Peste 200 ha de pasune, dezmembrate în vederea valorificarii terenului Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/category/piata-imobiliara/ .

Pentru a putea fi valorificat, un teren cu suprafaţa totală de peste 200 ha, aparţinând domeniului privat al unui municipiu, urmează să fie parcelat. Terenul are în acest moment categoria de folosinţă păşune. Proiectul este în curs de aprobare de (mai mult…)Citeste mai mult

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/category/piata-imobiliara/ .

Cu toate ca …

Cu toate că județul Maramureș este unul dintre cele mai afectate, din România, de criza provocată de noul coronavirus Covid-19, proiectele de investiții publice continuă, a anunțat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Șantierul pentru reabilitarea DJ 187, pe Valea Ruscovei, funcționează la parametrii normali. ”Zece echipe de muncitori – aproximativ 70 de oameni- sunt mobilizați zilnic pe șantier, în diferite puncte de lucru. Se realizează ziduri de sprijin, gabioane, poduri, lucrări de canalizare la Poienile de sub Munte, dar și kilometri de casete pe calea de rulare, într-un ritm susținut. Felicit antreprenorul și echipele de muncitori și îi asigur de întreaga susținere a Consiliului Județean Maramureș pentru simplificarea birocrației în ceea ce privește documentațiile necesare urmăririi, recepționării și apoi decontării lucrărilor. Reabilitarea DJ 187 este o investiție a Consiliului Județean Maramureș, finanțată prin PNDL2, în valoare de 60 de milioane de lei si presupune reabilitarea drumului judetean între Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, în lungime de 22 de km. Continuăm pentru Maramureș!”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/in-pofida-coronacrizei-continua-reabilitarea-drumului-de-pe-valea-ruscovei/ .

UN PARC DE AVENTURA PRIMESTE FONDURI EUROPENE

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare europeană, de peste 4 milioane de euro, pentru realizarea unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1 din municipiul Galați. Primarul Ionuț Pucheanu spune că amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un  amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități. Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafață totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde.

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/un-parc-de-aventura-primeste-fonduri-europene/ .

INCEP LUCRARILE PENTRU AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, LOT 1 3456 Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/incep-lucrarile-pentru-autostrada-sibiu-pitesti-lot-1/ .

Astăzi a fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești

Continue reading „INCEP LUCRARILE PENTRU AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, LOT 1 3456 Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/incep-lucrarile-pentru-autostrada-sibiu-pitesti-lot-1/ .”

IZOLATIE SPUMA POLIURETANICA CELULA INCHISA PRET MATERIAL MANOPERA

izolatie spuma  Pouliuretanica celula inchisa pret  material manopera incepind de la 9 euro mpexecutam lucrari de izolatie in toata tara  pretul find fara TVA

Dece izolatia cu spuma Poliuretanica?

Aceasta izolatie cu spuma se executa de catre o masina speciala cu presiune inalta tipul masini find de generatie noua

aplicarea se face de catre un om specializat in acest domeniu, de-oarece se aplica echipa care aplica este formata din 2 persoane

Aplicarea se  face cu o foarte mare presiune  etanseaza foarte bine, asigura o izolatie termica excelenta

Intru-cit si fonica datorita presiuni spuma cu celula inchisa intra prin toate inchieturile,rosturile pe unde nu putem izola clasic

daca izolam un pod, mansarda,acoperis acestea va fi necesar sa aibe in ptimul rind un minim de ventilatie, Aierisire

Asigura un confort sporit  de temperatura pe timp de vara comparativ cu izolatia de vata minerala,iarasi pe timpul erni asigura o temperatura destul de  confortabila

Foarte confortabila scazind pretul gigacalorie in kwh cu peste 50% din consumul anterior

Executam lucrari de izolatii cu spuma Poliuretanica in toata tara

Izolatii;cu poliuree, terase, acolerisuri.

Amnajari interioare Bucuresti Romania Google Pret Manopera Metru Patrat 2019

Servicii si Manopere Amenajare Interioare pentru Pereti si Tavane Amenajari exterioare

Preturile nu cuprind T.V.A  SI SE  STABILESC DE COMUN ACORD CU BENEFICIARUL IN FUNCTIE DE VOLUMUL LUCRARI

 

 1. Glet grosier:  Pret manopera minim=7 Ron/mp /strat
 2.  1.2 Glet de Ipsos 10 Ron /Mp
  2. Glet de finisaj:  Pret manopera minim=6 Ron/mp /strat
  3. Vopsea Lavabila interior: Pret =4 Ron/mp2/strat
 3.     slefuit amorsa pret=5 ron/mp
  4. Montaj Tapet: Pret minim=13 Ron/mp | Pret maxim=18 Ron/mp
  5. Montaj Lambriu: Pret minim=14 Ron/mp | Pret maxim=22 Ron/mp
  6. Placat Piatra: Pret minim=27 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
  8. Montaj Marmura: Pret minim=24 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
  9. Placat Rigips/Structura de metal: Pret minim=16 Ron/mp | Pret maxim=24 Ron/mp
  10. Placat Rigips simplu: Lipit Pret minim=8 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
  11. Scafe Rigips Tavan: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp

Servicii si Manopera amenajare interioara pentru Tavane si Pereti

1.Tencuiala clasica interioara 18 Ron/mp
2.  Tencuiala Mecanizata 12 Ron/mp
4. Tavan Fals Rigips/Structura de metal: Pret minim=25 Ron/mp | Pret maxim=30 Ron/mp
5. Scafe Rigips/Tavan Fals: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron
6. Montaj Tavan casetat: Pret minim=26 Ron/mp | Pret maxim=28Ron/mp

Servicii si Manopere amenajare interioara pentru Pardoseli
 1. Sapa de nivel: Pret manopera =15 Ron/mp
  2. Sapa Autonivelanta: Pret manopera =15 Ron/ mp
  3. Montaj Gresie: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp
  4. Montaj Marmura/granit: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
  5. Montaj Parchet laminat: Pret minim=10 Ron/mp | Pret maxim=19 Ron/mp
  6. Montaj Parchet clasic: Pret manopera minim=26 Ron/mp | Pret maxim=39 Ron/mp
  7. Montaj Mocheta: Pret minim=13 Ron/mp | Pret maxim=18 Ron/mp
Servicii Manopera Pereti despartitori si finisaje din RIGIPS 

  Perete Rigips Simplu  Despartitor : structura metal  vata minerala, placat cu rigips de  /12,5 9,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:

 1. – Pret manopera minim=38 Ron/mp | Pret maxim=45 Ron/mp
 2. Perete Rigips Dublu: structura metal 10cm, vata minerala, placat cu cate 2 placi de rigips de 12,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:
  – Pret manopera minim=27 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp
 3. Scafe Rigips grinzi/stalpi: structura metal  vata minerala, placat cu rigips de  12,5/9,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:
  – Pret manopera minim=30 Ron/mp | Pret maxim=45 Ron/mp

Servicii Demolari si Demontari

 1. Demolari Pereti existenti bca/caramida: Pret manopera minim=30 Ron/mp | Pret maxim=45 Ron/mp
  2. Demolari Pereti existenti rigips: Pret manopera minim=18 Ron/mp | Pret maxim=27 Ron/mp
  3. Demolari gresie/faianta: Pret manopera minim=7 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
  4. Demontari usi/ferestre: Pret manopera minim=25 Ron/mp | Pret maxim=50 Ron/mp
  5. Decopertat glet/lavabil: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp

Servicii Manopera Lucrari Exterioare

 1. Montaj Termosistem 3,5,10cm: Pret manopera minim=16 Ron/mp | Pret maxim=28 Ron/mp
  2. Finisaj Tinci: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
  3. Vopsea Lavabila: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=10 Ron/mp
  4. Tencuiala decorativa amorsa: Pret manopera =29 Ron/mp
  5. Lucrari Hidroizolatii: Pret manopera minim=18 Ron/mp | Pret maxim=25 Ron/mp
  6. Tencuiala exterior interioara se stabileste in functie de grosemea peretilor Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
 2. Garduri din plasa: Pret manopera minim=80 ron/ml | Pret maxim =120Ron/mp
  8. Gard din scandura: Pret manopera minim=60ron/ml | Pret maxim =100 Ron/ml

Lucrari la Rosu si la Cheie 2018/2019 [Case la rosu si la cheie]

 1. Pret manopera Casa la Rosu: Pret manopera minim=50 Euro/mp Pret maxim= 100Euro/mp
  2. Pret manopera Casa la Cheie: Pret manopera minim=180 Euro/mp | Pret maxim=210 Euro/mp
  3. Pret manopera Confectii Metalice: Hale: Industriale:prtt minim=100 Euro/mp pretmaxim 180e/mp

Contact: office@proffesional-construct.ro

 

Amenajari Interioare 2019 -2020Tencuieli mecanizate,Gleturi Vopsitorii Lavabile Igienizari

 Prestari Servicii  Manopera amenajari interioare, Pereti si Tavane Tencuieli Mecanizate,Glet Vopsitorii Gresie Faianta

 

Preturile nu cuprind T.V.A  SI SE  STABILESC DE COMUN ACORD CU BENEFICIARUL IN FUNCTIE DE VOLUMUL LUCRARI 

1. Glet grosier:  Pret manopera minim=8 Ron/mp /strat                                                        1.1Glet de Ipsos 10 Ron /Mp
2. Glet de finisaj:  Pret manopera minim=5 Ron/mp /strat

2.1 Slefuit amorsa reparatii Pret Manopera= 6Ron/mp
3. Vopsea Lavabila: Pret minim=5 Ron/mp
4. Montaj Tapet: Pret minim=13 Ron/mp | Pret maxim=18 Ron/mp
5. Montaj Lambriu: Pret minim=14 Ron/mp | Pret maxim=19 Ron/mp
6. Placat Piatra: Pret minim=27 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
7. Montaj Faianta: Pret minim=30 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp
8. Montaj Marmura: Pret minim=29 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
9. Placat Rigips/Structura de metal: Pret minim=20Ron/mp | Pret maxim=39 Ron/mp
10. Placat Rigips simplu: Lipit Pret minim=8 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
11. Scafe Rigips Tavan: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp

Servicii si Manopere amenajare interioara pentru Tavane si Pereti

1.Tencuiala clasica interioara 15 Ron/mp grosime 3 cm
2.  Tencuiala Mecanizata 15 Ron/mp pret maxim 20 ron/mp
3. Vopsea Lavabila: Pret minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
4. Tavan Fals Rigips/Structura de metal: Pret minim=35 Ron/mp | Pret maxim=50 Ron/mp
5. Scafe Rigips/Tavan Fals: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron
6. Montaj Tavan casetat: Pret minim=17Ron/mp | Pret maxim=25 Ron/mp

Servicii si Manopere amenajare interioara pentru Pardoseli

1. Sapa de nivel: Pret manopera minim=7 Ron/mp | Pret maxim=15 Ron/mp
2. Sapa Autonivelanta: Pret manopera minim=8 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/
3. Montaj Gresie: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp
4. Montaj Marmura/granit: Pret minim=28 Ron/mp | Pret maxim=40 Ron/mp
5. Montaj Parchet laminat: Pret minim=10 Ron/mp | Pret maxim=19 Ron/mp
6. Montaj Parchet clasic: Pret manopera minim=26 Ron/mp | Pret maxim=39 Ron/mp
7. Montaj Mocheta: Pret minim=9 Ron/mp | Pret maxim=15 Ron/mp

Servicii Manopera Pereti despartitori si finisaje din RIGIPS

1. Perete Rigips Simplu : structura metal 10cm, vata minerala, placat cu rigips de  /12,5 9,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:
– Pret manopera minim=29  Ron/mp | Pret maxim=35 Ron/mp

2. Perete Rigips Dublu: structura metal 10cm, vata minerala, placat cu cate 2 placi de rigips de 9,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:
– Pret manopera minim=27 Ron/mp | Pret maxim=38 Ron/mp

3. Scafe Rigips grinzi/stalpi: structura metal  vata minerala, placat cu rigips de  12,5/9,5mm pe ambele parti, montat banda rosturi si chituit rosturi:
– Pret manopera minim=30 Ron/mp | Pret maxim=45 Ron/mp

Servicii Demolari si Demontari

1. Demolari Pereti existenti bca/caramida: Pret manopera minim=30 Ron/mp | Pret maxim=45 Ron/mp
2. Demolari Pereti existenti rigips: Pret manopera minim=18 Ron/mp | Pret maxim=27 Ron/mp
3. Demolari gresie/faianta: Pret manopera minim=7 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
4. Demontari usi/ferestre: Pret manopera minim=25 Ron/mp | Pret maxim=50 Ron/mp
5. Decopertat glet/lavabil: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp

Servicii Manopera Lucrari Exterioare

1. Montaj Termosistem 3,5,10cm: Pret manopera minim=16 Ron/mp | Pret maxim=28 Ron/mp
2. Finisaj Tinci: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp
3. Vopsea Lavabila: Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=10 Ron/mp
4. Tencuiala decorativa: Pret manopera minim=16 Ron/mp | Pret maxim=26 Ron/mp
5. Lucrari Hidroizolatii: Pret manopera minim=18 Ron/mp | Pret maxim=25 Ron/mp
6. Tencuiala exterior interioara se stabileste in functie de grosemea peretilor Pret manopera minim=6 Ron/mp | Pret maxim=12 Ron/mp

7. Garduri din plasa: Pret manopera minim=80 ron/ml | Pret maxim =120Ron/mp
8. Gard din scandura: Pret manopera minim=60ron/ml | Pret maxim =100 Ron/ml

Lucrari la Rosu si la Cheie 2018/2019 [Case la rosu si la cheie]

1. Pret manopera Casa la Rosu: Pret manopera minim=50 Euro/mp Pret maxim= 100Euro/mp
2. Pret manopera Casa la Cheie: Pret manopera minim=180 Euro/mp | Pret maxim=210 Euro/mp
3. Pret manopera Confectii Metalice: Hale: Industriale:prtt minim=100 Euro/mp pretmaxim 180e/mp

GRATARE DE GRADINA DIN CARAMIDA UNIVERSALE CUPRIZAND PLITA AFUMATOARE CUPTOR GRATAR BLAT DE LUCRU

 

Executam ori ce model de Gratar  La Cererea Clientului in toata romania  Cuprizand Gratar Cuptor Blat  Afumatoare Ghiuveta  Pret=incepand dela 1600 ron pina la 5000 ron in functie de modelul ales Va prezentam in continuare  avantajele si dezavantajele unui gratar multifunctional de Gradina si sau Curte, aceste gratare nu sunt ca ori care altele Executia lor necesita cunostinte in acest domeniu precum si o buna colaborare intre beneficiar si echipa executanta. Continue reading „GRATARE DE GRADINA DIN CARAMIDA UNIVERSALE CUPRIZAND PLITA AFUMATOARE CUPTOR GRATAR BLAT DE LUCRU”

Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar

In actualul context al pretului energiei si din cauza necesitatii alegerii energiilor alternative, nepoluante sau cu impact aproape inexistent asupra mediului, varianta de instalare a unei solutii de producere a energiei bazata radiatia solara devine mai mult decat o optiune atragatoare. Pana nu foarte demult, se credea ca vremea acestui tip de solutii este inca destul de indepartata. Cu trecerea anilor, insa, acest orizont s-a apropiat, tehnologiile s-au inmultit si au devenit mai accesibile, mai eficiente si mai usor de implementat.

Un sistem de energie solara foloseste surse regenerabile si durabile de energie pentru incalzirea apei si chiar a cladirii in sine, ceea ce reprezinta tot atat de multe excelente motive de a opta pentru un astfel de sistem economic si ecologic.

Spre exemplu, colectoare solare precum cele din gama UltraSol de la Hoval ofera o solutie flexibila, deoarece poate fi instalate atat pe orizontala, cat si pe verticala. Din punct de vedere al caracteristicilor constructive, acestea au o inaltime redusa si sunt prevazute cu un cadru ultra-subtire din aluminiu turnat si sticla solara antireflectanta. Prin urmare, imaginea va fi aceea a unui panou solar perfect pliat pe suprafaţa acoperisului, o prezenta discreta al carui singur element distinctiv va fi culoarea diferita fata de cea a acoperisului.

Montarea sistemului

Totodata, panoul solar Ultrasol respecta cerinta minima de randament de 525 kWh/m2 si sunt certificate Solar Keymark. Montajul unui panou solar poate fi realizat atat de profesionisti, dar si de aproape orice alta persoana cu ceva mai multa indemanare si cu set de scule adecvate la dispozitie.

Colectorul solar se bazeaza pe cadrul flexibil cu profile tubulare speciale de sustinere din aluminiu. Poate fi instalat pe orice tip de acoperis, dar si separat de acesta, pe o structura dedicata, alaturi de anexa sau cladire, intr-o pozitie care sa permita acumularea a cat mai multa energie solara.
Intai, trebuie ales sistemul de fixare si apoi se poate trece la montarea pe structura de sustinere aleasa. Din acest punct, va trebui asezat colectorul sau colectoarele solare prin utilizarea conexiunilor plug-in. Pot fi utilizate diverse tipuri de suporti pentru o orientare verticala corecta, piese de montaj la unghi de 20°, 30° sau 45°, in functie de necesitatile aparute in corelatie cu panta acoperisului sau a structurii de sustinere.

Turnarea si Executarea sapei de Nivel Iata Cateva lucruri ascunse Care multi Beneficiari nu le Cunosc

Cativa Factori Principali La Turnatul Sapei De Nivel Cu Grosime Variabila Dela5 cm La15 Cm Ne Intrebam adese ori dece se crapa sapa pe care abia am Turnato in Urma cu 2 sau 3 Saptamani Inaintea executari stratului finit Parket, Gresie, Tarket, Și sau alt finisaj pe care al doreste Beneficiarul. Continue reading „Turnarea si Executarea sapei de Nivel Iata Cateva lucruri ascunse Care multi Beneficiari nu le Cunosc”

CUM MONTAM CORECT PERETI si TAVANELE DIN GIPS-CARTON RIGIPS INTRU CAT SA EVITAM FISURILE ACESTORA

 1. Placi din gips-carton RigipsChit de rosturi Super Rigips și bandă de armareProfile metalice Rigiprofil  CD și UD Accesorii: Bride de reglabile,Tije șuruburi autofiletante 212 și 421,șuruburi pentru lemn, șuruburi cu diblu din plastic,bandă de etanșare adeziv Glet Grosier Glet de finisaj Amorsa Vopsea Lavabila Termoizolație, eventual barieră de vapoi

 

Continue reading „CUM MONTAM CORECT PERETI si TAVANELE DIN GIPS-CARTON RIGIPS INTRU CAT SA EVITAM FISURILE ACESTORA”

VOR INCEPE LUCRARILE PENTRU LARGIREA SOSELEI FABRICA DE GLUCOZA, DIN BUCURESTI

Pentru realizarea investiției privind lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză între str. Barbu Văcărescu şi şos. Petricani – Tronson I, pe coridorul de expropriere situat între şoseaua Fabrica de Glucoză, str. Barbu Văcărescu şi str. Petricani vor începe lucrările de desfiinţare a clădirilor expropriate. Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulaţiei, a obținut în urmă cu o lună autorizația de desfiinţare a acestor clădiri, urmând ca lucrările să demareze în curând. La jumătatea anului trecut, Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a şoselei Fabrica de Glucoză. Executantul acestui obiectiv de investiţii este Asocierea Straco Grup SRL – SC Tracon SRL (lider de asociere) – SC Primacons Group SRL. PMB preciza că lucrările presupun lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens şi reconfigurarea intersecţiei cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A3. Durata de execuţie este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719 lei. Lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: * lărgirea la patru benzi a 1,8 km de stradă, câte două benzi pe sens de câte 3,5 m, * realizarea trotuarelor cu o lăţime de 4,5 m; * reconfigurarea intersecţiilor pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează şi racordarea la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucureşti – Ploieşti-Braşov; * asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum şi prin repoziţionarea gurilor de scurgere existente; * reamenajarea spaţiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal.

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/vor-incepe-lucrarile-pentru-largirea-soselei-fabrica-de-glucoza-din-bucuresti/ .

PRETURI MANOPERA AMENAJARI INTERIOARE DEVIZ INST ELECTRICE SANITARE TERMICE 2019/2020 CONFORM NORMATIVULUI IN VIGOARE

Pret manopera constructii, amenajari interioare. si exterioare Una dintre cele mai frecvente intrebari in ceea ce priveste domeniul constructiilor este aceea ce vizeaza pretul pentru manopera aferenta lucrarilor de realizare a caminului,casei,biroului  Dvs

Continue reading „PRETURI MANOPERA AMENAJARI INTERIOARE DEVIZ INST ELECTRICE SANITARE TERMICE 2019/2020 CONFORM NORMATIVULUI IN VIGOARE”

Cu design elegant si modern gratarul se integreaza cu usurinta in decorul curtii sau gradinii si ofera un mod placut de a pregati masa pentru familie si prieteni.

Va prezentam un gratar de gradina, ce cuprinde  blat de lucru stanga dreapta, dece un gratar de  caramida plina????

Continue reading „Cu design elegant si modern gratarul se integreaza cu usurinta in decorul curtii sau gradinii si ofera un mod placut de a pregati masa pentru familie si prieteni.”

