelungat.

Desi tehnologia a avansat, caloriferele din fonta, in ciuda calitatii, pastreaza inca un design mai putin adaptabil spatiilor de locuit foarte luxoase si sunt in acelasi timp greu de manevrat datorita greutatii mari.

Caloriferele din fonta Ferroli au design modern care incorporeaza toate avantajele radiatoarelor de acest tip. Ele asigura un confort termic stabil, iar forma lor optimizeaza emisia termica atat prin radiatie si convectie.

 

Calorifere pentru baie

Radiatoarele destinate bailor sunt din cele mai diverse din punct de vedere al design-ului. Acestea au forme diferite pentru a putea imbina placutul cu utilul.

Cele mai cautate calorifere pentru baie sunt cele tip port-prosop, care rezolva doua sarcini. Prima este cea functionala, aceea de a incalzi baia, iar a doua are un rol dublu, functional-estetic, si anume de suport si uscare rapida a prosoapelor de baie care, in general, contribuie la umiditatea ridicata si influenteaza nivelul de confort.

Caloriferele PORTPROSOP Ferroli Talia sunt realizate din otel de inalta rezistenta la coroziune, vopsite anticoroziv cu vopsea speciala alba sau cromata, pentru a asigura o buna rezistenta impotriva aburului creat in baie.

 

 

Sfaturi pentru utilizarea eficienta a radiatoarelor tale

Acum ca ai cele mai importante informatii legate de tipurile de calorifere existente pe piata, inainte de a lua decizia de achizitie, consulta un specialist pentru a determina in mod eficient necesarul termic al fiecarei camere si implicit dimensionarea corecta a radiatoarelor.

Dupa ce ai ales radiatorul potrivit pentru locuinta ta, e timpul sa inveti cum trebuie intretinute aceste echipamente de incalzire pentru a te bucura de #confortdinplin! Noi am adunat 3 reguli esentiale:

  • Foloseste robineti termostati pe radiatoarele tale pentru a-ti asigura un confort termic stabil si o functionare economica. Consulta-te cu specialistul care iti monteaza radiatoarele pentru a alege combinatia perfecta de robineti pentru instalatia ta.
  • Aerisește fiecare incapere din locuinta ta in timpul sezonului rece, deschizand ferestrele larg pentru 5 minute zilnic. Inchide radiatoarele în acest interval cu ajutorul robinetilor si apoi deschide-le din nou.
  • Nu acoperi radiatoarele cu draperii sau mobila deoarece acestea impiedica distribuirea caldurii in incapere.

Daca ai nevoie de informatii suplimentare, te invitam sa adaugi un comentariu in sectiunea de mai jos, iar noi vom reveni cat mai repede cu un raspuns. De asemenea, ne poti scrie oricand un mesaj privat pe pagina noastra de Facebook

Ce calorifere se potrivesc locuintei tale?

Radiatoarele destinate incalzirii spatiilor de locuit sunt corpuri statice pentru incalzire, iar in vorbirea curenta sunt cunoscute si sub denumirea de  “calorifere”. Acestea au fost gandite pentru a eficientiza incalzirea incaperilor in perioadelor reci ale anului. Sunt echipamente de conversie a caldurii care transfera energia termica din apa calda  prin radiatie, convectie sau conductie.

Necesitatea unui astfel de corp, destinat incalzirii spatiului locuit, a fost identificata de omul de afaceri rus, Franz San Galli, care a creat primul calorifer in perioada 1855 – 1857. De atunci, tehnologia s-a dezvoltat constant, iar in prezent a ajuns la trei tipuri (principale) de calorifere: otel, aluminiu si fonta, foarte eficiente atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al echilibrului pret/calitate. Care se potriveste insa cel mai bine locuintei tale?