Gratare de gradina din caramida plina rustica personalizate

Gratare de gradina  termen de executie in 5 zile lucratoare

aceste gratare sunt concepute de catre: profesionalconstructionconcept srl la cererea beneficiarilor.

fiecare gratar are personalitatea sa, in functie de beneficiar si cuprinde plita cuptor de paine afumatoare si gratarul insine

 

Chiar dacă la prima vedere îţi par mari, preţurile sunt absolut corecte şi conform calităţii şi serviciilor oferite. Gândeşte-te numai la drumurile pe care le fac ca să ajungă la tine, plus că folosesc materiale de construcţie de calitate. Dacă aduci un meşter oarecare, până la urmă tot la  costurile astea vei ajunge. Diferenţa va fi că în final nu vei fi mulţumit. Plus că un meşter oarecare nu te poate ajuta în privinţa designului, iar în timpul lucărilor îţi va cere tot timpul bani şi consiliere cum să facă. Asta înseamnă nervi şi timp pierdut, pe lângă bani.  Măcar ştii o treabă din start: cum arată, cât te costă, când e gata. Şi vei fi cu sufletul împăcat.

 

Unde se potrivesc grătarele şi bucătăriile de vară? Pe lângă curţile oamenilor, casele lor de vacanţă sau casele de la ţară, eu văd aceste grătare nelipsite de la pensiunile noastre tradiţionale. Gărtarul face parte din cultura noastră a românilor, aşa că dacă aş avea o pensiune sau un hostel tradiţional, chiar şi un hotel într-o zonă rurală, neapărat aş investi în aşa ceva. Experienţa pe care ţi-o oferă un grătar este dincolo de preparatele culinare. Ea constă în poveştile şi socializarea pe care o faci în jurul construcţie sau, dacă vreţi, la gura sobei. Aşa îţi câştigi clienţii aproape, care se vor întoarce nu neapărat pentru grătar, ci pentru poveştile pe care le evocă în mintea şi sufletul omului.

 

Fiecare lucrare este adaptată conform dorinţelor clientului, dar şi în funcţie de spaţiul disponibil. Nu poţi construi un grătar oriunde în curte pentru că fumul acestuia nu trebuie să deranjeze vecinii sau să-ţi intre în casa De aceea ei se deplasează la cliet ca să vadă exact locul unde ar fi cel mai bine să fie construit grătarul.

 

 

,gratar de gradina,gratar,blat,gratar cu afumatoare,gratar din caramida,gratar bucuresti,gratar ilfov, gratar cu cuptor,cuptor pizza,cuptor paine,barbeque din caramida, barbeque romania,barbeque de gradina din caramida,gratare de gradina din caramida cu afumatoare,gratar de gradina cu cuptor  plita afumatoare pret,gratar cu afumatoare,gratar rustic,gratar,

 

 

Preturi manopera amenajari interioare si exterioare 12.03.2018 ProfesionalconstructionconceptSRL

Pret manopera constructii, amenajari interioare. Una dintre cele mai frecvente intrebari in ceea ce priveste domeniul constructiilor este aceea ce vizeaza pretul pentru manopera aferenta lucrarilor de realizare a casei mult dorite Continue reading „Preturi manopera amenajari interioare si exterioare 12.03.2018 ProfesionalconstructionconceptSRL”

iarna iarna

Iarna pe uliţă

A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste sat.

Nu e soare, dar e bine,
Şi pe râu e numai fum.
Vântu-i liniştit acum,
Dar năvalnic vuiet vine
De pe drum.

Sunt copii. Cu multe sănii,
De pe coastă vin ţipând
Şi se-mping şi sar râzând;
Prin zăpadă fac mătănii;
Vrând-nevrând.

Gură fac ca roata morii;
Şi de-a valma se pornesc,
Cum prin gard se gâlcevesc
Vrăbii gureşe, când norii
Ploi vestesc.

Cei mai mari acum, din sfadă,
Stau pe-ncăierate puşi;
Cei mai mici, de foame-aduşi,
Se scâncesc şi plâng grămadă
Pe la uşi.

Colo-n colţ acum răsare
Un copil, al nu ştiu cui,
Largi de-un cot sunt paşii lui,
Iar el mic, căci pe cărare
Parcă nu-i.

Haina-i măturând pământul
Şi-o târăşte-abia, abia:
Cinci ca el încap în ea,
Să mai bată, soro, vântul
Dac-o vrea!

El e sol precum se vede,
Mă-sa l-a trimis în sat,
Vezi de-aceea-i încruntat,
Şi s-avântă, şi se crede
Că-i bărbat;

Cade-n brânci şi se ridică
Dând pe ceafă puţintel
Toată lâna unui miel:
O căciulă mai voinică
Decât el.

Şi tot vine, tot înoată,
Dar deodată cu ochi vii,
Stă pe loc – să mi te ţii!
Colo, zgomotoasa gloată,
De copii!

El degrabă-n jur chiteşte
Vrun ocol, căci e pierdut,
Dar copiii l-au văzut!
Toată ceata năvăleşte
Pe-ntrecut.

– „Uite-i, mă, căciula, frate,
Mare cât o zi de post –
Aoleu, ce urs mi-a fost!
Au sub dânsa şapte sate
Adăpost!

Unii-l iau grăbit la vale,
Alţii-n glumă parte-i ţin –
Uite-i, fără pic de vin
S-au jurat să-mbete-n cale
Pe creştin!

Vine-o babă-ncet pe stradă
În cojocul rupt al ei
Şi încins cu sfori de tei.
Stă pe loc acum să vadă
Şi ea ce-i.

S-oţărăşte rău bătrâna
Pentru micul Barba-cot.
– „Aţi înnebunit de tot –
Puiul mamii, dă-mi tu mâna
Să te scot!

Cică vrei să stingi cu paie
Focul când e-n clăi cu fân,
Şi-apoi zici că eşti român!
Biata bab-a-ntrat în laie
La stăpân.

Ca pe-o bufniţ-o-nconjoară
Şi-o petrec cu chiu cu vai,
Şi se ţin de dânsa scai,
Plină-i strâmta ulicioară
De alai.

Nu e chip să-i faci cu buna
Să-şi păzească drumul lor!
Râd şi sar într-un picior,
Se-nvârtesc şi ţipă-ntruna
Mai cu zor.

Baba şi-a uitat învăţul:
Bate,-njură, dă din mâini:
– „Dracilor, sunteţi păgâni?
Maica mea! Să stai cu băţul
Ca la câini!

Şi cu băţul se-nvârteşte
Ca să-şi facă-n jur ocol;
Dar abia e locul gol,
Şi mulţimea năvăleşte
Iarăşi stol.

Astfel tabăra se duce
Lălăind în chip avan:
Baba-n mijloc, căpitan,
Scuipă-n sân şi face cruce
De Satan.

Ba se răscolesc şi câinii
De prin curţi, şi sar la ei.
Pe la garduri ies femei,
Se urnesc miraţi bătrânii
Din bordei.

– „Ce-i pe drum atâta gură?
– „Nu-i nimic. Copii ştrengari.
– „Ei, auzi! Vedea-i-aş mari,
Parcă trece-adunătură
De tătari!

Vreau sa renovez,zugravesc singur/ singura, apartamentul casa sau biroul

Acest articol este un mesaj catre persoanele care se gandesc sa zugraveasca ( fara ajutorul unui meserias ) o camera sau intreg apartamentul. Un e-mail primit prin pagina de contact m-a pus pe ganduri. Mi-am adus aminte de inceputul meu in zugravelicum am invatat sa zugravesc, primii mei pasi in aceasta meserie si ce ma impins sa invat meseria de zugrav.

Continue reading „Vreau sa renovez,zugravesc singur/ singura, apartamentul casa sau biroul”

Capacul WC cu inchidere lenta, util in baile utilizate de cei mici

Si nu numai aici: un astfel de capac este lent in miscari, dar rapid cand se cere demontat, ceea ce il face necesar in orice casa.

De ce este important sistemul de inchidere lenta? Lasat in jos, oricat de brusc, capacul nu mai poate fi trantit pe vas, ci se asaza singur, intr-o miscare lenta si silentioasa.

Asta inseamna ca cei mici nu isi vor prinde degetele, incercand sa aseze capacul la locul lui, iar barbatii ar putea incepe sa-l foloseasca asa cum isi doresc doamnele.

Mecanismul de functionare al capacelor WC cu inchidere lenta (soft close) are la baza un amortizor, dar mai cuprinde si altceva: doua butoane pozitionate lateral, care, dupa o singura apasare, permit demontarea imediata a capacului, care poate fi curatat astfel in intregime.

Avantaje si dezavantaje in utilizarea caloriferului electric

Utilizarea caloriferului electric in sezonul rece este una dintre cele mai raspandite modalitati de incalzire a unei suprafete. Este, in acelasi timp, si o metoda utila de incalzire a unor imobile folosite ca spatiu de lucru, sau constructii adiacente – ateliere, garaje etc.

Caloriferul electric are, desigur, o serie de avantaje si dezavantaje, iar pentru a face cea mai buna alegere este important sa la punem in balanta pe ambele.

Care sunt avantajele utilizarii unui calorifer electric

Avantajele cele mai notabile ale caloriferelor electrice sunt:

 • Mobilitatea – pot fi transportate cu usurinta oriunde si puse in functiune cu usurinta in orice conditii
 • Sunt usor de utilizat – odata conectate la o priza, nu mai trebuie decat sa apesi un buton si el se va incalzi
 • Ajung in scurt timp la o temperatura ridicata si incalzesc repede suprafetele
 • Sunt sisteme de incalzire sigure, care nu prezinta riscuri de incendiu

Cat costa utilizarea unui calorifer electric?

Preturile caloriferelor electrice sunt scazute, insa totul depinde de functiile cu care sunt dotate. Dupa cum vezi printre aceste modele, poti achizitiona un calorifer electric cu mai putin de 200 de lei.

In ceea ce priveste consumul de energie, acesta depinde foarte mult de suprafata pe care o incalzesti cu ajutorul caloriferului electric, dar si de puterea lui. La caloriferele electrice nu exista clase energetice, ca la masini de spalat sau frigidere, puterea si consumul sunt egale, astfel incat, daca ai optat pentru un calorifer electric de 2.500 W, inseamna ca intr-o ora el va consuma 2,5 KW. Inmulteste acest consum la costul KW si vei afla care va fi costul utilizarii lui. Atentie, insa, chiar daca sta in priza 12 ore, caloriferul nu va consuma 2,5 KW la fiecare ora, datorita termostatului care il va opri in anumite intervale.

Calorifer electric versus aeroterma

Spre deosebire de aeroterma, caloriferul electric se mentine cald mai mult timp. Chiar si dupa ce este scos din priza, el mai ramane cald o vreme si mai poate asigura incalzirea.

Calorifer electric versus centrala termica

Centrala termica este o solutie pe termen lung, mai ales din punct de vedere al costurilor lunare. Totusi, o centrala termica are un pret ridicat, iar instalarea ei este laborioasa si costa mult.

Calorifer electric versus soba de teracota

Clasica soba de teracota are un farmec aparte, insa constructia ei dureaza si este costisitoare. Totodata, daca se opteaza pentru o soba cu lemne, atunci va trebui sa iei in cosiderare si eforturile si costurile pentru a aduce lemnele acasa, pentru a le taia etc.

Calorifer electric versus aer conditionat

La fel ca si aeroterma, aerul conditionat asigura caldura doar in momentul in care este pornit. Totodata, un aparat de aer conditionat este mai scump si are si o instalare mai greoaie. Desigur, insa, un aparat de aer conditionat este util atat iarna, cat si vara.

Calorifer electric versus radiator electric

Radiatorul electrice (cele mai populare sunt radiatoarele cu quartz) au un pret comparabil cu cel al caloriferelor electrice, insa odata intrerupta alimentarea cu energie electrica, ele se racesc foarte repde.

Calorifer electric versus panouri radiante

Panourile radiante sunt variante mai noi de incalzire a locuintei. Au un pret mai ridicat decat al caloriferelor electrice, iar consumul este aproximativ acelasi.

Dezavantaje si riscuri in utilizarea unui calorifer electric

Caloriferele electrice au si o serie de dezavantaje. Cel subliniat de majoritatea utilizatorilor este un cost ridicat al facturii la energia electrica. Acest aspect este unul care depinde foarte mult de putere, de cat timp tinem caloriferul in priza, de cat de bine este izolata locuinta. Dincolo de acest dezavantaj, trebuie luate in considerare si urmatoarele aspecte:

Functionarea nesupravegheata

Nu este recomandat ca un calorifer electric sa fie lasat nesupravegheat. El solicita mult instalatiile electrice si se pot produce accidente, astfel incat nu trebuie sa-l uitam in functiune cand suntem plecati de acasa.

Solicitarea instalatiei electrice

Unele locuinte si blocuri au instalatii vechi, ce nu fac fata unei solicitari atat de mari de curent electric si ar putea ceda.

Riscul de a fi atins de copii cand este foarte fierbinte

Caloriferul electric atinge temperaturi foarte mari si exista riscul ca cei mici sa il atinga si sa se raneasca.

Riscul de rasturnare

Rastunarea unui calorifer electric poate degenera intr-un accident cu urmari foarte grave, tocmai de aceea este recomandat sa optezi pentru unul care sa aiba un sistem antirasturnare.

Riscul de spargere (uleiul fierbinte)

Este un risc scazut, insa, daca se produce spargerea, uleiul fierbinte se va scurge in afara si poate rani persoanele din incapere.

Riscul de incendiu si electrocutare

Ca orice dispozitiv electric de incalzire, prezinta un risc de incendiu si electrocutare, pentru ca exista posibilitatea sa se produca un scurt circuit. Prizele trebuie bine impamantate, prelungitoarele folosite nu trebuie sa aiba fire la vedere, iar cablurile trebuie bine izolate.

Caloriferul electric este, in mod cert, o solutie utila pentru incalzirea locuintei, insa trebuie analizate cu mare atentie toate optiunile, precum si nevoile, desigur.

Tot ce trebuie sa stii despre caloriferul electric. Avantaje, dezavantaje si cum le alegi

Caloriferele electrice sunt de un real ajutor in timpul iernii, iar in acest ghid complet vei gasi tot ce trebuie sa iei in considerare cand alegi unul.

 • Tipuri de calorifere electrice
 • Ce criterii trebuie sa urmaresti cand cumperi un calorifer electric
 • Avantaje si dezavantaje in utilizarea caloriferului electric

 

Tipuri de calorifere electrice

Caloriferul electric reprezinta o alternativa la indemana pentru cei care locuiesc in zone unde incalzirea centralizata nu functioneaza la parametri optimi sau in zone unde nu exista alta modalitate de incalzire – cabane la munte, locuinte rurale etc. Totodata, caloriferul electric este util intr-o locuinta ca solutie de rezerva, pentru cazurile in care centrala termica individuala sau colectiva sufera o defectiune.

Desi principiul de functionare este acelasi in cazul tuturor caloriferelor electrice si se bazeaza pe un ulei in care este scufundata o rezistenta, in functie de alte dotari, caloriferele electrice ar putea fi impartite in patru tipuri.

Caloriferul electric clasic, cu ulei

Este tipul de calorifer electric cel mai frecvent intalnit in tara noastra. Elementii acestui calorifer sunt umpluti cu ulei, iar in interior exista o rezistenta care se incalzeste cand trece curentul electric prin ea. Aceasta incalzeste uleiul, caldura fiind transferata apoi elementilor. Este modelul de baza al caloriferelor electrice si, de altfel, toate caloriferele electrice functioneaza pe baza de ulei, insa celelalte tipuri au si functii adiacente.

Calorifer electric cu bloc ceramic

Spre deosebire de modelul clasic, acest tip de calorifer este dotat cu un bloc ceramic ce retine caldura pentru o perioada mai lunga de timp.

Calorifer electric cu ventilator

Aceste calorifere sunt dotate cu un ventilator ce are rolul de a disipa caldura in incapere. Practic, elementii se incalzesc, iar ventilatorul este responsabil pentru emiterea caldurii.

Calorifer electric cu umidificator

Unele calorifere electrice au si functie de umidificare, de mare ajutor in sezonul rece, cand in locuinte aerul devine uscat tocmai de la sistemele de incalzire.

Ce criterii trebuie sa urmaresti cand cumperi un calorifer electric

Caloriferele electrice pot avea functii care maresc siguranta la utilizare sau care il fac mai simplu de folosit. Pentru a avea o viziune clara asupra tuturor optiunilor cu privire la aceste aparate de incalzire, trebuie sa iei in considerare urmatoarele criterii:

Puterea unui calorifer electric

Puterea unui calorifer se refera la capacitatea de incalzire a unei suprafate. Este vorba despre o ecuatie ce te va ajuta sa descoperi care este caloriferul cel mai potrivit pentru camera pe care iti doresti sa o incalzesti cu ajutorul lui. Acest aspect te va ajuta sa urmaresti daca un calorifer este suficient de puternic pentru a se plia pe nevoile tale.

Iata cum se calculeaza puterea unui calorifer:

 1. Se calculeaza, pentru inceput, volumul camerei – V = L x l x h
 2. Se multiplica rezultatul cu 50 (valoarea coeficientului caloric)
 3. Se multiplica acest rezultat cu 1.163 pentru a transforma kilocaloriile in wati

 

Rezultatul obtinut la pasul al treilea este cel dupa care trebuie sa te ghidezi cand alegi caloriferul electric pentru fiecare camera.

Numarul de elementi ai unui calorifer electric

Cu cat numarul de elementi ai unui calorifer este mai mare, cu atat acesta este mai puternic. Este recomandat sa optezi pentru un calorifer cu cel putin 9 elementi.

Mobilitatea unui calorifer electric – de ce este utila?

Un alt criteriu important este mobilitatea caloriferului, pentru ca te va ajuta sa-l muti oriunde vei avea nevoie de el. Majoritatea caloriferelor electrice sunt proiectate pentru a fi mobile si au rotile, care fac mutarea lui mai usoara, mai ales ca aceste aparate au si o greutate ridicata si ar fi greu de transportat.

Termostatul, un element important de economisire

Termostatul la un calorifer electric are aceeasi importanta si utilitate ca si termostatul unei centrale termice. Este un element care va contribui la scaderea consumului de energie, dar si la un confort termic ridicat. Termostatul iti permite sa setezi o temperatura dupa care caloriferul sa porneasca sau sa se opreasca. Atunci cand ajunge la temperatura setata se opreste, iar cand temperatura scade, el porneste automat.

Sistemul antiinclinare (oprire automata la caderea lui)

Acest sistem este unul de siguranta, care va ajuta la evitarea accidentelor. Este un sistem pe care merita sa-l ai in vedere, pentru a-ti proteja locuinta si nu numai.

Protectia la supraincalzire

Ca si sistemul antiinclinare, si protectia la supraincalzire este o masura de siguranta ce reduce riscul producerii unui incendiu. Este extrem de important si, de altfel, majoritatea caloriferelor electrice de pe piata au aceasta functie.

Treptele de putere ale unui calorifer electric

Este recomandat sa optezi pentru un calorifer care sa iti permita sa setezi orice treapta de putere iti doresti. Aceasta optiune iti permite sa pornesti caloriferul la o treapta inferioara cand temperatura de afara nu este foarte scazuta si sa-i cresti puterea in functie de nevoie. Totodata, este si un element care te ajuta la controlul energiei consumate.

Avantaje si dezavantaje in utilizarea caloriferului electric

Utilizarea caloriferului electric in sezonul rece este una dintre cele mai raspandite modalitati de incalzire a unei suprafete. Este, in acelasi timp, si o metoda utila de incalzire a unor imobile folosite ca spatiu de lucru, sau constructii adiacente – ateliere, garaje etc.

Caloriferul electric are, desigur, o serie de avantaje si dezavantaje, iar pentru a face cea mai buna alegere este important sa la punem in balanta pe ambele.

Care sunt avantajele utilizarii unui calorifer electric

Avantajele cele mai notabile ale caloriferelor electrice sunt:

 • Mobilitatea – pot fi transportate cu usurinta oriunde si puse in functiune cu usurinta in orice conditii
 • Sunt usor de utilizat – odata conectate la o priza, nu mai trebuie decat sa apesi un buton si el se va incalzi
 • Ajung in scurt timp la o temperatura ridicata si incalzesc repede suprafetele
 • Sunt sisteme de incalzire sigure, care nu prezinta riscuri de incendiu

Cat costa utilizarea unui calorifer electric?

Preturile caloriferelor electrice sunt scazute, insa totul depinde de functiile cu care sunt dotate. Dupa cum vezi printre aceste modele, poti achizitiona un calorifer electric cu mai putin de 200 de lei.

In ceea ce priveste consumul de energie, acesta depinde foarte mult de suprafata pe care o incalzesti cu ajutorul caloriferului electric, dar si de puterea lui. La caloriferele electrice nu exista clase energetice, ca la masini de spalat sau frigidere, puterea si consumul sunt egale, astfel incat, daca ai optat pentru un calorifer electric de 2.500 W, inseamna ca intr-o ora el va consuma 2,5 KW. Inmulteste acest consum la costul KW si vei afla care va fi costul utilizarii lui. Atentie, insa, chiar daca sta in priza 12 ore, caloriferul nu va consuma 2,5 KW la fiecare ora, datorita termostatului care il va opri in anumite intervale.

Calorifer electric versus aeroterma

Spre deosebire de aeroterma, caloriferul electric se mentine cald mai mult timp. Chiar si dupa ce este scos din priza, el mai ramane cald o vreme si mai poate asigura incalzirea.

Calorifer electric versus centrala termica

Centrala termica este o solutie pe termen lung, mai ales din punct de vedere al costurilor lunare. Totusi, o centrala termica are un pret ridicat, iar instalarea ei este laborioasa si costa mult.

Calorifer electric versus soba de teracota

Clasica soba de teracota are un farmec aparte, insa constructia ei dureaza si este costisitoare. Totodata, daca se opteaza pentru o soba cu lemne, atunci va trebui sa iei in cosiderare si eforturile si costurile pentru a aduce lemnele acasa, pentru a le taia etc.

Calorifer electric versus aer conditionat

La fel ca si aeroterma, aerul conditionat asigura caldura doar in momentul in care este pornit. Totodata, un aparat de aer conditionat este mai scump si are si o instalare mai greoaie. Desigur, insa, un aparat de aer conditionat este util atat iarna, cat si vara.

Calorifer electric versus radiator electric

Radiatorul electrice (cele mai populare sunt radiatoarele cu quartz) au un pret comparabil cu cel al caloriferelor electrice, insa odata intrerupta alimentarea cu energie electrica, ele se racesc foarte repde.

Calorifer electric versus panouri radiante

Panourile radiante sunt variante mai noi de incalzire a locuintei. Au un pret mai ridicat decat al caloriferelor electrice, iar consumul este aproximativ acelasi.

Dezavantaje si riscuri in utilizarea unui calorifer electric

Caloriferele electrice au si o serie de dezavantaje. Cel subliniat de majoritatea utilizatorilor este un cost ridicat al facturii la energia electrica. Acest aspect este unul care depinde foarte mult de putere, de cat timp tinem caloriferul in priza, de cat de bine este izolata locuinta. Dincolo de acest dezavantaj, trebuie luate in considerare si urmatoarele aspecte:

Functionarea nesupravegheata

Nu este recomandat ca un calorifer electric sa fie lasat nesupravegheat. El solicita mult instalatiile electrice si se pot produce accidente, astfel incat nu trebuie sa-l uitam in functiune cand suntem plecati de acasa.

Solicitarea instalatiei electrice

Unele locuinte si blocuri au instalatii vechi, ce nu fac fata unei solicitari atat de mari de curent electric si ar putea ceda.

Riscul de a fi atins de copii cand este foarte fierbinte

Caloriferul electric atinge temperaturi foarte mari si exista riscul ca cei mici sa il atinga si sa se raneasca.

Riscul de rasturnare

Rastunarea unui calorifer electric poate degenera intr-un accident cu urmari foarte grave, tocmai de aceea este recomandat sa optezi pentru unul care sa aiba un sistem antirasturnare.

Riscul de spargere (uleiul fierbinte)

Este un risc scazut, insa, daca se produce spargerea, uleiul fierbinte se va scurge in afara si poate rani persoanele din incapere.

Riscul de incendiu si electrocutare

Ca orice dispozitiv electric de incalzire, prezinta un risc de incendiu si electrocutare, pentru ca exista posibilitatea sa se produca un scurt circuit. Prizele trebuie bine impamantate, prelungitoarele folosite nu trebuie sa aiba fire la vedere, iar cablurile trebuie bine izolate.

Caloriferul electric este, in mod cert, o solutie utila pentru incalzirea locuintei, insa trebuie analizate cu mare atentie toate optiunile, precum si nevoile, desigur.

NOTARII DIN SUCEAVA SI BOTOSANI AU PERCEPUT ONORARII PESTE MINIMELE APROBATE

 

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare de aproximativ 600.000 euro (peste 2,81 milioane de lei) Camera Notarilor Publici Suceava și 72 de notari publici din Suceava şi Botoşani, membri ai acestei organizaţii. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației, ce are ca obiect încălcarea regulilor de concurenţă de către Camera Notarilor Publici Suceava şi membrii acesteia prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale aprobate prin ordin al Ministrului Justiţiei. Astfel, notarii publici din județele Suceava și Botoșani au realizat tabele cu onorariile minimale stabilite pentru cele mai importante acte și proceduri notariale, diferenţiate pentru fiecare dintre judeţele Suceava şi Botoşani. Punerea în aplicare a onorariilor minimale a fost facilitată de către Camera Notarilor Publici Suceava, care a distribuit tabelele cu onorarii minimale către notarii activi, în special prin e-mail, dar și direct, în cadrul unor reuniuni special convocate. De asemenea, ele au fost afișate pe website-ul Camerei Notarilor Publici Suceava şi transpuse într-o aplicaţie informatică. Ca urmare, în județele Suceava și Botoșani, onorariile minimale au fost puse în practică de toți notarii publici, intrați în profesie anterior declanșării investigației, cu excepția unuia care s-a delimitat public de această practică ilegală (după punerea în aplicare). De asemenea, un notar public a recunoscut participarea la înţelegere şi a beneficiat de o reducere a amenzii cu 15% din nivelul de bază. Reamintim, că la sfârşitul anului 2017, Consiliul Concurenţei a finalizat o altă investigaţie privind posibile practici anticoncurenţiale ale Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR), prin acceptarea angajamentelor asumate de această organizaţie. UNNPR s-a angajat că va înlătura restrângerile concurenţiale privind stabilirea onorariilor minime, publicitatea individuală, modalitatea de încasare a onorariilor, atragerea clientelei, respectiv racolarea personalului în cadrul birourilor notariale. De asemenea, UNNPR s-a angajat să transmită ministrului Justiţiei propuneri pentru eliminarea limitelor minime ale onorariilor pentru acele proceduri realizate în regim concurenţial şi includerea lor alături de categoriile de servicii notariale pentru care nu sunt stabilite limite minimale. Consiliul Concurenţei şi Ministerul Justiţiei vor colabora şi monitoriza implementarea angajamentelor privind liberalizarea unor onorarii pentru anumite categorii de acte şi servicii notariale, prin punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 66 alin. (2) din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale. În acelaşi timp, Autoritatea de Concurenţă va efectua monitorizarea angajamentelor în cazul modificărilor aduse Codului Deontologic prin Hotărâre a Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România

Informaţiile publicate de arenaconstruct.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Citeste articolul intreg  .

gratare de gradina o gama vriata si complexa pentru ori ce buzunar

Astazi va prezentam o gama  variata de gratare de gradina din caramida

Intrucat cererea pe acesta domeniu este mare ne-am propus sa executam dupa bugetul fiecarui client o gama destul de mare si diverse modele de gratare de gradina, incercand sa onoram comenzi in toata tara.Gratarele de gradina nu cuprind in pretul manoperei platforma de fundatie aceasta se calculeaza separat,pretul unui gratar incepe de la suma de 1300 ron pana la cel mai complex de 4500 ron la cererea clientului.

Continue reading „gratare de gradina o gama vriata si complexa pentru ori ce buzunar”

Bucătării de vară și spații pentru grătar – cele mai ingenioase idei de design

 

Odată cu temperatura din termometru crește și pofta de grătar sau masă în aer liber. Unii dintre noi se vor refugia la pădure sau la munte, dar cei mai norocoși locuiesc lși deja se gandesc cum sa amenajeze curtea, zona de relaxare unde o să-și petreacă majoritatea timpului liber alături de familie și prieteni.
O bucătărie de vară se numără printre cele mai dorite achiziții ale celor care au o casă la curte și vor mai mult decat un tradițional grătar

Continue reading „Bucătării de vară și spații pentru grătar – cele mai ingenioase idei de design”

Gratare de gradina din caramida plina rustica personalizate

Gratare de gradina  termen de executie in 5 zile lucratoare

aceste gratare sunt concepute de catre: profesionalconstructionconcept srl la cererea beneficiarilor.

fiecare gratar are personalitatea sa, in functie de beneficiar si cuprinde plita cuptor de paine afumatoare si gratarul insine

 

Chiar dacă la prima vedere îţi par mari, preţurile sunt absolut corecte şi conform calităţii şi serviciilor oferite. Gândeşte-te numai la drumurile pe care le fac ca să ajungă la tine, plus că folosesc materiale de construcţie de calitate. Dacă aduci un meşter oarecare, până la urmă tot la  costurile astea vei ajunge. Diferenţa va fi că în final nu vei fi mulţumit. Plus că un meşter oarecare nu te poate ajuta în privinţa designului, iar în timpul lucărilor îţi va cere tot timpul bani şi consiliere cum să facă. Asta înseamnă nervi şi timp pierdut, pe lângă bani.  Măcar ştii o treabă din start: cum arată, cât te costă, când e gata. Şi vei fi cu sufletul împăcat.

 

Unde se potrivesc grătarele şi bucătăriile de vară? Pe lângă curţile oamenilor, casele lor de vacanţă sau casele de la ţară, eu văd aceste grătare nelipsite de la pensiunile noastre tradiţionale. Gărtarul face parte din cultura noastră a românilor, aşa că dacă aş avea o pensiune sau un hostel tradiţional, chiar şi un hotel într-o zonă rurală, neapărat aş investi în aşa ceva. Experienţa pe care ţi-o oferă un grătar este dincolo de preparatele culinare. Ea constă în poveştile şi socializarea pe care o faci în jurul construcţie sau, dacă vreţi, la gura sobei. Aşa îţi câştigi clienţii aproape, care se vor întoarce nu neapărat pentru grătar, ci pentru poveştile pe care le evocă în mintea şi sufletul omului.

 

Fiecare lucrare este adaptată conform dorinţelor clientului, dar şi în funcţie de spaţiul disponibil. Nu poţi construi un grătar oriunde în curte pentru că fumul acestuia nu trebuie să deranjeze vecinii sau să-ţi intre în casa De aceea ei se deplasează la cliet ca să vadă exact locul unde ar fi cel mai bine să fie construit grătarul.

 

 

 

,gratar de gradina,gratar,blat,gratar cu afumatoare,gratar din caramida,gratar bucuresti,gratar ilfov, gratar cu cuptor,cuptor pizza,cuptor paine,barbeque din caramida, barbeque romania,barbeque de gradina din caramida,gratare de gradina din caramida cu afumatoare,gratar de gradina cu cuptor  plita afumatoare pret,gratar cu afumatoare,gratar rustic,gratar,

 

 

montaj gips carton

 

 

Montare gips carton pereti de compartimentare, placare a peretilor  de structura

 

Ai nevoie de următoarele:      Plăci din gips-carton RigipsChit de rosturi Super Rigips și bandă de armareProfile metalice Rigiprofil CD și UDAccesorii: bride de reglare, șuruburi autofiletante 212 și 421,
șuruburi pentru lemn, șuruburi cu diblu din plastic,
bandă de etanșare adezivă     Termoizolație, eventual barieră de vapori

Continue reading „montaj gips carton”

Viitor ansamblu comercial, pe aproape 4 hectare in Bucuresti

Viitor ansamblu comercial, pe aproape 4 hectare in Bucuresti

Un mare ansamblu de clădiri comerciale și servicii a fost propus spre construire pe un teren de aproape 4 hectare din municipiul București. Acesta va cuprinde hipermarket, supermarket, galerie comercială, benzinărie etc. Terenul pe care urmează să fie dezvoltat viitorul

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Calvarul unui proiect de investitii de peste 10 mil euro

Calvarul unui proiect de investitii de peste 10 mil euro

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a Muzeului Regiunii Porţilor de Fier a fost prelungit până în luna decembrie 2018, după ce conducerea Consiliului Județean Mehedinţi a solicitat acest lucru. Proiectul de reabilitare, finanțat din Uniunea Europeană urma să fie finalizat la sfârșitul anului 2015. Însă, în acea perioadă proiectul a fost catalogat cu risc de neimplementare în perioada de eligibilitate, din diferite motive.

Pe parcursul implementării proiectului au apărut mai multe situații obiective care au necesitat adaptarea la noile condiții. Printre acestea se numără descoperiri arheologice care au dus la obținerea de noi avize și autorizații, reproiectarea unui obiect ca urmare a descoperirilor arheologice (Pavilionul multifuncțional) și desfășurarea unor proceduri noi pentru atribuirea contractului de lucrări.

Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat la data de 24 decembrie 2009. În toamna anului următor, mai exact la data de 27 septembrie 2010 a fost semnat contractul de lucrări cu Asocierea Confort Timişoara SA (lider asociere) şi ICIM Arad.

La finalul anului 2015 Consiliul Județean Mehedinți a decis să nu mai prelungească contractele de lucrări cu asocierile ICIM Arad SA și Confort Timișoara SA și asocierea Kasdum – GF SRL și Valnel Construct SRL care au demonstrat că nu au capacitatea financiară, tehnică și umană să ducă la finalizare lucrările rămase de executat la acea dată.

Bugetul proiectului este de 53.838.383 lei (valoarea eligibilă a proiectului fiind de 42.518.438 lei, din care valoarea eligibilă FEDR este de 36.140.627 lei).

Începând cu luna ianuarie 2016 a fost stabilit restul de lucrări rămase de executat și au fost lansate procedurile de achiziție publică necesare.

Această etapă a fost încheiată la jumătatea lunii februarie 2016 odată cu recepția documentației privind obiectivul de investiții, cu determinarea categoriilor de lucrări și a valorii estimate, adoptându-se soluția împărțirii pe loturi a lucrărilor. Astfel, a fost stabilit un număr de 11 loturi cu o valoare cumulată atribuită de 10.923.493 lei, fără TVA.

Unul dintre cele mai importante loturi îl reprezintă lotul 1, „Clădire Muzeu”, unde lucrările de reabilitare au fost executate în proporție de 73%. La scurt timp după reluarea lucrărilor la clădirea muzeului, la finalul anului 2016, noul constructor a semnalat faptul că la pereții de cărămidă aferenți structurii de rezistență au apărut fisuri verticale ce s-au transmis pe toată înălțimea clădirii. Ca urmare a acestui fapt proiectantul a dispus efectuarea unei expertize tehnice care să identifice cauzele și să propună soluții pentru remedierea acestei probleme.

În luna mai 2017 a fost definitivată și transmisă expertiza tehnică, iar în luna iulie 2017 proiectantul a emis Dispoziția de șantier prin care au fost stabilite soluțiile de consolidare a structurii de rezistență conform prevederilor expertizei.

Aceste lucrări suplimentare apărute în cadrul contractului de lucrări aferent lotului 1 se apropie de pragul de 15% din valoarea inițială a contractului.

În luna octombrie 2017 a fost lansată procedura de achiziție execuție lucrări (procedură simplificată) prin care urmează să fie atribuite lucrările de consolidare.

În această situație nu au putut fi finalizate  lucrările referitoare la finisaje pardoseli, finisaje pereți tavane, pardoseli marmură. Finalizarea lucrărilor la lotul 1 condiționează finalizarea lucrărilor la lotul 2 – “Acvarii” – situat la demisolul clădirii unde sunt prevăzute injecții de consolidare la fundațiile zidurilor portante.

În data de 17.05.2017 a fost semnat contractul de lucrări aferent lotului 6 – “Consolidare ruine pod”. Constructorul a procedat la lucrări de epuismente și curățire a incintei de mâl și resturi vegetale din zona piciorului podului. După încheierea acestei etape s-a constatat faptul că unul dintre elementele principale din ansamblul monumentului, respectiv Pila Culee, prezintă o fisură. În acest sens, proiectantul a dispus măsuri de remediere precum sub-turnări, cămășuială și injecții de consolidare.

La data de 3.10.2017 a fost organizată recepția la terminarea lucrărilor pentru lotul 8 “Pavilion anexă”. După vizualizarea construcției Comisia de recepție a consemnat neconformitățile constatate și a propus suspendarea recepției până la rezolvarea acestora având termen limită dată de 20.12.2017.

Au fost înregistrate întârzieri la următoarele loturi :

*lotul 9 “Aparare mal” – condiționat de finalizarea lotului 6 “Consolidare Ruine Pod”

*lotul 5 “Iluminat touristic” , condiționat de lotul 6

*lotul 4 “Traseu turistic”

*lotul  2 “Acvarii”

Pentru acestea constructorii au întâmpinat dificultăți referitoare la necesitatea adaptării soluțiilor tehnice la situația existentă în teren și întârzieri cazuate de condițiile meteo nefavorabile execuției unor anumite categorii de lucrări.

 


Sursa articol

Noi dezvoltari imobiliare in nordul Bucurestiului

Noi dezvoltari imobiliare in nordul Bucurestiului

* Forte Partners va dezvolta Aviației Park Dezvoltatorul Forte Partners a obținut o finanțare de 12 milioane de euro de la Banca Transilvania pentru dezvoltarea proiectului rezidențial Aviației Park din București. Aviației Park este amplasat în zona Aviației – Barbu (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul Noi dezvoltari imobiliare in nordul Bucurestiului apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

Scade cererea de apartamente in orasele mari

Scade cererea de apartamente in orasele mari

Apetitul cumpărătorilor de apartamente s-a diminuat în orașele mari precum București, Timișoara, Cluj și Iași, unde prețurile de vânzare au crescut constant în ultimul an. Aceasta ca urmare a creșterii dobânzii de referință ROBOR și a instabilității cursului de schimb valutar, care au avut ca rezultat o scădere a încrederii populației cu consecință directă asupra cererii de apartamente. Prin urmare, asistăm la scăderi ale prețurilor în aceste orașe, susțin analiștii de la imobiliare.ro.

La nivel național, apartamentele disponibile spre vânzare noi și vechi s-au apreciat pe parcursul luniii noiembrie, cu 0,7%, ajungând la 1.171 de euro pe metru pătrat util (față de o medie de 1.163 de euro pe metru pătrat la finele lui octombrie). Aceasta  sub influența evoluției prețurilor în orașele mai mici.

București: Se ieftinesc locuintele noi

În cel mai mare oraș al țării, suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul construcției, s-a diminuat ușor, cu 0,2% mai exact, de la 1.274 la 1.271 de euro pe metru pătrat util.

Tendința de scădere a fost susținută în mod exclusiv de segmentul unităților locative noi, care s-au ieftinit cu 1,6%, de la 1.337 la 1.316 euro pe metru pătrat util; locuințele vechi, pe de altă parte, s-au scumpit cu 1%, de la 1.196 la 1.208 euro pe metru pătrat util.

Brașov: pretul mediu atinge 1.000 euro/mp util

În orașul de la poalele Tâmpei, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat un avans de 1% în noiembrie, de la 990 la 1.000 de euro pe metru pătrat util. În urma acestei creșteri, Brașovul atinge pragul psihologic de 1.000 de euro pe metru pătrat util în ceea ce privește prețul mediu al apartamentelor.

Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în ultima lună de toamnă (de la 994 la 1.001 euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 2,5% (de la 973 la 997 de euro pe metru pătrat util).

Cluj – Napoca: evoluție temperată a prețurilor

Prețurile apartamentelor din Cluj – Napoca au avut o evoluție vizibil mai temperată luna trecută, consemnând, per ansamblu, doar un avans de 0,1%, de la 1.446 la 1.447 de euro pe metru pătrat util. Interesant este că locuințele din blocurile vechi, care sunt și cele mai scumpe, s-au ieftinit ușor, respectiv cu 0,3%, de la 1.511 la 1.506 euro pe metru pătrat util.

Unitățile locative nou-construite s-au apreciat însă cu 0,4% în acest răstimp, de la 1.377 la 1.383 de euro pe metru pătrat util.

Constanța are cele mai mari creșteri ale prețurilor

Dintre marile orașe analizate, Constanța este cel în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult în noiembrie, așteptările vânzătorilor majorându-se cu 2,3%, de la 1.059 la 1.083 de euro pe metru pătrat util.

Cel mai semnificativ avans a avut loc pe segmentul locuințelor din blocurile vechi, care s-au scumpit cu 2,4%, de la 1.058 la 1.083 de euro pe metru pătrat util. Unitățile locative noi s-au apreciat și ele, însă cu 1,8%, de la 1.065 la 1.084 de euro pe metru pătrat util.

Iași: cea mai semnificativă scădere de preț

În Iași a avut loc cea mai semnificativă scădere de preț luna trecută, respectiv 2,7%, de la 997 la 970 de euro pe metru pătrat util. Astfel, deși la finele lui octombrie se situa foarte aproape de pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, Iașiul a dat destul de mult înapoi, fiind acum singurul dintre cele șase mari orașe monitorizate lunar de Imobiliare.ro în care prețurile se situează sub această valoare. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,6% în noiembrie (de la 928 la 922 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 2,5% (de la 1.025 la 999 de euro pe metru pătrat util).

Timișoara: scăderi ușoare ale prețurilor

În Timișoara, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat o scădere de 0,6% a prețului mediu solicitat de vânzători, de la 1.140 la 1.133 de euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,9% mai exact, de la 1.141 la 1.131 de euro pe metru pătrat util; locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat doar o scădere ușoară, de 0,1%, de la 1.138 la 1.137 de euro pe metru pătrat util.