Calorifere din otel

Dintre cele trei tipuri de material folosit la producerea radiatoarelor, cele din otel sunt printre cel mai bine vandute in ultimii ani, datorita pretului accesibil, a compatibilitatii cu centralele termice de apartament si, nu in ultimul rand, a designului simplu si usor de adaptat in orice incapere. Radiatoarele din otel sunt produse in general intr-o gama variata de tipodimensiuni, realizate prin ambutisarea si sudarea in regim complet automatizat a foilor de tabla de otel.

Acestea au o rezistenta ridicata la temperaturi de pana la 100°C, sunt usor de manevrat si de montat, iar datorita inertiei termice scazute, caldura este distribuita rapid in incapere. Dintre toate categoriile, acestea sunt cele mai economice, avand cel mai bun raport putere termica/pret.

Durata medie de viata a radiatoarelor din otel este de aproximativ 15 ani, iar garantia de aproximativ 10 ani, in functie de producator.

Calorifere din otel Ferroli sunt superioare calitativ, acoperite cu doua straturi de vopsea pentru a asigura protectie si durabilitate ridicata. Modelul GR V are un design deosebit, tip-panou, dezvoltat pe inaltime, acesta iesind din tiparul radiatoarelor clasice. Mai mult, acesta are avantajul de a putea fi folosit in spatii in care suprafata de montaj este limitata.

Calorifere din aluminiu

Caloriferele din aluminiu sunt alcatuite din elemente turnate sub presiune, dintr-un aliaj special de aluminiu. Datorita calitatilor tehnice  si estetice pe care le au dar si a sistemului flexibil de obtinere a unei lungimi personalizate – in functie de caracteristicile incaperii (prin adaugarea sau scoaterea de elemente), acestea sunt foarte cautate de utilizatori si in acelasi timp recomandate de instalatori.

Radiatoarele din aluminiu au avantajul unei inertii termice scazute, data de aliajul special din aluminiu. Acest avantaj reduce timpul necesar al instalatiei de a atinge performantele optime, ofera o rezistenta ridicata la coroziune iar prin greutatea foarte mica, faciliteaza intretinerea si montajul.

Unul din factorii care indica calitatea unui radiator este garantia, astfel prin acordarea unei garantii mari, producatorul ofera siguranta unui produs calitativ.

Caloriferele din aluminiu Ferroli sunt calitativ superioare, acoperite cu pulberi epoxidice polimerizate la 200°C, acestea trebuie sa treaca de o dubla proba hidro-pneumatica de presiune, intai individual si apoi in bloc. Radiatoarele PROTEO au o garantie de produs de 10 ani si o durata de viata de peste 15 ani.

Calorifere din fonta

Caloriferele din fonta sunt inca preferate de cumparatori, in ciuda pretului mai mare, datorita calitatii si durabilitatii materialului din care sunt fabricate – fonta. Acestea au cea mai mare durata de viata, peste 30 de ani, si sunt in acelasi timp cele mai eficiente din punct de vedere al inertiei termice. Sunt rezistente la socuri si coroziune, se incalzesc mai greu in comparatie cu cele din otel sau aluminiu, insa odata incalzite acestea conserva si emana caldura timp indelungat.

Desi tehnologia a avansat, caloriferele din fonta, in ciuda calitatii, pastreaza inca un design mai putin adaptabil spatiilor de locuit foarte luxoase si sunt in acelasi timp greu de manevrat datorita greutatii mari.

Caloriferele din fonta Ferroli au design modern care incorporeaza toate avantajele radiatoarelor de acest tip. Ele asigura un confort termic stabil, iar forma lor optimizeaza emisia termica atat prin radiatie si convectie.

Calorifere pentru baie

Radiatoarele destinate bailor sunt din cele mai diverse din punct de vedere al design-ului. Acestea au forme diferite pentru a putea imbina placutul cu utilul.

Cele mai cautate calorifere pentru baie sunt cele tip port-prosop, care rezolva doua sarcini. Prima este cea functionala, aceea de a incalzi baia, iar a doua are un rol dublu, functional-estetic, si anume de suport si uscare rapida a prosoapelor de baie care, in general, contribuie la umiditatea ridicata si influenteaza nivelul de confort.