Citiți și:

In ce ritm se dezvolta un ansamblu ce va avea aproape 1000 de case

Viitor ansamblu comercial, pe aproape 4 hectare in Bucuresti

Comnord ar putea iesi de la Bursa de Valori

Cine lupta pentru un contract de asfaltare de peste 4 mil euro

 

 


Sursa articol

Pedepsele pentru incalcarea regulilor concurentei

Pedepsele pentru incalcarea regulilor concurentei

Pentru încălcarea regulilor concurenței pot primi pedepse atât compania, cât și angajații. Ca să nu încălcați regulile de concurentă, Consiliul Concurenței a elaborat un ghid privind conformarea (atasat mai jos).

Până la 10% din cifra de afaceri poate fi amenda impusă de Consiliul Concurenței, dacă la finalul unei proceduri de investigaţie se consideră că întreprinderea a încălcat normele de concurenţă.

Amenda contravenţională este calculată la cifra de afaceri totală înregistrată de întreprindere în anul financiar anterior deciziei Consiliului Concurenţei.

Pe lângă amenzile la care se expune compania care a încălcat normele de concurenţă, Consiliul Concurenţei poate dispune, în sarcina întreprinderilor, măsuri corective comportamentale şi/sau structurale, care să reducă sau să înlăture efectul produs asupra pieţei prin încălcarea legii şi care să restaureze mediul concurenţial normal.

Măsurile comportamentale includ obligaţii privind furnizarea, cum ar fi accesul nediscriminatoriu la infrastructură şi tehnologii, licenţierea drepturilor de proprietate intelectuală, încetarea contractelor de distribuţie exclusivă sau alte obligaţii pentru întreprinderi de a se comporta într-un anumit fel pe piaţă.

Măsurile structurale includ toate măsurile necesare pentru a obliga o întreprindere să-şi divizeze afacerea, bunurile sau drepturile de proprietate intelectuală deţinute, cum sunt, printre altele, externalizarea activităţilor, divizarea întreprinderilor, transferul drepturilor de proprietate intelectuală şi a altor drepturi deţinute de întreprindere.

Un angajat poate răspunde disciplinar (reducerea salariului, desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă) dacă prin comportamentul lui a angajat răspunderea contravenţională a întreprinderii, indiferent de poziţia ocupată de acesta în cadrul companiei, în situaţia în care încalcă normele de concurenţă cu bună ştiinţă sau din greşeală.

O menţiune specială poate fi facută în ceea ce priveşte programele de clemenţă. Dacă întreprinderea a decis să colaboreze cu autoritatea într-un astfel de cadru procedural, contribuţia angajatului fie pentru dovedirea elementelor de fapt consumate, fie pentru strângerea de noi probe, poate fi necesară. Aşadar, în general, este de preferat, pentru bunul mers al investigaţiei, ca orice măsură care poate duce la demotivarea angajatului să fie amânată până la finalizarea investigaţiei autorităţii.

Conform Legii concurenţei, fapta oricărei persoane care exercită funcţii de conducere în cadrul unei întreprinderi, de a concepe sau organiza, cu intenţie, anumite practici interzise de reglementările din domeniul concurenţei constituie infracţiuni.

În ceea ce priveşte înţelegerile de natură să afecteze preţul în cadrul achiziţiilor publice, acestea sunt sancţionate de Codul Penal (deturnare a licitaţiilor publice).

Legislaţia românească şi europeană a concurenţei prevede, pe lângă sancţiunile la care se expun participanţii la practici anticoncurenţiale (respectiv întreprinderile sau angajaţii acestora), nulitatea de drept atât a înţelegerilor anticoncurenţiale şi a deciziilor, cât şi a contractelor şi clauzelor contractuale rezultate din implementarea practicilor anticoncurenţiale.

Independent de obligaţia plăţii unei amenzi contravenţionale în cazul săvârşirii unei încălcări a normelor dreptului concurenţei, există, pentru întreprindere, obligativitatea reparării prejudiciului cauzat prin respectiva încălcare.

Acțiunile în despăgubire reprezintă unul dintre elementele prin care se asigură, la nivel privat, respectarea normelor în domeniul concurenței, acestea fiind completate de căi alternative, cum ar fi soluționarea consensuală a litigiilor.

Eşecul unei întreprinderi de a se conforma cu legislaţia concurenţei se traduce în sancţiuni şi amenzi severe, la care se adaugă publicitatea negativă şi concentrarea atenţiei opiniei publice asupra acţiunilor întreprinderii. Punând în balanţă costurile pe care le suportă o companie confruntată cu o publicitate negativă în mass-media, pe de o parte şi, pe de altă parte, costurile pe care le presupune adoptarea unor măsuri de îmbunătăţire a programului de conformare şi limitare a riscului de încălcare a legii concurenţei, întreprinderea va realiza că a doua categorie de costuri este mai redusă.

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

In ce ritm se dezvolta un ansamblu ce va avea aproape 1000 de case

Viitor ansamblu comercial, pe aproape 4 hectare in Bucuresti

Comnord ar putea iesi de la Bursa de Valori

Cine lupta pentru un contract de asfaltare de peste 4 mil euro

 

 


Sursa articol

Zece drumuri din Timis primesc finantare prin PNDL

Zece drumuri din Timis primesc finantare prin PNDL

Zece contracte de finanţare, cu o valoare de peste 144 milioane de lei, pentru proiecte derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost semnate astăzi în Timișoara.

Cele 10 contracte vizează finanțarea unor lucrări de asfaltare, lărgire și modernizare a peste 69 de km de drumuri din județul Timiș:

*Asfaltarea DJ 588 B Roviniţa Mare-Percosova-Gherman, L=13,5 km- 26.206.275 lei;

*Asfaltarea DJ 591 C, sector DN 6-Săcălaz – 5,015 km, 7.239.067 lei;

*Asfaltarea DJ 593 A-sector Sânmartinu Sârbesc-Sânmartinu Maghiar, km 8+270-km 13+180 – 4,910 km, 5.861.808 lei;

*Asfaltarea DJ 609 Valea Lungă Romană-Cliciova, km 7+800-12+730- 4,930 km, 6.493.800 lei;

*Asfaltarea DJ 592 B, Șipeț-Folea, km 34+030-38+170, L=4,14 km – 4.861.030 lei;

*Lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă – 4,178 km, 28.726.302 lei;

*Modernizarea DJ 572 Lucareț-lim. jud. Arad, km 94+670-102+500 – 7,830 km, 11.975.948 lei;

*Modernizarea DJ 693, Seceani-Fibiș, km 45+211-53+711, L=8,5 km – 16.586.718 lei;

*Modernizarea și reabilitarea DJ 609 F Bazosu Nou – Bazos – Recaș, L=13,683 km – 21.236.802 lei;

*Sporirea capacității de circulație pe DJ 609 D, Centura ocolitoare Timișoara-Aeroport- 2,530 km, 15.038.636 lei.

Județul Timiș are alocate, prin PNDL-etapa II, fonduri în valoare de 741,28 de milioane de lei, pentru 37 de contracte de finanțare care vizează 154 de obiective. Dintre acestea, 16 contracte au fost deja semnate de Ministerul Dezvoltării Regionale și beneficiarii fondurilor, 10 au fost semnate astăzi, iar alte 11 sunt în diferite stadii de avizare.

Prin PNDL-etapa I, au fost alocați 832,56 de milioane de lei pentru 142 de obiective, din care 31 de obiective au fost finalizate financiar, iar pentru 111 obiectivemai sunt de decontat peste 5.000 lei (obiective nefinalizate financiar).

PNDL are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

 

 


Sursa articol

Care sunt cele 660 de comune ce vor beneficia de cadastru gratuit

Care sunt cele 660 de comune ce vor beneficia de cadastru gratuit

În 660 de comune se vor desfășura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, suprafața totală a acestora depășind 5,75 hectare.

Aceasta ca urmare a faptului că a fost aprobată lista unităților administrativ-teritoriale din mediul rural în care se vor desfășura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, ce vor beneficia de finanțare din fonduri europene structurale și de investiții în cadrul axei prioritare 11 a Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Ordinul ce privește înregistrarea sistematică a acestor unități administrative a fost semnat de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, ministrul transporturilor, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale și de directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Lista unităților administrativ-teritoriale din mediul rural în care se vor desfășura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanțare din fonduri europene structurale și de investiții în cadrul axei prioritare 11 a Programului operațional regional 2014-2020

 

Nr. crt.SIRUTAJUDEȚUATSuprafața UAT (ha)
11071ALBACIUGUD4,390
25309ALBALUNCA MUREȘULUI3,149
35336ALBALUPȘA12,140
45700ALBAMIHALȚ6,514
55755ALBAMIRĂSLĂU6,666
66547ALBARĂDEȘTI3,305
77384ALBASÂNTIMBRU4,485
88158ALBAUNIREA9,853
911058ARADHĂLMAGIU9,707
1011398ARADMACEA7,282
1112206ARADȘEITIN6,593
1212340ARADȘIMAND10,069
1312643ARADVINGA14,143
1412812ARADZĂRAND7,522
1514165ARGEȘBĂICULEȘTI7,603
1613187ARGEȘBASCOV4,095
1714673ARGEȘBOTENI2,447
1813276ARGEȘBRADU4,166
1914851ARGEȘBUDEASA4,132
2014940ARGEȘBUZOEȘTI14,002
2115313ARGEȘCEPARI3,726
2216329ARGEȘDÂMBOVICIOARA6,283
2316285ARGEȘDAVIDEȘTI4,169
2416472ARGEȘDRAGOSLAVELE11,154
2516659ARGEȘHÂRTIEȘTI4,833
2616757ARGEȘLEORDENI6,292
2716908ARGEȘLEREȘTI14,180
2813365ARGEȘMĂRĂCINENI2,174
2917101ARGEȘMERIȘANI6,428
3017209ARGEȘMICEȘTI4,351
3117334ARGEȘMIOARELE3,296
3217824ARGEȘOARJA3,764
3318527ARGEȘRUCĂR28,324
3418554ARGEȘSĂLĂTRUCU13,562
3518858ARGEȘSTOENEȘTI12,827
3619141ARGEȘȘUICI3,417
3719007ARGEȘSUSENI5,211
3819249ARGEȘTIGVENI4,941
3913524ARGEȘVALEA MARE PRAVĂȚ6,068
4020055ARGEȘVULTUREȘTI4,874
4121123BACĂUASĂU30,748
4221454BACĂUBÂRSĂNEȘTI7,016
4321249BACĂUBEREȘTI-BISTRIȚA3,766
4421338BACĂUBEREȘTI-TAZLĂU6,674
4521506BACĂUBLĂGEȘTI9,663
4621560BACĂUBOGDĂNEȘTI3,202
4721855BACĂUCLEJA5,473
4822460BACĂUFARAOANI3,868
4922576BACĂUFILIPEȘTI7,154
5022781BACĂUGÂRLENI3,575
5122898BACĂUHELEGIU7,854
5220313BACĂUHEMEIUȘ2,795
5320359BACĂULETEA VECHE4,236
5423289BACĂULIVEZI5,802
5523350BACĂULUIZI-CĂLUGĂRA3,167
5620411BACĂUMĂGURA2,371
5720466BACĂUMĂRGINENI8,378
5823715BACĂUNICOLAE BĂLCESCU5,802
5923797BACĂUOITUZ20,289
6023948BACĂUORBENI5,711
6124034BACĂUPARAVA4,537
6224766BACĂURĂCĂCIUNI8,201
6324711BACĂURACOVA3,411
6425148BACĂUSĂNDULENI4,324
6525068BACĂUSASCUT10,820
6625228BACĂUSĂUCEȘTI5,345
6725629BACĂUSTRUGARI5,932
6826083BACĂUVALEA SEACĂ4,668
6927070BIHORABRAM6,766
7027329BIHORBALC7,810
7127436BIHORBIHARIA5,853
7227686BIHORBRATCA13,419
7327846BIHORBUDUREASA31,819
7428139BIHORCĂPÂLNA5,430
7528530BIHORCHIȘLAZ7,830
7628665BIHORCIUMEGHIU10,993
7729573BIHORHOLOD6,720
7830871BIHORSĂCĂDAT4,339
7931011BIHORSĂLARD7,050
8031128BIHORSÂRBI6,308
8131208BIHORSPINUȘ2,998
8231262BIHORSUPLACU DE BARCĂU4,359
8332153BIHORTĂMĂȘEU4,836
8431654BIHORTĂUTEU6,451
8531716BIHORTILEAGD6,951
8632633BISTRIȚA-NĂSĂUDBISTRIȚA BÂRGĂULUI20,007
8732704BISTRIȚA-NĂSĂUDBUDACU DE JOS6,058
8832768BISTRIȚA-NĂSĂUDBUDEȘTI5,241
89179953BISTRIȚA-NĂSĂUDCICEU-MIHĂIEȘTI3,480
9032955BISTRIȚA-NĂSĂUDCICEU-GIURGEȘTI5,379
9133202BISTRIȚA-NĂSĂUDDUMITRA8,534
92179686BISTRIȚA-NĂSĂUDDUMITRIȚA10,524
9333248BISTRIȚA-NĂSĂUDFELDRU12,303
9433435BISTRIȚA-NĂSĂUDLECHINȚA13,360
9533765BISTRIȚA-NĂSĂUDMĂRIȘELU7,764
96179659BISTRIȚA-NĂSĂUDNEGRILEȘTI6,060
9733989BISTRIȚA-NĂSĂUDNIMIGEA9,912
9834173BISTRIȚA-NĂSĂUDPETRU RAREȘ2,924
9934280BISTRIȚA-NĂSĂUDREBRIȘOARA14,786
10034397BISTRIȚA-NĂSĂUDSALVA2,632
10134903BISTRIȚA-NĂSĂUDȘINTEREAG7,273
10235152BISTRIȚA-NĂSĂUDTÂRLIȘUA15,808
10334985BISTRIȚA-NĂSĂUDTEACA13,981
10435090BISTRIȚA-NĂSĂUDTIHA BÂRGĂULUI23,991
10535269BISTRIȚA-NĂSĂUDURIU4,883
10635429BISTRIȚA-NĂSĂUDZAGRA15,124
10738063BOTOȘANIMIHAI EMINESCU8,701
10839738BOTOȘANIVLĂDENI6,141
10942842BRĂILABERTEȘTII DE JOS13,543
11042708BRĂILACHIȘCANI10,185
11142968BRĂILACIOCILE7,733
11243019BRĂILACIREȘU10,910
11343073BRĂILADUDEȘTI11,757
11443117BRĂILAFRECĂȚEI42,977
11543313BRĂILAGROPENI11,847
11643466BRĂILAJIRLĂU5,223
11743493BRĂILAMĂRAȘU37,152
11843563BRĂILAMĂXINENI13,417
11943625BRĂILAMIRCEA VODĂ10,644
12043652BRĂILAMOVILA MIRESII8,591
12143787BRĂILAROMANU7,090
12243812BRĂILAROȘIORI7,333
12343867BRĂILASALCIA TUDOR10,708
12443929BRĂILASCORȚARU NOU9,815
12543992BRĂILASILIȘTEA11,919
12644060BRĂILASTĂNCUȚA21,708
12744113BRĂILASURDILA-GĂISEANCA6,164
12842771BRĂILASURDILA-GRECI9,000
12944140BRĂILAȘUȚEȘTI6,798
13044177BRĂILATICHILEȘTI6,348
13144202BRĂILATRAIAN16,419
13244257BRĂILATUDOR VLADIMIRESCU7,889
13344328BRĂILAULMU10,151
13444391BRĂILAVĂDENI15,582
13544435BRĂILAVICTORIA7,524
13644462BRĂILAVIȘANI7,678
13744532BRĂILAZĂVOAIA8,856
13840544BRAȘOVBECLEAN7,300
13940633BRAȘOVBRAN7,917
14040704BRAȘOVBUNEȘTI14,345
14140900BRAȘOVCRISTIAN2,417
14240928BRAȘOVDUMBRĂVIȚA10,280
14340991BRAȘOVFUNDATA3,266
14441088BRAȘOVHĂRMAN5,492
14541177BRAȘOVHOGHIZ17,830
14641248BRAȘOVHOMOROD11,839
14741417BRAȘOVMÂNDRA8,801
14841471BRAȘOVMOIECIU11,000
14941578BRAȘOVPĂRĂU11,652
15041667BRAȘOVPREJMER5,862
15141925BRAȘOVSÂNPETRU2,843
15241818BRAȘOVȘERCAIA9,248
15342101BRAȘOVUCEA10,300
15442183BRAȘOVVAMA BUZĂULUI16,104
15542236BRAȘOVVIȘTEA10,002
15642307BRAȘOVVOILA8,410
15745361BUZĂUBOLDU7,178
15845815BUZĂUC. A. ROSETTI11,135
15946251BUZĂUCILIBIA4,972
16046377BUZĂUCOCHIRLEANCA7,847
16146769BUZĂUGĂLBINAȘI7,685
16247006BUZĂUGREBĂNU5,752
16347453BUZĂUMEREI9,915
16448487BUZĂUPIETROASELE5,586
16548771BUZĂUPOȘTA CÂLNĂU8,127
16649153BUZĂUSĂHĂTENI7,046
16749545BUZĂUSMEENI10,477
16849625BUZĂUSTÂLPU4,238
16949849BUZĂUȚINTEȘTI7,179
17049894BUZĂUULMENI3,653
17149956BUZĂUVADU PAȘII8,190
17250022BUZĂUVALEA RÂMNICULUI5,625
17350415BUZĂUZĂRNEȘTI7,819
17450479BUZĂUZIDURI8,615
175101804CĂLĂRAȘICHIRNOGI19,764
176101822CĂLĂRAȘICHISELET8,557
17793085CĂLĂRAȘICIOCĂNEȘTI13,239
178102419CĂLĂRAȘICURCANI5,362
17993370CĂLĂRAȘIDOR MĂRUNT15,850
18093441CĂLĂRAȘIDOROBANȚU10,265
18193487CĂLĂRAȘIDRAGALINA17,877
18293539CĂLĂRAȘIDRAGOȘ VODĂ12,732
18393664CĂLĂRAȘIGRĂDIȘTEA18,244
184104181CĂLĂRAȘIMÂNĂSTIREA12,241
18592587CĂLĂRAȘIMODELU11,140
18694223CĂLĂRAȘIPERIȘORU21,355
187104886CĂLĂRAȘISĂRULEȘTI6,836
188105384CĂLĂRAȘIȘOLDANU4,222
189105259CĂLĂRAȘISPANȚOV6,497
190105605CĂLĂRAȘIULMENI5,554
19151243CARAȘ-SEVERINARMENIȘ14,273
19251332CARAȘ-SEVERINBĂUȚAR18,894
19351573CARAȘ-SEVERINBOZOVICI19,505
19451699CARAȘ-SEVERINBUCHIN8,845
19551751CARAȘ-SEVERINBUCOȘNIȚA9,769
19651877CARAȘ-SEVERINCONSTANTIN DAICOVICIU10,515
19752115CARAȘ-SEVERINCORNEA4,395
19852160CARAȘ-SEVERINCORNEREVA26,023
19952721CARAȘ-SEVERINDOMAȘNEA5,180
20052936CARAȘ-SEVERINGLIMBOCA4,711
20153023CARAȘ-SEVERINIABLANIȚA11,882
20253130CARAȘ-SEVERINLUNCAVIȚA5,149
20353210CARAȘ-SEVERINMARGA5,416
20453274CARAȘ-SEVERINMEHADIA20,323
20553372CARAȘ-SEVERINOBREJA12,305
20653425CARAȘ-SEVERINPĂLTINIȘ10,076
20753755CARAȘ-SEVERINSACU6,081
20854056CARAȘ-SEVERINSLATINA-TIMIȘ14,967
20954270CARAȘ-SEVERINTEREGOVA33,632
21054387CARAȘ-SEVERINTOPLEȚ9,309
21154617CARAȘ-SEVERINZĂVOI39,130
21255687CLUJAPAHIDA10,602
21356210CLUJBONȚIDA8,137
21456425CLUJCĂLĂRAȘI3,782
21556666CLUJCĂȘEIU8,327
21657314CLUJCÂȚCĂU3,757
21757083CLUJCHIUIEȘTI11,236
21857225CLUJCIURILA7,233
21957350CLUJCOJOCNA13,859
22055062CLUJCUZDRIOARA2,388
22157582CLUJFELEACU6,194
22257948CLUJGÂRBĂU7,210
22357902CLUJGILĂU11,722
22458008CLUJIARA14,374
22558311CLUJLUNA5,318
22658464CLUJMĂRGĂU21,193
22755277CLUJMIHAI VITEAZU4,762
22858552CLUJMINTIU GHERLII7,850
22958721CLUJMOLDOVENEȘTI13,902
23058918CLUJPETREȘTII DE JOS7,270
23158990CLUJPLOSCOȘ4,165
23259041CLUJPOIENI18,639
23355311CLUJSĂNDULEȘTI2,232
23459586CLUJSÂNPAUL9,321
23559327CLUJSĂVĂDISLA11,005
23659764CLUJTURENI7,397
23759942CLUJVAD7,722
23860598CONSTANȚA23 AUGUST7,795
23960570CONSTANȚAAGIGEA5,381
24063198CONSTANȚAAMZACEA10,912
24161121CONSTANȚACASTELU5,844
24261318CONSTANȚACOBADIN18,577
24361372CONSTANȚACOGEALAC16,939
24463300CONSTANȚACUZA VODĂ4,664
24561675CONSTANȚADELENI17,070
24662020CONSTANȚAISTRIA17,476
24763152CONSTANȚALUMINA4,160
24862253CONSTANȚAMIHAI VITEAZU20,170
24962191CONSTANȚAMIHAIL KOGĂLNICEANU16,142
25062280CONSTANȚAMIRCEA VODĂ7,084
25162538CONSTANȚAOSTROV17,708
25262707CONSTANȚAPEȘTERA21,055
25362878CONSTANȚASĂCELE14,412
25463318CONSTANȚASALIGNY3,760
25562949CONSTANȚASILIȘTEA7,696
25663072CONSTANȚATOPRAISAR14,700
25760721CONSTANȚATUZLA5,080
25863125CONSTANȚAVALU LUI TRAIAN6,449
25963802COVASNABĂȚANI22,165
26063937COVASNABOROȘNEU MARE6,479
26164096COVASNABREȚCU11,275
26264130COVASNACATALINA5,505
26364194COVASNACERNAT11,461
26465147COVASNADALNIC5,407
26564390COVASNAHĂGHIG4,686
26664568COVASNAMOACȘA3,333
26764602COVASNAOJDULA11,273
26864639COVASNAOZUN8,450
26964773COVASNARECI5,561
27064826COVASNASÂNZIENI9,986
27164871COVASNATURIA14,717
27266474DÂMBOVIȚABUCȘANI5,796
27367256DÂMBOVIȚADĂRMĂNEȘTI2,841
27467327DÂMBOVIȚADRAGODANA6,567
27567595DÂMBOVIȚAGURA OCNIȚEI4,608
27667737DÂMBOVIȚAI. L. CARAGIALE6,192
27767773DÂMBOVIȚALUCIENI4,444
27867906DÂMBOVIȚALUNGULEȚU3,751
27968048DÂMBOVIȚAMĂTĂSARU5,213
28068128DÂMBOVIȚAMOGOȘANI3,251
28168182DÂMBOVIȚAMOROENI28,939
28265752DÂMBOVIȚAPETREȘTI7,065
283179891DÂMBOVIȚARACIU2,495
28465431DÂMBOVIȚARĂZVAD4,033
28565501DÂMBOVIȚAULMI3,327
286179711DÂMBOVIȚAVLĂDENI2,887
28770520DOLJAFUMAȚI6,953
28870566DOLJALMĂJ2,750
28970637DOLJAMĂRĂȘTII DE JOS6,221
29070897DOLJBISTREȚ12,220
29171055DOLJBRĂDEȘTI6,339
29271457DOLJCALOPĂR9,217
29374859DOLJCÂRCEA3,252
29471698DOLJCERĂT4,193
29571787DOLJCETATE8,677
29671885DOLJCOȘOVENI4,395
29774875DOLJCOȚOFENII DIN FAȚĂ2,439
29872052DOLJDIOȘTI6,283
29972409DOLJGHERCEȘTI5,006
30072533DOLJGIURGIȚA7,316
30170094DOLJIȘALNIȚA3,182
30272926DOLJLEU11,342
30373031DOLJMAGLAVIT9,894
30473068DOLJMALU MARE3,091
30573335DOLJMOȚĂȚEI12,858
30673460DOLJNEGOI5,051
30773629DOLJPIELEȘTI6,569
30870110DOLJPODARI6,713
30973736DOLJPOIANA MARE16,435
31073852DOLJRADOVAN4,914
31173905DOLJRAST8,157
31273923DOLJROBĂNEȘTI5,959
31374224DOLJSILIȘTEA CRUCII3,479
31474411DOLJTESLUI7,427
31574509DOLJȚUGLUI3,823
31674554DOLJURZICUȚA6,094
31774581DOLJVALEA STANCIULUI11,073
31875515GALAȚIBARCEA6,127
31975356GALAȚIBEREȘTI-MERIA10,812
32076317GALAȚIFRUMUȘIȚA10,855
32176585GALAȚIINDEPENDENȚA6,903
32276601GALAȚIIVEȘTI9,026
32376674GALAȚILIEȘTI8,883
32475258GALAȚIMUNTENI9,708
32575114GALAȚIȘENDRENI4,732
32675150GALAȚIVÂNĂTORI4,399
327101001GIURGIUBĂNEASA11,251
328101378GIURGIUBUCȘANI8,711
329101984GIURGIUCLEJANI7,703
330102071GIURGIUCOLIBAȘI2,846
331102106GIURGIUCOMANA10,475
332102446GIURGIUDAIA5,937
333102909GIURGIUFRĂTEȘTI9,140
334103238GIURGIUGHIMPAȚI12,325
335103372GIURGIUGOSTINARI3,409
336103407GIURGIUGRĂDINARI3,231
337103693GIURGIUIEPUREȘTI5,448
338104047GIURGIULETCA NOUĂ8,670
339104118GIURGIUMIHAI BRAVU6,550
340104519GIURGIUOINACU4,880
341104680GIURGIUPRUNDU18,745
342105106GIURGIUSINGURENI5,937
343100549GIURGIUSLOBOZIA5,783
344105295GIURGIUSTĂNEȘTI10,035
34579834GORJCRASNA20,905
34683981HARGHITACIUCSÂNGEORGIU24,223
34784825HARGHITALUPENI12,535
34884923HARGHITAMĂRTINIȘ14,162
34985289HARGHITAPLĂIEȘII DE JOS29,569
35085341HARGHITAPRAID18,046
35186501HARGHITASATU MARE4,113
35286366HARGHITAZETEA18,966
35388546HUNEDOARABRĂNIȘCA7,704
35489428HUNEDOARADOBRA11,966
35589687HUNEDOARAGURASADA9,356
35689856HUNEDOARAILIA9,176
35789954HUNEDOARALĂPUGIU DE JOS10,242
35890538HUNEDOARAPUI22,467
35990663HUNEDOARARAPOLTU MARE8,095
36090878HUNEDOARARÂU DE MORI38,599
36191116HUNEDOARASĂLAȘU DE SUS22,207
36291232HUNEDOARASÂNTĂMĂRIA-ORLEA6,874
36391054HUNEDOARASARMIZEGETUSA7,245
36491330HUNEDOARAȘOIMUȘ7,008
36591624HUNEDOARATOTEȘTI2,292
36691795HUNEDOARAVAȚA DE JOS20,210
367101056IALOMIȚABĂRCĂNEȘTI11,214
36892989IALOMIȚABORDUȘANI22,353
36993575IALOMIȚAFĂCĂENI23,860
370179819IALOMIȚAOGRADA6,246
37194376IALOMIȚASĂVENI9,364
372179702IALOMIȚATRAIAN4,695
37395747IAȘIARONEANU3,929
37495792IAȘIBĂLȚAȚI4,623
37596110IAȘIBUTEA3,715
37696940IAȘIDUMEȘTI7,182
37797009IAȘIERBICENI8,144
37897090IAȘIGOLĂIEȘTI5,397
37997438IAȘIHĂLĂUCEȘTI4,703
38097465IAȘIHELEȘTENI3,408
38197606IAȘILESPEZI5,123
38297679IAȘILEȚCANI5,863
38397919IAȘIMIROSLAVA8,300
38498051IAȘIMIROSLOVEȘTI5,460
38598168IAȘIMOGOȘEȘTI-SIRET3,843
38698220IAȘIMOȚCA3,597
38798505IAȘIPOPRICANI6,983
38895239IAȘIREDIU4,508
38998774IAȘIRUGINOASA5,785
39099165IAȘISTOLNICENI-PRĂJESCU6,300
39199209IAȘISTRUNGA7,156
39299673IAȘIȚIBANA7,318
39396003IAȘIUNGHENI4,614
39499968IAȘIVALEA SEACĂ3,585
395100004IAȘIVICTORIA6,154
396107001MARAMUREȘARDUSAT3,129
397107868MARAMUREȘCOROIENI6,697
398107920MARAMUREȘCUPȘENI8,210
399108106MARAMUREȘFĂRCAȘA4,913
400179855MARAMUREȘGÂRDANI1,795
401108268MARAMUREȘMIREȘU MARE7,328
402108473MARAMUREȘPOIENILE DE SUB MUNTE28,968
403106407MARAMUREȘRECEA4,380
404108918MARAMUREȘSĂLSIG2,005
405108712MARAMUREȘSATULUNG6,893
406109041MARAMUREȘSUCIU DE SUS11,166
407109354MARAMUREȘVALEA CHIOARULUI7,903
408110946MEHEDINȚIBURILA MARE12,381
409111006MEHEDINȚIBUTOIEȘTI6,808
410112245MEHEDINȚIEȘELNIȚA18,073
411111863MEHEDINȚIGOGOȘU12,125
412112076MEHEDINȚIHINOVA7,058
413112334MEHEDINȚIILOVIȚA7,418
414112548MEHEDINȚIJIANA10,073
415113233MEHEDINȚIPRUNIȘOR12,254
416109826MEHEDINȚIȘIMIAN6,445
417113518MEHEDINȚISTÂNGĂCEAUA3,992
418113732MEHEDINȚITÂMNA9,584
419113974MEHEDINȚIVOLOIAC4,805
420115389MUREȘBAND8,991
421115824MUREȘBOGATA3,052
422116046MUREȘCHEȚANI5,783
423116288MUREȘCRĂCIUNEȘTI4,839
424114355MUREȘCRISTEȘTI1,324
425116439MUREȘCUCI4,213
426116590MUREȘEREMITU8,292
427116652MUREȘERNEI6,730
428116983MUREȘGHEORGHE DOJA3,744
429117550MUREȘIBĂNEȘTI31,280
430118575MUREȘOGRA5,037
431119386MUREȘSÂNGER5,145
432119466MUREȘSÂNPAUL5,539
433120138MUREȘVĂTAVA16,880
434121108NEAMȚAGAPIA6,037
435121652NEAMȚBORCA20,422
436121732NEAMȚBORLEȘTI10,736
437122061NEAMȚCÂNDEȘTI3,800
438120888NEAMȚCORDUN4,175
439122132NEAMȚCOSTIȘA2,739
440122249NEAMȚDĂMUC18,069
441120771NEAMȚDUMBRAVA ROȘIE5,257
442122668NEAMȚGHERĂEȘTI2,906
443120922NEAMȚHORIA3,976
444123228NEAMȚMOLDOVENI4,076
445123371NEAMȚPĂSTRĂVENI3,758
446123424NEAMȚPETRICANI7,558
447123521NEAMȚPIPIRIG19,452
448124028NEAMȚREDIU3,611
449124206NEAMȚSĂBĂOANI3,341
450120824NEAMȚSĂVINEȘTI2,014
451124233NEAMȚSECUIENI7,403
452124493NEAMȚTARCĂU39,743
453124661NEAMȚTIMIȘEȘTI4,885
454124723NEAMȚTRIFEȘTI6,024
455124849NEAMȚURECHENI3,057
456125016NEAMȚVÂNĂTORI-NEAMȚ16,672
457125061NEAMȚZĂNEȘTI3,347
458130286OLTBĂLTENI3,332
459125846OLTBÂRZA2,317
460125873OLTBOBICEȘTI5,154
461126102OLTCEZIENI3,800
462126148OLTCILIENI5,737
463126406OLTCRÂMPOIA3,856
464126585OLTDĂNEASA5,780
465126718OLTDOBROSLOVENI5,675
466125490OLTDRĂGHICENI3,031
467127019OLTFĂRCAȘELE4,738
468127064OLTGĂNEASA5,724
469127536OLTMIHĂEȘTI5,436
470127563OLTMILCOV2,388
471127901OLTOPTAȘI-MĂGURA3,017
472128436OLTPRISEACA3,743
473128472OLTRADOMIREȘTI10,218
474128613OLTSCĂRIȘOARA4,495
475125374OLTSLĂTIOARA2,133
476129040OLTSPRÂNCENATA6,361
477129095OLTSTOENEȘTI3,523
478129317OLTTĂTULEȘTI4,492
479129460OLTTIA MARE5,816
480131933PRAHOVAALBEȘTI-PALEOLOGU4,973
481132075PRAHOVAARICEȘTII RAHTIVANI8,148
482132164PRAHOVABABA ANA7,866
483132315PRAHOVABĂNEȘTI2,140
484130552PRAHOVABĂRCĂNEȘTI3,725
485130614PRAHOVABERCENI3,101
486130712PRAHOVABRAZI4,546
487132510PRAHOVACEPTURA4,700
488132752PRAHOVACOLCEAG5,923
489132805PRAHOVACORNU1,511
490133090PRAHOVADUMBRAVA6,347
491133278PRAHOVAFÂNTÂNELE1,772
492133330PRAHOVAFLOREȘTI2,982
493134050PRAHOVAMĂGURENI4,814
494134194PRAHOVAMĂNEȘTI4,833
495130847PRAHOVAPĂULEȘTI5,132
496131274PRAHOVAPOIANA CÂMPINA1,548
497135020PRAHOVARÂFOV4,175
498130892PRAHOVATÂRGȘORU VECHI4,848
499135896PRAHOVATOMȘANI4,334
500135949PRAHOVAVALEA CĂLUGĂREASCĂ5,217
501136107PRAHOVAVALEA DOFTANEI28,594
502139982SĂLAJALMAȘU16,153
503140244SĂLAJBENESAT2,919
504180037SĂLAJBOGHIȘ3,057
505140547SĂLAJCIZER7,013
506140627SĂLAJCRASNA6,716
507140869SĂLAJCUZĂPLAC10,803
508141134SĂLAJGÂLGĂU7,659
509141447SĂLAJHIDA10,781
510141580SĂLAJILEANDA8,733
511141722SĂLAJIP5,989
512141786SĂLAJLETCA6,067
513141884SĂLAJLOZNA6,096
514141946SĂLAJMARCA4,892
515142079SĂLAJMESEȘENII DE JOS6,232
516142177SĂLAJNĂPRADEA6,930
517142239SĂLAJNUȘFALĂU5,184
518142284SĂLAJPERICEI5,846
519142426SĂLAJROMÂNAȘI6,620
520142499SĂLAJRUS5,062
521142676SĂLAJSÂNMIHAIU ALMAȘULUI6,492
522143147SĂLAJZIMBOR7,455
523136802SATU MAREAPA4,452
524136964SATU MAREBELTIUG11,758
525137443SATU MARECRAIDOROLȚ9,340
526137611SATU MAREDOBA7,068
527137764SATU MAREHALMEU5,265
528138084SATU MAREMEDIEȘU AURIT10,279
529138618SATU MAREPOMI5,806
530138663SATU MARESANISLĂU7,478
531139214SATU MARETURULUNG5,765
532143959SIBIUARPAȘU DE JOS11,128
533144232SIBIUBÂRGHIȘ9,979
534144152SIBIUBAZNA8,248
535144198SIBIUBIERTAN9,722
536144508SIBIUCÂRȚA2,880
537144535SIBIUCÂRȚIȘOARA8,568
538144615SIBIUHOGHILAG5,213
539144713SIBIUJINA32,523
540144731SIBIULASLEA11,514
541145293SIBIUPORUMBACU DE JOS18,485
542145408SIBIUROȘIA16,246
543143557SIBIUȘELIMBĂR7,231
544145934SIBIUTURNU ROȘU7,799
545145961SIBIUVALEA VIILOR4,414
546147786SUCEAVACORNU LUNCII8,428
547148293SUCEAVADORNEȘTI3,201
548148328SUCEAVADRĂGOIEȘTI3,226
549148426SUCEAVADUMBRĂVENI4,716
550148453SUCEAVAFÂNTÂNELE4,105
551148667SUCEAVAFRĂTĂUȚII NOI5,479
552148970SUCEAVAGRĂNICEȘTI4,788
553149138SUCEAVAIACOBENI5,464
554147660SUCEAVAILIȘEȘTI3,320
555149753SUCEAVAPĂLTINOASA3,627
556149833SUCEAVAPĂTRĂUȚI3,612
557149851SUCEAVAPOIANA STAMPEI21,166
558149931SUCEAVAPOJORÂTA13,439
559150178SUCEAVASADOVA6,716
560150196SUCEAVASATU MARE2,542
561146432SUCEAVAȘCHEIA5,752
562150310SUCEAVASTROIEȘTI3,678
563150356SUCEAVASTULPICANI20,152
564150418SUCEAVASUCEVIȚA9,281
565150588SUCEAVAUDEȘTI7,589
566150935SUCEAVAVAMA13,600
567151022SUCEAVAVEREȘTI3,634
568152083TELEORMANBLEJEȘTI8,660
569152172TELEORMANBOTOROAGA10,199
570152252TELEORMANBRÂNCENI3,671
571152270TELEORMANBUJORENI3,645
572152332TELEORMANBUZESCU3,505
573152868TELEORMANDRĂGĂNEȘTI DE VEDE3,063
574152902TELEORMANDRĂGĂNEȘTI-VLAȘCA10,490
575153026TELEORMANGĂLĂTENI6,796
576151736TELEORMANISLAZ9,731
577153151TELEORMANLUNCA2,956
578153240TELEORMANMĂGURA6,742
579153277TELEORMANMĂLDĂENI7,768
580153204TELEORMANMAVRODIN5,188
581151816TELEORMANNANOV6,532
582154996TELEORMANNENCIULEȘTI4,116
583153473TELEORMANOLTENI3,856
584153543TELEORMANPERETU7,064
585153865TELEORMANRĂDOIEȘTI3,919
586154013TELEORMANSCRIOAȘTEA5,798
587154139TELEORMANSEACA9,404
588154184TELEORMANSEGARCEA-VALE7,296
589154790TELEORMANTROIANUL7,041
590154932TELEORMANVÂRTOAPE5,755
591154852TELEORMANVEDEA4,870
592155760TIMIȘBECICHERECU MIC4,683
593155797TIMIȘBELINȚ6,312
594156473TIMIȘCOȘTEIU8,361
595156669TIMIȘDENTA9,129
596156767TIMIȘDUMBRAVA5,669
597157031TIMIȘGAVOJDIA7,506
598155289TIMIȘGHIRODA3,423
599157246TIMIȘGIARMATA7,169
600155314TIMIȘGIROC5,200
601157424TIMIȘJEBEL6,785
602157497TIMIȘLIEBLING8,222
603157585TIMIȘMARGINA13,307
604157781TIMIȘMORAVIȚA8,514
605158396TIMIȘREMETEA MARE7,286
606158779TIMIȘȘAG3,495
607158699TIMIȘSÂNMIHAIU ROMÂN7,531
608158528TIMIȘSATCHINEZ9,985
609158966TIMIȘTOPOLOVĂȚU MARE9,977
610159339TIMIȘVOITEG7,063
611159785TULCEABAIA21,410
612159963TULCEACASIMCEA26,806
613160092TULCEACEAMURLIA DE JOS16,000
614160127TULCEACERNA22,303
615160387TULCEAFRECĂȚEI10,811
616160617TULCEAJIJILA10,250
617160644TULCEAJURILOVCA29,949
618160680TULCEALUNCAVIȚA15,102
619160779TULCEAMALIUC25,973
620160831TULCEAMIHAI BRAVU7,475
621160877TULCEAMIHAIL KOGĂLNICEANU13,902
622161035TULCEANICULIȚEL8,814
623161179TULCEASARICHIOI28,528
624161286TULCEASMÂRDAN9,096
625161302TULCEASOMOVA14,237
626161384TULCEATOPOLOG18,476
627168675VÂLCEABERISLĂVEȘTI6,679
628168880VÂLCEABUJORENI3,270
629169119VÂLCEACÂINENI25,260
630172153VÂLCEAPERIȘANI15,660
631172509VÂLCEARACOVIȚA5,997
632174021VÂLCEAVAIDEENI15,916
633162194VASLUIBANCA10,449
634162498VASLUIBEREZENI11,182
635167268VASLUICIOCANI3,920
636163137VASLUICOSTEȘTI7,302
637167286VASLUIDODEȘTI3,133
638163618VASLUIDRÂNCENI6,323
639163681VASLUIDUDA-EPURENI7,278
640164197VASLUIHOCENI9,378
641165470VASLUIPUIEȘTI11,801
642166529VASLUITUTOVA5,067
643166672VASLUIVETRIȘOAIA7,526
644166770VASLUIVINDEREI7,499
645175938VRANCEADUMBRĂVENI3,259
646174824VRANCEAGOLEȘTI1,313
647176301VRANCEAGUGEȘTI3,589
648176445VRANCEAHOMOCEA4,489
649176613VRANCEAMĂICĂNEȘTI15,610
650176748VRANCEAMILCOVUL2,870
651176793VRANCEAMOVILIȚA6,965
652176855VRANCEANĂNEȘTI4,781
653176944VRANCEANEREJU18,216
654177352VRANCEAPUFEȘTI4,855
655177557VRANCEARUGINEȘTI8,369
656177600VRANCEASIHLEA9,090
657177726VRANCEASLOBOZIA CIORĂȘTI7,166
658178117VRANCEATULNICI22,672
659178607VRANCEAVÂNĂTORI8,283
660178821VRANCEAVULTURU10,310
TOTAL5.758,314

 

Citiți și:

Cine lupta pentru un contract de asfaltare de peste 4 mil euro

In ce ritm se dezvolta un ansamblu ce va avea aproape 1000 de case

Viitor ansamblu comercial, pe aproape 4 hectare in Bucuresti

Comnord ar putea iesi de la Bursa de Valori

 

 


Sursa articol

In ce ritm se dezvolta un ansamblu ce va avea aproape 1000 de case

In ce ritm se dezvolta un ansamblu ce va avea aproape 1000 de case

Un proiect rezidențial cu circa 1.000 de case va fi dezvoltat lângă București pe un teren cu suprafața de circa 90 de hectare. Construcția primelor case a început anul trecut, însă ritmul dezvoltării este încetinit din cauza lipsei de constructori,

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

DJ593 din Timis a primit fonduri europene

DJ593 din Timis a primit fonduri europene

Contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean 593 a fost semnat ieri de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Timiș. Drumul are o lungime totală de 35,90 km, dintre care vor fi modernizați 20 km. Proiectul (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul DJ593 din Timis a primit fonduri europene apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

A fost semnat contractul pentru realizarea Variantei de Ocolire Comarnic

A fost semnat contractul pentru realizarea Variantei de Ocolire Comarnic

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul “Varianta de Ocolire Comarnic, km 0+000 – km 2+850”.