Caloriferele PORTPROSOP Ferroli Talia sunt realizate din otel de inalta rezistenta la coroziune, vopsite anticoroziv cu vopsea speciala alba sau cromata, pentru a asigura o buna rezistenta impotriva aburului creat in baie.

Sfaturi pentru utilizarea eficienta a radiatoarelor tale

Acum ca ai cele mai importante informatii legate de tipurile de calorifere existente pe piata, inainte de a lua decizia de achizitie, consulta un specialist pentru a determina in mod eficient necesarul termic al fiecarei camere si implicit dimensionarea corecta a radiatoarelor.

Dupa ce ai ales radiatorul potrivit pentru locuinta ta, e timpul sa inveti cum trebuie intretinute aceste echipamente de incalzire pentru a te bucura de #confortdinplin! Noi am adunat 3 reguli esentiale:

  • Foloseste robineti termostati pe radiatoarele tale pentru a-ti asigura un confort termic stabil si o functionare economica. Consulta-te cu specialistul care iti monteaza radiatoarele pentru a alege combinatia perfecta de robineti pentru instalatia ta.
  • Aerisește fiecare incapere din locuinta ta in timpul sezonului rece, deschizand ferestrele larg pentru 5 minute zilnic. Inchide radiatoarele în acest interval cu ajutorul robinetilor si apoi deschide-le din nou.
  • Nu acoperi radiatoarele cu draperii sau mobila deoarece acestea impiedica distribuirea caldurii in incapere.

Daca ai nevoie de informatii suplimentare, te invitam sa adaugi un comentariu in sectiunea de mai jos, iar noi vom reveni cat mai repede cu un raspuns. De asemenea, ne poti scrie oricand un mesaj privat

QUADRISTAR – REVOLUTIA IN TEHNOLOGIA CONDENSATIEI

La inceputul anului 2013 Ferroli Romania a introdus in gama de echipamente cazanul in condensatie QUADRISTAR cu montaj pe pardoseala, cu o constructie revolutionara.

Gama de cazane in condensatie QUADRISTAR este rezultatul experientei dobandite de Ferroli in domeniul cazanelor din otel si al tehnologiei condensatiei.

  • Cazan vertical cu continut mare de apa: 265 litri pentru 125 kW, 380 litri pentru 220 kW, 530 litri pentru 320 kW, ceea ce permite functionarea cu ΔT mare pana la 60oC, deci utilizarea pompelor eficiente cu turatie variabila. De asemenea, este posibila functionarea cu debite mari datorita pierderilor hidraulice foarte reduse in circuitul cazanului.
  • Schimbator de caldura din inox AISI 316 Ti cu tevi torsionate elicoidal – patent Ferroli, concept revolutionar. Forma de trifoi intensifica transferul de caldura si asigura autocuratarea prin scurgerea condensului.
  • Arzator cu preamestec din fibre metalice care optimizeaza arderea microflacarilor
  • Control electronic al arderii, asigurand modularea pana la 20% din puterea maxima a cazanului: rezulta un numar mai mic de cicluri pornire/oprire, deci un consum mai mic de combustibil si o uzura mai redusa a componentelor
  • Automatizare performanta ca dotare standard ce permite cascadarea a 2-5 unitati (cu posibilitatea obtinerii unei baterii de pana la 1600 kW) fara regulator suplimentar                    
  • Cazanul este prevazut cu doua racorduri de retur in functie de nivelul de temperatura, optimizandu-se astfel stratificarea termica
  • Nivel scazut de emisii NOx: clasa 5 (maxim) conform EN 656 si EN 297; NOx<40 mg/kWk, CO<10 mg/kWh (valorii medii ponderate)
  • Eficienta energetica 4 stele (maxim) conform 92/42 CEE

QUADRISTAR inseamna tehnologie digitala, eficienta energetica si materiale de calitate.