Valoarea contractului este de 17.043.587 lei fără TVA și are o durată de 31 luni, mai exact, 3 luni perioada de proiectare, 4 luni durata de execuție și 24 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

Contractul a fost încheiat între CNAIR SA și Asocierea Next Level Europe SRL – Eurostrade SRL – Groma Societa Di Ingegneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata.

Având în vedere faptul că pe DN 1, sectorul ce leagă Bucureștiul de Brașov, intensitatea traficului este în continuă creștere, oficialii CNAIR SA spun că au demarat realizarea variantei de ocolire a orașului Comarnic necesară pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei.

 

 


Sursa articol

Construirea unei sali multifunctionale, in pregatire

Construirea unei sali multifunctionale, in pregatire

O nouă sală multifuncțională va fi construită în perioada următoare, valoarea investiției ridicându-se la peste 13 milioane lei. Acești bani vor fi suportați de Compania Nalională de Investitii (CNI) și de Unitatea Administrativ Teritoriale a județului pe raza căruia se (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul Construirea unei sali multifunctionale, in pregatire apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

Evolutia costului total cu forta de munca in constructii

Evolutia costului total cu forta de munca in constructii

Pentru sectorul construcţiilor, costul total cu forţa de muncă în trimestrul III al anului 2017 faţă de trimestrul II al aceluiaşi an, ca formă brută neajustată, a scăzut cu 0,30%.

Pentru aceeaşi perioadă, ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare, costul total cu forţa de muncă a scăzut cu 0,88%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 0,98%.

În trimestrul III 2017, faţă de perioada similară a anului trecut, în construcții costul total cu forţa de muncă ca formă brută neajustată a crescut cu 12,99%. Ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 12,05% şi ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 12,71%.

În cazul tranzacţiilor imobiliare, în trimestrul III al anului 2017 faţă de trimestrul II al acestui an, costul total cu forţa de muncă ca formă brută a crescut cu 1,32%. Ca formă ajustă după numărul de zile lucrătoare nu s-a înregistrat nicio modificare, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier costul total a crescut cu 4,18%.

În trimestrul III al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, costul total cu forţa de muncă, în cazul tranzacţiilor imobiliare, a crescut ca formă brută cu 9,30%. Ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare costul total cu forța de muncă a crescut cu 7,31%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 7,39%.

Cheltuielile totale salariale în industrie, construcţii şi servicii au crescut ca formă brută în trimestrul III 2017, comparativ cu semestrul II 2017, cu 3,7%.Pentru aceeaşi perioadă menţionată, cheltuielile directe salariale ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 2,88%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 1,26%.

În trimestrul III comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, forma brută în cazul cheltuielilor directe a crescut cu 17,89%. Pentru această perioadă, cheltuielile directe în cazul tranzacţiilor ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare a crescut cu 16,57%, iar ca formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare şi sezonier a crescut cu 15,66%.

 

 


Sursa articol

Ansamblu de locuinte colective in zona centrala a Bucurestiului

Ansamblu de locuinte colective in zona centrala a Bucurestiului

În prezent se fac demersurile pentru aprobarea documentației de urbanism în vederea construirii unui ansamblu de locuințe colective în municipiul București. Noua zonă care va cuprinde locuinţe colective va fi dezvoltată pe un teren cu suprafaţa de aproape 8 mii

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Viitor ansamblu cu 220 de apartamente in Bucuresti

Viitor ansamblu cu 220 de apartamente in Bucuresti

Un ansamblu rezidențial ce va cuprinde în jur de 220 de apartamente, preponderent cu două și trei camere, urmează să fie construit în zona de vest a Bucureștiului de către un cunoscut dezvoltator imobiliar, controlat de investitori spanioli. De asemenea,

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Cat era mita pentru atribuirea contractelor unei primarii mici

Cat era mita pentru atribuirea contractelor unei primarii mici

In calitate de primar al municipiului Câmpina, Tiseanu Laurențiu Horia, a pretins mită în cursul anului 2014, de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză), potrivit procurorilor DNA,

Mai precis a cerut un procentaj de 10% din valoarea contractelor de execuție lucrări ce urmau a-i fi încredințate acestei firme de către două instituții aflate în subordinea Primăriei municipiului Câmpina sau bugetate din fondurile acesteia. A primit efectiv suma de 17.000 de lei.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă conducătorii celor două instituții publice în vederea atribuirii unor contracte de lucrări de înlocuire tâmplărie pentru geam termopan societății administrată de omul de afaceri sau unei societăți agreate de acesta.
În perioada iulie 2014 – iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a dispus în mod nelegal achiziționarea unei mașini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale și exclusive.
Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, primăria municipiului Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa niciun fel de autoturism pentru folosința proprie.
Pentru a păstra o aparență de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de inculpatul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (din care dotări suplimentare, de lux, în suma de 51.798,46 lei).
Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituției publice în conturi separate, cu consecința aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziție în această limită ar fi fost legală (este de menționat că potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituțiilor publice li se interzisese la acea dată dreptul de a achiziționa autoturisme).
În perioada iulie 2010 – iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în aceeași calitate, i-a determinat pe angajații unei unități aflată în subordinea Primăriei municipiului Câmpina să-i remită din gestiunea unității, un nr. de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri carburanți, cantitate folosită în interesul personal al acestuia.
Prin aceste demersuri a fost creat un prejudiciu Primăriei Câmpina în sumă totală de 122.248 lei (compusă din suma de 51.798,46 lei – dotări suplimentare și cei 70.450 lei reprezentând contravaloarea combustibilului).
În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale încasate de la Primăria municipiului Câmpina de către inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, până la concurența sumei de 139.248 lei.
Primăria municipiului Câmpina a comunicat faptul că își rezervă dreptul de a se constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătorești, în conformitate cu prevederile legale.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
Tiseanu Horia Laurențiu, primar la municipiului Câmpina, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență,
– instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată,
Ecaterinescu Gheorghe, la data faptei director economic în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
Gheorghe Carmen Daniela, la data faptei director executiv în cadrul Poliției Locale Câmpina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
Micu Costin-Octavian, reprezentant legal al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 


Sursa articol

Constructiile nu au contribuit in nici un fel la cresterea PIB

Constructiile nu au contribuit in nici un fel la cresterea PIB

Sectorul construcţiilor a contribuit cu 0% la cresterea Produsului Intern Brut în trimestrul III. În primele nouă luni, constructiile chiar au avut o influenta negativă, de -0,1%, la creşterea PIB.

In ceea ce privește formarea PIB, construcţiile au contribuit în proporţie de 4,6% în trimestrul III 2017 şi 3,9% în primele nouă luni ale anului

Tranzacţiile imobiliare au contribuit în proporţie de 7,3% la formarea PIB-ului în trimestrul III al acestui an şi cu 8% în primele nouă luni. Contribuţia tranzacţiilor imobiliare la creşterea PIB a fost atât în trimestrul III, cât şi în primele nouă luni ale anului de 0,3%.

PIB pe categorii de resurse şi utilizări, în trimestrul III 2017, serie ajustată sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare

În trimestrul III al anului 2017, sectorul construcţiilor a înregistrat realizări de mai mult de 12,08 miliarde de lei. Volumul de activitate în acest trimestru a înregistrat o creştere de 2% faţă de trimestrul II al anului 2017. Preţurile au scăzut cu 0,9% faţă de aceeaşi perioadă menţionată.

În cazul tranzacţiilor imobiliare, realizările din trimestrul III al acestui an au fost de 16.482,8 milioane de lei. Faţă de trimestrul II al acestui an, volumul activităţii a crescut cu 0,4%, iar preţurile cu 1,4% în trimestrul III.

PIB pe categorii de resurse şi utilizări, în primele nouă luni ale anului 2017, serie brută

În primele nouă luni ale acestui an, sectorul construcţiilor a avut realizări de mai mult de 23,30 miliarde de lei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul activităţii a suferit o scădere de 1,5%, în timp ce preţurile au crescut cu 9,9%, în primele nouă luni ale anului.

Tranzacţiile imobiliare, în primele nouă luni ale acestui an, au avut realizări de mai mult de 47,71 miliarde de lei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, activitatea a crescut cu 3,5%, iar preţurile cu 0,5%.

 

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul intern brut a înregistrat o

creştere cu 8,8% pe seria brută şi cu 8,6% pe seria ajustată sezonier.

În primele nouă luni ale acestui an, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 7,0%, pe seria brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca

urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul III 2017, nefiind însă, înregistrate

diferenţe faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 294 din 14

noiembrie 2017.

Contribuţia categoriilor de resurse şi de utilizări la modificarea Produsului Intern Brut

La creşterea PIB, în primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, au contribuit toate ramurile economiei, contribuţii pozitive mai importante având următoarele ramuri:

* Industria (+1,8%), cu o pondere de 23,2% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s‐a majorat cu 7,6%;

* Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor;

transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante (+1,6%), cu o pondere de 18,2% la

formarea PIB şi al căror volum de activitate s‐a majorat cu 8,7%;

* Agricultura, silvicultura şi pescuitul (+1,1%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB

(4,9%), dar care au înregistrat o creştere semnificativă a volumului de activitate (24,3%);

* Activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţile de servicii administrative şi

activităţile de servicii suport (+0,7%), cu o pondere de 7,1% la formarea PIB şi al căror

volum de activitate s‐a majorat cu 9,8%.

Din punctul de vedere al utilizării PIB, creşterea s‐a datorat în principal:

* cheltuielii pentru consum final al gospodăriilor populaţiei, al cărei volum s‐a majorat cu

9,7% contribuind cu +6,1% la creşterea PIB;

* formării brute de capital fix, cu o contribuţie de +0,8%, consecinţă a creşterii cu 3,8% a

volumului său.

O contribuţie negativă la creşterea PIB a avut‐o exportul net (‐0,6%), consecinţă a creşterii cu 9,6% a exporturilor de bunuri şi servicii corelată cu o creştere mai mare a volumului importurilor de bunuri şi servicii (10,8%).

 


Sursa articol

Ocolitoarea Giurgiu si drumul expres Craiova – Pitesti, spre finantare

Ocolitoarea Giurgiu si drumul expres Craiova – Pitesti, spre finantare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de beneficiar, a depus aplicația de finanțare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de execuție, Asistență Tehnică, DTAC pentru proiectul ”Varianta de ocolire Giurgiu”.

Varianta de ocolire Giurgiu asigură conexiunea rutieră între DN5-DN5B (Giurgiu-Găiești) și DN5C (Giurgiu-Zimnicea).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 1. Elaborare Studiul de Fezabilitate ;
 2. Elaborare Proiect Tehnic;
 3. Elaborare Detalii de execuție.

Valoarea totală a  proiectului este de 3.944.474 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-3.333.149 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat)-833.287,36 lei, iar restul de 611.324 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic și Detalii de execuție a variantei de ocolire a municipiului Giurgiu.

Durata proiectului este de 18 luni.

*Va fi completat SF-ul pentru Drumul expres Craiova – Pitesti

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Beneficiar și S.C. Avensa Consulting S.R.L.,în calitate de Prestator, au încheiat în data de 4 decembrie 2017, Contractul de Servicii ”Elaborarea documentației suport pentru Cererea de Finanțare pentru proiectul ”Drum Expres Craiova-Pitești” nr. 92/95098.

Obiectivul Contractului de Servicii îl reprezintă completarea Studiului de Fezabilitate existent pentru Drumul Expres Craiova-Pitești, prin întocmirea documentației justificative necesară pregătirii cererii de finanțare aferente proiectului, din Fondul de Dezvoltare Regională, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020.

Valoarea totală a Contractului de Servicii ”Elaborarea documentației suport pentru Cererea de Finanțare pentru proiectul ”Drum Expres Craiova-Pitești”  este de 68.000 lei, fără T.V.A., la care se adaugă T.V.A., conform prevederilor legale.

Prețul contractului este ferm în lei și nu va fi ajustat (actualizat).

Perioada de implementare a Contractului este de 2 luni de la data de începere.

Data de începere a contractului de servicii va fi notificată prin ordin de incepere în termen de 2 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a contractului.

 

Un drum judetean urmeaza sa fie reabilitat cu peste 12 mil euro

Proiect major de infrastuctura, de 1,85 miliarde euro, in curs de aprobare

 


Sursa articol

Cate proiecte finanteaza PNDL 2 ?

Cate proiecte finanteaza PNDL 2 ?

Etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală nu a reușit să atragă numărul maxim de obiective de investiții prevăzut spre finanțare. Cu o valoare de 30 de miliarde de lei, finanțat din bugetul de stat, PNDL2 reprezintă alternativa la programele de investiții finanțate din fonduri europene. Acest PNDL 2 a fost acuzat că reprezintă un instrument politic de a recompensa autoritățile locale obediente față de actuala putere.

Până la suspendarea depunerii de solicitări au fost selectate numai 72% din numărul total de 9.500 de obiective de investiții locale prevăzute spre finanțare prin PNDL 2.

Potrivit reprezentanților Ministerului Dezvoltării, până acum au fost întocmite fișe sinteze pentru care au fost redactate contractele de finanțare pentru un număr de 2399 de proiecte.

Alte 3140 de proiecte sunt în diferite etape de analiză fiind solicitate beneficiarilor completări sau clarificări ale documentațiilor.

Prin urmare, au fost depuse la Ministerul Dezvoltării spre evaluare 5539 de documentații tehnico-economice pentru obiective de investiții, în cadrul termenului de depunere prelungit de ministrul Paul Stănescu până la 29.11.2017.

Până la acest moment, au fost selectate spre finanțare prin PNDL 2 un număr de 6831 obiective de investiții. Selecția s-a făcut conform “mecanismului de prioritizare aprobat prin nota de fundamentare MDRAPFE Nr. 71558/26.05.2017”

“Estimăm că este nevoie de cel puțin 6 luni pentru finalizarea evaluării documentațiilor tehnico-economice depuse și încheierea tuturor contractelor de finanțare, urmând de asemenea să intre în evaluare și restul de 1291 de documentații tehnico-economice care încă nu au fost înregistrate la DGDRI/MDRAPFE”, au spus reprezentanții ministerului de resort.

Totodată, ei au propus ca, pe model similar programelor finanțate cu fonduri europene, bugetul alocat programului PNDL II pe perioada 2017-2020 să fie valabil în integralitatea lui.

Mai precis, creditele de angajament prevăzute în fişa programului “Etapa a II-a a Programului naţional de dezvoltare locală”, anexă la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, rămase neutilizate la sfârşitul exerciţiului bugetar în cuantum de 20 miliarde de lei să poată fi utilizate într-o primă etapă pentru încheierea contractelor de finanțare multianuale pentru obiectivele de investiții incluse în lista aprobată în anul 2017 prin ordin al viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale. De asemenea, creditele de angajament rămase neutilizate după încheierea contractelor de finanțare să se poată utiliza pentru finanțarea obiectivelor de investiții pentru care s-au depus solicitări în termenul legal, în anul 2017, care au fost incluse în analiza de specialitate și ar fi putut fi finanțate întrucât respectau criteriile de prioritizare dar nu li s-au alocat fonduri din lipsa creditelor de angajament.

Art. 26 alin. (7) din legea nr. 6/2017 privind bugetul de stat pe anul 2017, prevede că alocarea aprobată pentru PNDL pentru finanțarea unor obiective de investiții este în cuantum de 30 miliarde de lei.

Prin măsurile propuse, reprezentanții ministerului susțin că ar putea să se atingă indicatorii PNDL II și anume finanțarea a 9500 de obiective de investiții din care maxim 4500 de școli, grădințe și creșe. Până la acest moment au fost selectate la finanțare doar 6831 de obiective de investiții și a fost suspendată depunerea de solicitări pentru alte obiective de investiții.

 

Proiect major de infrastuctura, de 1,85 miliarde euro, in curs de aprobare

Un drum judetean urmeaza sa fie reabilitat cu peste 12 mil euro

 


Sursa articol

Proiect major de infrastuctura, de 1,85 miliarde euro, in curs de aprobare

Proiect major de infrastuctura, de 1,85 miliarde euro, in curs de aprobare

La peste 1,85 miliarde lei a fost evaluat un proiect major de infrastructură de transport, a cărui documentație tehnico – economică urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern. Sursa de finanţare a obiectivului de investiţii este asigurată prin Contractele

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Curs Building Information Modelling (BIM) Management

Curs Building Information Modelling (BIM) Management

 

Ne face o deosebita placere sa va invitam sa participati la cursul

BIM management – implementare in companiile si proiectele din Romania”,  organizat de Novart Engineering, in Bucuresti, in perioada 14-15 Decembrie 2017.

După 5 ani de cercetare și dezvoltare metodologică si implementare de Building Information Modelling, Novart Engineering lansează cursul  – BIM Management.

Cursul oferă o experiența teoretica și mai ales practica de BIM, precum și pașii implementării BIM in proiecte si organizatii.

Principalele teme ale cursului sunt:

 • Scurt istoric si intoducere in conceptele BIM
 • BIM in contextul global, european si national
 • Standarde BIM – cum pot fi aplicate in Romania
 • Tehnologii utilizate
 • Livrarea BIM a proiectelor – aspecte esentiale
 • Pasii implementarii BIM in proiecte si organizatii
 • Managementul investitiilor si contractelor BIM
 • BIM pentru proiectare
 • BIM pentru executie
 • BIM pentru operare si mentenanta

De asemenea, descarcati aici  Prezentarea cursului BIM Management si Formularul de Inscriere.

 

 

Sursa articol

Doua muzee, reabilitate din fonduri europene

Doua muzee, reabilitate din fonduri europene

Doua muzee care urmează să fie reabilitate în perioada următoare cu peste 10 milioane lei au primit finantare. Proiectele au fost depuse în cadrul Programului Operational Regional (POR) la ADR Nord Est- Axa prioritara 5.

Lucrările de reabilitare vor fi executate asupra muzeului ”Vasile Pogor” și asupra muzeului ”Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”.

Valoarea proiectului privind restaurarea Muzeului ”Vasile Pogor” este de 6.525.336 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 6.393.779 0 lei. Consiliul Județean Iași va contribui în cadrul proiectului cu suma de 131.556 lei .

Clădirea Muzeului ”Vasile Pogor” prezintă zone afectate de infiltrațiile de apă atât din subsol cât și din tavan. Sunt necesare intervenții la fundația clădirii, la pereți, la acoperiș și jgheaburile de scurgere a apei. Trebuie refăcute complet instalațiile electrice și termice, clădirea nefiind izolată termic. Muzeul “Vasile Pogor este sediul central al muzeelor literare ieșene.

Valoarea proiectului privind restaurarea Muzeului ”Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”  este de 3.670.826 lei , asistența financiară nerembursabilă fiind de 3.597. 060  lei, iar contribuția proprie a C.J. de 72 766 lei.

”Casa Dosoftei” necesită intervenții la pereți, atât la interior cât și la exterior.

Este nevoie și de refacerea completă a instalației termice, clădirea fiind acum  deservită de o centrală termică veche, electrică, incompatibilă cu necesitățile unui spațiu muzeal amplu și care adăpostește valori mari de patrimoniu. De asemenea, se impun dotări și modernizări în ceea ce privește expoziția permanentă.

În cazul ambelor obiective este necesară dotarea cu sisteme de supraveghere și asigurare antiefracție și antiincendiu în toate încăperile (în funcție de noile cerințe ale ISU), refacerea iluminatului interior și sistem de iluminat exterior.

 


Sursa articol

Investitii de peste 19 mil lei pentru modernizarea unei piete a orasului

Investitii de peste 19 mil lei pentru modernizarea unei piete a orasului

Mai multe scuaruri aflate în interiorul unei piețe care aparține unui municipiu din nord-vestul țării urmează să fie reabilitate în cadrul unui proiect estimat la peste 19 milioane lei. Investitia va fi finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Un drum judetean va fi reabilitat cu circa 42 mil lei

Un drum judetean va fi reabilitat cu circa 42 mil lei

Vor putea începe lucrările de modernizare a unui drum judeţean din estul ţării, după ce va fi atribuit contractul de execuție în valoare de peste 41,84 milioane de lei fără TVA. Proiectul vizează reabilitarea unui drum judeţean şi a două

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Viitor sediu al unei importante companii de energie

Viitor sediu al unei importante companii de energie

Proiectul imobiliar al unei importante companii de energie a mai parcurs un pas pe traseul birocratic în vederea obținerii autorizației de construire. Investiţia şi organizarea de şantier vor respecta cerinţele impuse prin certificatul de urbanism eliberat la jumătate lunii iulie

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Sala de sport cu tribuna, propusa spre construire in Bucuresti

Sala de sport cu tribuna, propusa spre construire in Bucuresti

O sala de sport cu tribună, formată din 180 de locuri urmează să fie construită pe un teren cu suprafața de peste 3 mii mp. Acesta se încadrează în subzona S1 și este destinat categoriei de unități militare, unități aparținând

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Ministerul Dezvoltarii suporta corectiile financiare pentru achizitiile publice

Ministerul Dezvoltarii suporta corectiile financiare pentru achizitiile publice

Sumele aferente corecțiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislația din domeniul achizițiilor publice pentru Programul operațional sectorial Mediu 2007-2013 sunt suportate de la bugetul de stat. Aceasta potrivit OUG nr. 36/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2013

Mai precis, Ministerul Dezvoltării va suporta corectiile financiare şi sumele de recuperat.

Ordonanța a fost votată de Parlament și a devenit Legea nr 224, publicată în Monitorul Oficial la data de 1 decembrie 2017.

Creanțele bugetare rezultate din corecțiile financiare și sumele de recuperat rezultate în urma stabilirii corecțiilor, pentru neregulile constatate în desfășurarea procedurilor de achiziție publică, se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional sectorial Mediu, de la o poziție distinctă din cadrul titlului 56 «Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare», în situațiile prevăzute la alin. (4).

Sumele rezultate sau care vor rezulta din reducerile procentuale stabilite, în aplicarea prevederilor legale, pentru neregulile constatate în desfășurarea procedurilor de achiziție publică, se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional sectorial Mediu și de autoritate de management pentru Programul operațional Infrastructură mare, de la poziția distinctă prevăzută la alin. (1), respectiv de la poziția distinctă prevăzută la alin. (11) în situațiile prevăzute la alin. (4).

Sumele recuperate atât în cazul proiectelor finalizate care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, sunt contestate sau în litigiu, precum și în cazul proiectelor aflate în implementare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, în urma stabilirii corecțiilor financiare, în aplicarea prevederilor legale, pentru neregulile constatate în desfășurarea procedurilor de achiziție publică, se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional sectorial Mediu și de autoritate de management pentru Programul operațional Infrastructură mare, de la poziția distinctă prevăzută la alin. (1), respectiv de la poziția distinctă prevăzută la alin. (11) în situațiile prevăzute la alin. (4).”

 1. La articolul I, după punctul 3se introduce un nou punct, punctul 31, cu următorul cuprins:

31. La articolul 2, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

«(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică:

 1. a)numai în cazul contractelor de achiziție publică, a căror procedură de atribuire a fost inițiată înainte de data de 10 iunie 2011 de beneficiarii prevăzuți la art. 1, care a făcut obiectul verificării Unității pentru coordonarea și verificarea achizițiilor publice/compartimentelor de verificare a achizițiilor publice, denumite în continuare UCVAP/CVAP, și pentru care nu există un aviz consultativ emis de acestea, în conformitate cu art. 4  d)din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2006 privind funcția de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 228/2007, cu modificările și completările ulterioare, valabilă până la această dată;
 2. b)numai în cazul contractelor de achiziție publică, a căror procedură de atribuire a fost inițiată în perioada 10 iunie 2011- 1 octombrie 2011 de beneficiarii prevăzuți la art. 1, care a făcut obiectul verificării UCVAP/CVAP și pentru care a fost înscrisă opinia “fără observații” de către UCVAP/CVAP, în conformitate cu art. 4 alin. (3)  b)din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2006, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 228/2007, cu modificările și completările ulterioare;
 3. c)în cazul contractelor de achiziție publică, încheiate de beneficiarii prevăzuți la art. 1, a căror procedură de atribuire a fost inițiată începând cu data de 1 octombrie 2011, pentru care documentația de atribuire a fost evaluată și aprobată de Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, denumită în continuare ANRMAP, în conformitate cu atribuțiile sale prevăzute la art. 71 (3) lit. a)din Hotărârea Guvernului nr. 525/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția contractelor de achiziție publică la care, prin modificările aduse documentației de atribuire intervenite după data publicării anunțului/invitației de participare în Sistemul electronic al achizițiilor publice, au fost constatate abateri de la prevederile legislației privind achizițiile publice;
 4. d)în cazul contractelor de achiziție publică, încheiate de beneficiarii prevăzuți la art. 1, a căror procedură de atribuire a fost inițiată anterior datei de 1 octombrie 2011 și în cazul cărora au fost aplicate corecții financiare potrivit prevederilor legale.»”
 5. La articolul I punctul 4, la articolul 2, alineatul (11) se modifică și va avea următorul cuprins:

(11) Creanțele bugetare rezultate din corecțiile financiare și sumele de recuperat rezultate în urma stabilirii corecțiilor, în aplicarea prevederilor legale, pentru neregulile constatate în desfășurarea procedurilor de achiziție publică, se suportă, conform prevederilor art. 9 lit. m) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 40/2015, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 105/2016, cu modificările și completările ulterioare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional Infrastructură mare, de la o poziție distinctă din cadrul titlului 58 «Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare», în situațiile prevăzute la alin. (4), pentru proiecte preluate integral sau parțial din Programul operațional sectorial Mediu 2007-2013 în cadrul Programului operațional Infrastructură mare 2014-2020.”

 1. La articolul I punctul 5, la articolul 21alineatul (1), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

b) corecțiile financiare stabilite în urma aplicării prevederilor legale sunt menținute prin hotărâri judecătorești definitive în sarcina beneficiarilor prevăzuți la art. 1.”

 1. La articolul I, după punctul 5se introduce un nou punct, punctul 51, cu următorul cuprins:

51. La articolul 21, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

«(3) Beneficiarul datorează, pentru neachitarea la termen a obligațiilor stabilite, o dobândă calculată în conformitate cu prevederile legale.»”

 1. La articolul I punctul 6, la articolul 3, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:

Art. 3. -(1) Creanțele bugetare rezultate din corecțiile financiare și sumele de recuperat rezultate în urma stabilirii corecțiilor, în aplicarea prevederilor legale, pentru încălcarea dispozițiilor art. 38 din Directiva 2004/18/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 31 martie 2004 privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice de lucrări, de bunuri și de servicii, se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional sectorial Mediu și de autoritate de management pentru Programul operațional Infrastructură mare, de la poziția distinctă prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv de la poziția distinctă prevăzută la alin. (11), în situațiile prevăzute la alin. (4) al art. 2.

(2) Sumele rezultate sau care vor rezulta din reducerile procentuale stabilite, în aplicarea prevederilor legale, pentru încălcarea art. 38 din Directiva 2004/18/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 31 martie 2004, se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de ordonator principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul operațional sectorial Mediu și de autoritate de management pentru Programul operațional Infrastructură mare, de la poziția distinctă prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv de la poziția distinctă prevăzută la alin. (11), în situațiile prevăzute la alin. (4) al art. 2.”

 1. La articolul I punctul 7, la articolul 4 alineatul (3), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

a) încetarea executării creanțelor bugetare prevăzute la art. 2 și 3 și, după caz, a accesoriilor acestora, pentru care s-a început procedura de recuperare potrivit prevederilor legale, precum și comunicarea acesteia către organele fiscale competente;”.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

 


Sursa articol

Fost arhitect sef, urmarit penal

Fost arhitect sef, urmarit penal

Procurorii DNA susțin că pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim Parter + 5 Etaje – al 6-lea Etaj retras cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa.
În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire.

În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.
Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desființată.
Instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-a respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie și că amplasarea imobilului este situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive, astfel încălcându-se art. 16 alin. 1 din OUG 202/2002, art. 2 lit. b şi art. 3 din HG 749/2004. Instanţa a mai reţinut că autorizaţia de construcţie a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii.
În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, demolarea imobilului de lux precum şi obligarea Primăriei municipiului Constanţa la emiterea actului administrativ de desfiinţare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizaţiei anulate.
La data de 22.08.2013, Primăria municipiului Constanţa a cerut respingerea acţiunii ca nefondată, susținând că autorizaţia de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizaţie de construire emisă la data de 24.03.2011, autorizaţie neanulată şi perfect valabilă.
Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria municipiului Constanţa a venit cu o completare prin care înștiința instanţa de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03.09.2013 o nouă autorizaţie de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite şi să obţină demolarea construcţiei edificate în regim P+5E-6E.
Aceleaşi aspecte, întemeiate pe existenţa unei autorizaţii valabile din data de 03.09.2013, au fost alegate în apărare şi de societatea constructoare a imobilului.
Autorizaţia de construire din data de 03.09.2013 a fost semnată de Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor delegate de primar al municipiului Constanţa, de Constantin Nicoleta, la data faptei şef serviciu – Serviciul autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al arhitectului – şef al mun. Constanţa și de Dinescu Fulvia Antonela, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al secretarului municipiului Constanţa.
Eliberarea autorizaţiei respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibilă fără întocmirea şi eliberarea certificatului de urbanism din data de 02.07.2013, semnat de Mazăre Radu Ştefan în calitate de primar și de suspecta Luiza Elena Tănase în calitate de arhitect șef.
În anul 2016, prin sentinţa civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire emisă la data de 03.09.2013 de Primăria Municipiului Constanţa, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire (imobilul rezidențial ce fusese construit în proporţie de 95% în baza autorizației anulate) prin urmare autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal. Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.
Suspiciunea comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, de către persoanele menționate are în vedere că, Decebal Făgădău, în exercitarea atribuţiilor de viceprimar al municipiului Constanţa, Constantin Nicoleta și Dinescu Fulvia, au semnat autorizaţia de construire din data de 03.09.2013, iar primul a și emis-o, cu încălcarea dispoziţiilor legale (inclusiv art. 16 alin. 1 din OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere). Autorizația a fost semnată și emisă în condițiile în care la data emiterii celei de-a doua autorizaţii, 03.09.2013, construcţia era deja edificată în proporţie de 95%, cu nesocotirea drepturilor de servitute privind distanţa dintre construcţiile învecinate şi servitute de vedere, fiind ridicată în zona benzii litorale a Mării Negre, în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive. Aceste aspecte au fost constatate printr-o decizie civilă irevocabilă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa, în anul 2012.
Suspiciunea comiterii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu de către persoanele menționate are în vedere că, la data de 02.07.2013, Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar și Tănase Luiza Elena, în calitate de arhitect șef al primăriei municipiului Constanța, au semnat, cu încălcarea prevederilor legale, certificatul de urbanism în favoarea societății care a ridicat imobilul în regim P+5E-6E de pe plajă, fără ca în cuprinsul acestui document să se facă vreo menţiune cu privire la tipul de imobil, construcţie sau teren, ori categoria terenului pe care urmează să se edifice construcţia, respectiv teren ocupat, teren liber sau teren aparent liber. În certificat s-a menționat, în mod nereal, că nu există zone protejate, drepturi de servitute sau interdicţii de construire, astfel cum se reţinuse în mod irevocabil decizia civilă a Curții de Apel Constanța, din 2012. Certificatul de urbanism nu a fost redactat în baza cererii şi a documentaţiei complete depuse, în concordanţă cu situaţia reală din teren la data solicitării. Certificatul de urbanism respectiv, emis cu încălcarea prevederilor legale era un înscris absolut necesar eliberării autorizaţiei de construire din anul 2013, în favoarea firmei care a construit imobilul de lux de pe plajă.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus urmărirea penală față de următorii suspecți:
* Făgădău Decebal, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța,
* Constantin Nicoleta, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa,
* Dinescu Fulvia Antonela, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa
toți trei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie
și față de
* Tănase Luiza Elena, la data faptei arhitect-șef al primăriei municipiului Constanța,
* Mazăre Radu Ştefan, la data faptei primar al municipiului Constanța,
ambii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracţiunilor de corupţie.
Suspecților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 


Sursa articol

Peste 1,8 mld lei pentru autostrada Targu Mures – Ogra – Campia Turzii

Peste 1,8 mld lei pentru autostrada Targu Mures – Ogra – Campia Turzii

A fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul „Construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Ogra – Câmpia Turzii”, în valoare de peste 1,82 miliarde de lei. Proiectul a început să fie implementat din data de 1 ianuarie 2014 și urmează să fie finalizat la data de 31 octombrie 2019 cu o durată totală de 70 luni.

Obiectivele acestui proiect sunt reprezentate de construcția a 51,796 km noi de autostradă, cu două benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Târgu Mureș – Ogra – Câmpia Turzii situat pe rețeaua TEN-T Core și 4,7 km drum de legătură de la DN 15 la autostradă.

Cererea de finanțare a fost depusă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 1.826.928.177 lei şi este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 1.134.796.304 lei asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de finanțare în valoare de 378.265.434 lei asigurată de la bugetul de stat.

Proiectul va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Târgu Mureș și Câmpia Turzii de la 62 minute la 36 minute.

 

 


Sursa articol

Cum va fi modificata Legea autorizarii lucrarilor de constructii

Cum va fi modificata Legea autorizarii lucrarilor de constructii

După ce proiectul de lege privind modificarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost aprobat de Senat, acesta a trecut și comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Dar, deputații au modificat forma votată de Senat prin adăugarea de noi amendamente și respingerea unora dintre cele votate de Senat. Camera Deputaților este camera decizională.

Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare modificarea lit.c) şi d) ale art.4 alin.(1) din Legea nr.50/1991, intervenţiile legislative vizând clarificarea competenţelor de emitere a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire, prin precizarea competenţelor primarului general al municipiului Bucureşti, în privinţa clădirilor clasate individual ca monument istoric şi în zonele construite protejate stabilite conform legii şi implicit delimitarea competenţelor sale de situaţiile în care autoritatea competentă să emită certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire este primăria de sector.

Proiectul prevede extinderea termenului în care beneficiarul autorizaţiei este obligat să înceapă lucrările, de la 12 luni la 24 luni.

De asemenea, prevede că se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări de reparaţii la finisaje interioare şi înlocuiri de tâmplărie interioară, precum şi reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare, care se execută la construcţiile amplasate în zone de protecţie a monumentelor istorice şi în zone construite protejate, stabilite conform legii, dacă acestea nu reprezintă construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate.

Deputații au făcut următoarea modificare:

La articolul 7, alineatele (5) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(5) Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 24 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul are dreptul să înceapă lucrările. Valabilitatea autorizaţiei se extinde de la data consemnată în înştiinţarea prevăzută la alin.(8) pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.”

Articolul votat de Senat stipula că solicitantul era obligat să înceapă lucrările în interval de 24 de luni de la emiterea autorizației.

De asemenea, deputații au aprobat că:

„(8) Investitorul are obligaţia să înştiinţeze autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire, precum şi inspectoratul teritorial în construcţii asupra datei de începere a lucrărilor autorizate. În caz contrar, dacă constatarea faptei de începere a lucrărilor fără înştiinţare s-a făcut în termenul de valabilitate a autorizaţiei, data începerii lucrărilor se consideră ca fiind ziua următoare datei de emitere a autorizaţiei.”

Deputații au respins următoarele amendamente votate anterior de Senat:

La articolul 4 alineatul (1), litera e), după punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 3, cu următorul cuprins:

 1. la construcţiile situate atât în intravilan cât şi în extravilanul unităţilor administrativ-teritoriale, altele decât locuinţe individuale sau pentru maxim două familii, anexele gospodăreşti ale acestora şi branşamentele la reţelele de utilitate publică, doar cu avizul arhitectului şef al judeţului;” (Autor: dep. Adnagi Slavoliub – Minorităţi Naţionale)

Pentru justificarea respingerii acestui amendament, deputații susțin că punctul nou propus, pct.3, constituie în acest context o restrângere a atribuţiilor primarilor UATurilor care au în aparatul de specialitate angajaţi cu atribuţii în domeniile necesare pentru a putea emite autorizaţii de construire. De asemenea, faţă de conţinutul punctului 1 al literei e), noul punct 3 ar introduce avizul arhitectului şef pentru toate lucrările. În consecinţă, este neclară intenţia de reglementare a punctului 3 în forma prezentată.

La articolul 11, alineatul (1), după litera n) se introduce o nouă literă, lit.p), cu următorul cuprins

p) lucrările pentru amplasarea de structuri uşoare demontabile pentru acoperirea terenurilor de sport existente sau destinate desfăşurării evenimentelor culturale vor fi realizate în baza unui aviz de amplasare.

 

Descarca aici

 

 

Sala de sport cu tribuna, propusa spre construire in Bucuresti

 

Viitor sediu al unei importante companii de energie

 

 


Sursa articol

Contract de 18 mil euro pentru modernizarea drumurilor judetene

Contract de 18 mil euro pentru modernizarea drumurilor judetene

Un judeţ din estul ţării a început demersurile pentru modernizarea infrastructurii rutiere în cadrul proiectului finanțat prin POR 2014 – 2020, Axa Prioritară 6, Prioritatea de investitii 6.1, mai exact 85% din FEDR, 7, 13% de la bugetul naţional şi

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Peste 250 mil euro pentru doua proiecte de infrastructura

Peste 250 mil euro pentru doua proiecte de infrastructura

Două noi proiecte de investiţii, unul care vizează lucrări la drumul naţional E 79, pe sectorul Deva – Oradea şi altul care vizează rețelele de apă din judeţul Vrancea, vor primi finanțare.

Peste 76 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi investite în lucrările ce vor fi efectuate la drumul național E79, care traversează țara și reprezintă conexiunea cu sudul Europei, respectiv Bulgaria și Grecia, și cu nordul ei și mai departe cu Ungaria. Lucrările au în vedere secțiunea de drum ce leagă orașele Deva, în centrul Transilvaniei, și Oradea, spre granița cu Ungaria.

“Drumul trece prin județele Hunedoara, Arad și Bihor, înainte de a face legătura cu orașul Borș și va îmbunătăți accesul în municipiile Deva și Oradea, ceea ce va genera o mai mare dezvoltare economică, stimulând totodată ocuparea forței de muncă și dezvoltarea regională în aceste județe”, a declarat comisarul european Corina Crețu.

De asemenea, aproape 176 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în infrastructura de gestionare și distribuție a apei în numeroase zone urbane din județul Vrancea, în estul țării. Proiectul cu finanțare europeană, ce prevede în principal construcția și reabilitarea a zeci de km din rețeaua de distribuție și canalizare, va permite unui număr suplimentar de 66.460 de locuitori din regiune să aibă acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, aproximativ 57.440 de locuitori vor beneficia de un sistem modern de colectare și tratare a apelor uzate.

Despre acest proiect, comisarul european a declarat: “Accesul la o apă potabilă de calitate nu ar trebui să constituie un lux. Și totuși, aceasta era situația pentru numeroși locuitori din România, înainte ca politica de coeziune să intervină. Sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarității europene”.

 

Peste 162 mil lei alocati pentru modernizarea a trei drumuri judetene

 

Investitii de peste 33 mil lei pentru noi modernizari de drumuri

 


Sursa articol

Finantare europeana pentru culoarul Trafic Mures Nord

Finantare europeana pentru culoarul Trafic Mures Nord

Contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare Culoar Trafic Mureș Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Șoimuș – Brănișca – DN 7 (Ilia)” a fost semnat ieri la Deva.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni și are o valoare totală de aproximativ 35,16 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 34,27 milioane euro, iar contribuția beneficiarului este de 0,89 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6003 lei/euro). Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea Culoarului de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din 5 drumuri județene (DJ 706 A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) ce cumulează 65,849 kilometri, drumuri care asigură conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T (Trans-Europeană de Transport) rutieră și feroviară, conform condițiilor obligatorii ale programului. Prin modernizarea acestui traseu de drumuri județene,orașele Simeria și Geoagiu, comunele Bănișca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare și Șoimuș, precum și așezările rurale aparținătoare, cumulând o populație totală de 32.348 locuitori, vor fi mai ușor accesibile. De asemenea, acest proiect vizează dezvoltarea economică și turistică a zonelor deservite de aceste drumuri.

Implementarea acestui proiect presupune, pe lângă modernizarea culoarului de drumuri județene, și modernizarea a 8 poduri de pe traseul acestora, montarea de parapete metalice pentru protecție, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapete pietonale și montarea a 2.125 de indicatoare rutiere.

Semnatarii contractului au fost domnii Mircea-Flaviu BOBORA – președintele Consiliului JudețeanHunedoara, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect- și Sorin Maxim – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

 

*

Până în prezent,în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 10 proiecte. Cele 10 proiecte au o valoare a finanțării nerambursabile de 135,86 milioane euro. Dintre cele 10 proiecte, 4 au fost contractate – având o valoare a finanțării nerambursabile de 74,66 milioane euro, 3 proiecte se află în etapa de precontractare – având o valoarea a finanțării nerambursabile de 25,44 milioane euro – iar 3 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 35,76 milioane euro, au fost retrase.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.

 

 

 


Sursa articol

Vor incepe lucrarile la un ansamblu rezidential in zona Romexpo

Vor incepe lucrarile la un ansamblu rezidential in zona Romexpo

Lucrările la un nou proiect rezidențial în zona Romexpo din nordul Capitalei vor demara anul viitor. Acesta ar urma să cuprindă în jur de 400 de apartamente și să dispună de o suprafață construită desfăşurată de circa 34.000 de metri

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Investitii de peste 33 mil lei pentru noi modernizari de drumuri

Investitii de peste 33 mil lei pentru noi modernizari de drumuri

La peste 33 milioane lei se ridică valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare ce urmează să fie realizate pe un tronson de drum judeţean. Proiectul va primi finanțare din partea bugetului de stat, dar și cofinanțare din bugetul local. Solicitarea

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Ce mita ar fi fost ceruta pentru un contract de reabilitare termica

Ce mita ar fi fost ceruta pentru un contract de reabilitare termica

Robert Grigorescu, consilierul personal al fostului primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracțiuni de luare de mită pentru lucrări de reabilitare termică.
În perioada februarie 2009 – decembrie 2013, inculpatul Grigorescu Robert, în calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1 București, cu atribuții de coordonare a Direcției de Investiții, a pretins procentaje de 10 și 15% din valoarea unor contracte de lucrări și a primit de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 1.397.497 lei.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat în numerar la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui și a asigura derularea în bune condiții a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 București firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză.
Astfel, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile deținute de inculpatul Grigorescu Robert, respectiv asupra sumelor de bani existente în conturilor bancare deschise pe numele aceluiași inculpat, până la concurența sumei de 1.397.497 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Trebuie precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citeste si

 

Servicii de expertiza tehnica pentru 28 de poduri

 

Fondurile Prima Casa pentru acest an sunt aproape epuizate

 

O sala polivalenta ar putea fi construita in vestul tarii

 

 


Sursa articol

Cine a ofertat pentru varianta de ocolire Barlad

Cine a ofertat pentru varianta de ocolire Barlad

5 oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Bârlad. Valoarea estimată a contractului este de 156,14 milioane lei, fără TVA.

Pe 29 noiembrie, ora 16:00, s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), a anunțat CNAIR.

Cele 5 oferte au fost depuse de următorii operatori economici:

*Asocierea ARCADA COMPANY S.A. – LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – VEGA 93 SRL -TRAMECO SA

*Asocierea COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A. – COPISA CONSTRUCTII SRL

*Asocierea SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE SRL – CONSITRANS SRL

*Asocierea TEHNIC ASIST S.R.L. – TASS INFRA LOGISTIC SRL

*TIRRENA SCAVI SPA

În perioada următoare va avea loc evaluarea ofertelor menționate.

 


Sursa articol

Novart Engineering organizeaza “ BIM management – implementare in companiile si proiectele din Romania”

Novart Engineering organizeaza “ BIM management – implementare in companiile si proiectele din Romania”

 

Novart Engineering organizează în București cursul   “ BIM management – implementare in companiile si proiectele din Romania” in perioada 14-15 Decembrie 2017.

După 5 ani de cercetare și dezvoltare metodologică si implementare de Building Information Modelling, Novart Engineering lansează cursul  – BIM Management.

Cursul oferă o experiența teoretica și mai ales practica de BIM, precum și pașii implementării BIM in proiecte si organizatii.

Principalele teme ale cursului sunt:

 • Scurt istoric si intoducere in conceptele BIM
 • BIM in contextul global, european si national
 • Standarde BIM – cum pot fi aplicate in Romania
 • Tehnologii utilizate
 • Livrarea BIM a proiectelor – aspecte esentiale
 • Pasii implementarii BIM in proiecte si organizatii
 • Managementul investitiilor si contractelor BIM
 • BIM pentru proiectare
 • BIM pentru executie
 • BIM pentru operare si mentenanta

Aici puteti descarca:

 

 

Sursa articol

Ar putea fi extinsa perioada de implementare a proiectelor ex-ISPA

Ar putea fi extinsa perioada de implementare a proiectelor ex-ISPA

Guvernanţii doresc extinderea perioadei de implementare a proiectelor ex – ISPA cu doi ani. Pentru asta, guvernanţii au propus un proiect de OUG pentru modificarea articolului 20 din OUG 47/2013 privind unele măsuri în domeniul instrumentelor structurale care privesc beneficiarii direcţi finanţaţi din fonduri externe nerambursabile.

Acest lucru este necesar având în vedere că autorităţilor române le revine obligaţia îndeplinirii angajamentelor asumate în cadrul memorandumurilor de finanţare în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, atingerea obiectivelor, asigurarea funcţionalităţii şi sustenabilităţii investiţiilor şi după finalizarea perioadei de eligibilitate ex-ISPA. Totodată, ordonatorii principali de credite din bugetele cărora se asigură finanţarea cheltuielilor destinate finalizării proiectelor ex- ISPA ar urma să aibă obligaţia să asigure cu prioritate sume în bugetul propriu astfel încât proiectele să fie implementate.

La acest moment perioada de implementare a activităţilor aferente măsurilor ex-ISPA în domeniul transporturilor expiră la data de 31 decembrie 2017.

Un alt motiv pentru care acest proiect este necesar, este imposibilitatea finalizării implementării proiectelor ex-ISPA până la termenul legal, din cauza problemelor de natură contractuală între autorităţile contractante şi constructori, care au condus la litigii şi la decalarea termenelor de finalizare a proiectelor.

Pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex- ISPA este necesară asigurarea fondurilor de la bugetul de stat pentru onorarea tuturor obligaţiilor de plată către contractori.

Guvernanţii motivează necesitatea adoptării de urgenţă a măsurilor necesare pentru continuarea finanţării măsurilor ex- ISPA, în lipsa căreia efectuarea plăţilor către contractori nu se va putea realiza, cu consecinţe în aplicarea de penalităţi de întârziere şi acţionarea în instanţă a autorităţilor contractante, determinând atât o creştere a costului total al proiectelor, cât şi dezangajarea sumelor deja rambursate României şi grevarea semnificativă a bugetului de stat.

Articolul 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.47/2013 privind unele măsuri în domeniul instrumentelor structural care privesc beneficiarii direcţi finanţaţi din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri financiare în domeniul ex- ISPA din sectorul transporturilor, se modifică după cum urmează:

Art.20 – (1) Implementarea proiectelor ex – ISPA se asigură până la data de 31 decembrie 2019.

(2) Ordonatorii principali de credite din bugetele cărora se asigură finanţarea cheltuielilor destinate finalizării proiectelor ex- ISPA au obligaţia să asigure cu prioritate sume în bugetul propriu astfel încât proiectele să fie implementate până la data de 31 decembrie 2019.

Astfel, termenul limită pentru implementarea măsurilor ex- ISPA s-ar prelungi cu doi ani, adică până la finalul anului 2019.

 


Sursa articol

Ce sanse de reusita ar avea introducerea unui onorariu minim pentru arhitecti

Ce sanse de reusita ar avea introducerea unui onorariu minim pentru arhitecti

În ultima vreme au existat dezbateri intense în rândul arhitecților dacă trebuie și dacă este posibilă introducerea unui onorariu minim pentru serviciile pe care le prestează, asfel încât să fie asigurat și un nivel de calitate corespunzător.

“Onorariul minim este o speranță pe care o pot înțelege, dar trebuie să se și poată face din punct de vedere legal. Este o problemă foarte delicată”, ne-a declarat arhitectul Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

Nu ar fi pentru prima oară când este aplicat în România un onorariu minim pentru serviciile de arhitectură. O astfel de prevedere a fost introdusă în lege în 2001, odată cu înființarea Ordinului Arhitecților din România. Prevederea a rămas în vigoare timp de 4 ani, după care a fost scoasă din lege ca o condiție de aderare a României la Uniunea Europeană. Ea a mai fost totuși păstrată ca referință până în 2007, când Uniunea Europeană a interzis onorariile minime, iar ministerul de resort din România le-a scos complet, relatează președintele OAR.

În prezent, Germania este singura excepție din Uniunea Europeană unde se mai aplică onorarii minime pentru servicii de arhitectură. Mai mult decât atât, ordinele arhitecților din mai multe țări europene au fost amendate de autoritățile pentru concurență din statele respective, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în Belgia.

Pe de altă parte, chiar și atunci când au existat onorariile minime, ele nu au fost respectate. „Erau arhitecți care spuneau atunci că piața nu poate să le ofere acele onorarii, deci că nu sunt aplicabile. Piața era deja configurată pe nivelul de tarifare din anii ’90. Este foarte greu de schimbat piața printr-o lege și poate dura 10-15 ani”, mai spune domnul Țigănaș.

“A fost o tentativă de introducere a unui tarif minim, dar nu l-a respectat nimeni. Nu a funcționat și nu va funcționa, nu are nicio șansă”, ne-a spus arhitectul Sorin Gabrea.

Oricum nu poate fi stabilit un tarif minim pentru că există inegalități la nivelul țării, nu poate fi comparată piața din București cu piața dintr-un oraș mic de provincie, adaugă domnul Gabrea.

“Sunt numai câteva birouri care ar putea respecta un preț minimal, dar nu există o solidaritate de breaslă. Sunt antreprenori care îți spun direct că nu lucrezi decât dacă accepți prețul ăsta. Nu poți negocia pentru că îți spun că mai sunt alte zeci de birouri. Nu contează dacă prețul nu îți permite să îți faci treaba”, subliniază domnul Gabrea.

Calitatea implică și un preț pe măsură. “Calitatea nu poate fi asigurată decât la un nivel minim al tarifului”, afirmă la rândul său arhitectul Adrian Cristescu.

Sunt multe probleme pe care existența unui tarfi minim le-ar soluționa. De exemplu, “un organizator de licitație a invitat 3-4 echipe la un concurs pentru elaborarea conceptului, concurs pentru care a alocat un anumit buget. A mai venit însă încă un proiectant care s-a oferit să elaboreze conceptul gratis. Atunci de ce ar mai plăti beneficiarul pentru asta?”, relatează domnul Cristescu.

În Germania există această limită care să susțină un nivel minim de calitate. “Au avut această reglementare, aceasta a fost ulterior scoasă pentru a lăsa piața liberă, dar în cele din urmă au revenit la ea pentru că și-au dat seama că nu se poate rezolva un lucru fără un anumit timp alocat și implicit bani. Germania și-a susținut cauza, noi doar aplicăm ce hotărește Uniunea Europeană”, subliniază domnul Cristescu.

Dacă nu poate fi introdus un tarif minim obligatoriu, atunci ar trebui să existe măcar niște recomandări. “Lumea s-ar alinia dacă ar apărea corelate cu un conținut minim al documentației”, susține domnul Cristescu.

În opinia sa, decidenții trebuie să conștientizeze care este volumul și impactul economic direct și indirect al arhitecților în sectorul de construcții și că reprezintă o verigă fără de care nu poate fi vorba de calitate. „În România, lanțul trofic care asigură construcții de calitate este dezarticulat, lipsesc bucăți din el, mai ales pe partea de monitorizare”.

După părerea domnului Țigănaș, nu poate fi stabilit un nivel minim de calitate pentru construcții. “Calitatea exclude elementul de minim. Nu există un standard minim de calitate.Pragul minim legal înseamnă cel mult că proiectul este sigur, nu înseamnă calitate, este absolut insuficient. Dacă doar îndeplinești standardele înseamnă că proiectul tău nu este criminal, nu că este de calitate”.

Nivelul calitativ în proiectare poate fi urmărit sub două fațete: aspectul legal, în sensul că sunt instituții abilitate să verifice calitatea, și aspectul cultural, care ține de client. “Nu se poate standardiza calitatea, tot așa cum nu există o lege împotriva analfabetismului. Calitatea ține de cultura beneficiarilor, dacă  le pasă de construcție, de confort. Repere calitative există, dar le folosesc doar unii. Este o problemă culturală, nu tehnică. Noi am fost câteva zeci de ani sub comunism, timp în care problemele culturale au fost tratate ca probleme tehnice. Toată cultura construirii este pusă pe seama tehnicului”, argumentează domnul Țigănaș.

Rolul arhitectului nu este pe deplin înțeles de beneficiari.  “Beneficiarul nu percepe tot ce înseamnă arhitectura și faptul că misiunea arhitectului nu se termină odată cu obținerea autorizației de construire”, subliniază domnul Țigănaș.

“Mulți clienți fac contracte limitate la o parte din serviciile pe care ar trebui să le facă arhitectul, deși acesta are responsabilitatea legală pentru proiect. Ar trebui niște contracte-tip, cu niște standarde minime”, sugerează domnul Cristescu. Un astfel de standard nu ar trebui să facă diferența între lucrări publice și lucrări private.

În prezent, există și o concurență neloială în piață. De exemplu, sunt birouri care nu plătesc licențele pentru programele de calculator, care apelează la forță de muncă neremunerată etc. „Există o concurență neloială, sunt diverse trucuri pentru a rezulta prețuri foarte mici. Însă doar introducerea unui preț minimal nu este suficientă, fenomenul este mult mai complex. Trebuie o implicare complexă pe piața muncii, cu oameni care știu despre ce este vorba și care o pot reglementa”, susține domnul Gabrea.

În cele din urmă, arhitecții trebuie să reușească să depășească obstacolele în calea exercitării profesie lor prin forța convingerii. „Acum se dorește sa fie ieftin și mult și să dea bine în poză, sa arate ca în afară. Trebuie să convingem că este nevoie de noi și că merităm să fim plătiți ca să rezulte o lucrare de calitate”, conchide arhitectul Șerban Țigănaș.

 

Vor incepe lucrarile la un ansamblu rezidential in zona Romexpo

 

Un nou proiect rezidential va fi construit in sud-vestul tarii

 

Vanzarile de locuinte noi ar putea scadea usor la inceputul anului viitor

 


Sursa articol

Peste 162 mil lei alocati pentru modernizarea a trei drumuri judetene

Peste 162 mil lei alocati pentru modernizarea a trei drumuri judetene

Proiectele de infrastructură rutieră, propuse pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de un județ  din vestul țării, au obținut finanțare în valoare de 162 milioane lei. Proiectele, depuse spre finanțare de Consiliul Judeţean Arad, sunt următoarele: *Modernizare

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Onorariile dirigintilor de santier sunt subdimensionate

Onorariile dirigintilor de santier sunt subdimensionate

În contextul în care se discută din ce în ce mai mult despre nevoia de a se realiza construcții de calitate, diriginții de șantier, care au un rol determinant în asigurarea calității lucrărilor, sunt nemulțumiți de sumele care le sunt rezervate în proiectele publice.

“Standardele de cost prevăd valori infime pentru diriginții de șantier. Sunt onorarii și sub salariul minim pe economie. Standardele prost făcute fac exact opusul menirii lor: ori se vor executa lucrări cu deficiențe, ori nu se vor mai executa deloc pentru că niciun diriginte de șantier nu va fi dispus să le semneze. Ar putea rezulta un blocaj al investițiilor”, ne-a declarat Ing. Marius Lulea, vicepreședinte al Colegiului Tehnic al Diriginţilor de Şantier (CTDS)

Mai ales în cazul lucrărilor cu o valoare totală mică, de ordinul sutelor de mii de euro, procentul rezervat pentru dirigenția de șantier generează niște onorarii infime, în condițiile în care lucrările se întind pe mai multe luni. Au fost situații în care diriginții de șantier au fost plătiți și cu 900 de lei. În astfel de condiții, nu pot fi acoperite nici măcar costurile cu salariile, deplasările și taxele. Practica aplicării unor onorarii foarte mici pentru dirigenția de șantier are o serie de efecte nocive: pe de o parte încurajează superficialitatea în supervizarea lucrărilor, iar pe de altă parte duce la apariția unor practici anormale, precum existența unor înțelegeri între diriginte și constructor, atrage atenția domnul Lulea.

Inițial, standardele de cost elaborate de Ministerul Dezvoltării pentru lucrările publice aveau statut de recomandare internă. Curtea de Conturi a impus ulterior ca aceste praguri din standarde să nu mai poată fi depășite. “S-a ajuns în situația în care proiectarea nu mai are caracter tehnic, ci economic”, afirmă vicepreședintele CTDS..

Atunci când sunt elaborate astfel de standarde ar trebui derulată o dezbatere publică reală, susține domnul Lulea.

CTDS propune realizarea unor standarde de cost diferențiate în funcție de valoarea totală a investiției și raportate la un tarif minim orar.

“Una este aplicarea unui procent mic la o valoare totală mare, de exemplu în cazul unei autostrăzi și alta este aplicarea aceluiași procent la o lucrare mică. Asta dacă se dorește o lucrare de calitate”, subliniază președintele CTDS.

 

Un vast proiect imobiliar va fi dezvoltat langa Constanta

Un spital judetean va fi reabilitat cu peste 15 mil lei

 


Sursa articol

Optim PM desemnat Project Manager pentru noul magazin IKEA Pallady din Bucuresti

IKEA a desemnat Optim Project Management in rolul de Project Manager pentru cel de-al doilea magazin din Bucuresti, care va fi construit pe un teren de 13,7 hectare, situat pe Bulevardul Theodor Pallady. Magazinul va avea un suprafata desfasurata de 67.430 mp.

Optim PM va oferi, de asemenea, pentru acest proiect de amploare servicii de Cost si Design Management, Tendering si Procurement, Servicii de Coordonare SSM si Dirigentie de Santier. Anterior, Optim PM a realizat si raportul de Technical Due Diligence aferent terenului mentionat anterior, asistand clientul in procesul de achizitie a acestuia.

Autorizatia de construire a fost obtinuta in luna octombrie 2017, iar proiectul urmeaza sa fie livrat in trimestrul IV 2018.

Sursa articol

Volumul productiei in constructii ar putea scadea in urmatoarele trei luni

Volumul productiei in constructii ar putea scadea in urmatoarele trei luni

 

 

Activitatea de construcţii ar putea înregistra în următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural ‐33%), potrivit unei anchete de conjunctură realizate în luna noiembrie de Institutului Naţional de Statistică, în baza declarațiilor managerilor companiilor de profil.

De asemenea, managerii estimează scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural ‐21%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +4%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +16%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +32%).

Servicii

Conform estimărilor din luna noiembrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +8%).

 


Sursa articol

Sectorul de constructii este erodat de lipsa investitiilor publice

Sectorul de constructii este erodat de lipsa investitiilor publice

Ponderea sectorului de construcții în PIB a scăzut anul acesta sub 5% în conditiile în care potențialul sectorului este de circa 10%. Producția realizată în primele 8 luni din 2017 a fost de circa 5,18 miliarde de euro, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la puțin sub 9 miliarde de euro, în scădere de la 9,64 miliarde euro anul trecut și circa 10 miliarde de euro în 2015, potrivit Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO).

Aceasta în condițiile cu care numărul angajaților din sector ar putea crește ușor față de anul trecut, până la aproape 385.000 (față de 377.500). Totodată, a crescut și salariul mediu lunar în construcții, de la circa 2.160 de lei anul trecut, la circa 2.400 de lei anul acesta. În schimb, productivitatea medie lunară per angajat s-a diminuat de la peste 2.500 de euro pe lună în 2016, la puțin peste 2.300 de euro pe lună anul acesta.

Printre principalele cauze care au dus la aceste rezultate slabe se numără întârzierea reformei în achizițiile publice, conform directivei europene, lipsa absorbției fondurilor europene în primul semestru al anului, amputarea investițiilor la rectificarea bugetară și penuria de personal calificat, potrivit ARACO.

În acest context, ARACO propune mai multe soluții pentru ieșirea din recesiune a acestui sector începând cu anul 2018:

*Activarea  substantiala a POIM si a celorlalte programe operationale comunitare cu efecte  benefice directe in planul dezvoltarii infrastructurii de transport, infrastructurii hidroenergetice, proiectelor edilitare, infrastructurii termo energetice si de transport energetic, infrastructurii de sanatate, infrastructurii educationale etc.

*Aprobarea cat mai rapida a Bugetului de stat care sa cuprinda o componenta consistenta a programelor de investitii si asigurarea  finantarii /cofinantarii proiectelor prioritizate strategic.

*Convenirea cat mai rapida a unui model de Contract national inspirat de  conditiile contractuale FIDIC de catre Guvern in urma consultarilor cu Guvernul, BEI, CE si organizatiile patronal-profesionale relevante.

*Organizarea cat mai rapida a licitatiilor in 2018 si semnarea contractelor odata cu asigurarea finantarilor aferente.

*Ponderarea rationala a criteriului pretului cel mai scazut in procedurile de achizitii publice.

*Clarificarea aspectelor legate de split TVA intr-un sector unde perioada medie de incasare a creantelor este de 7 luni.

*Clarificarea prin Instructiune a MFE-ANAP a aspectelor fiscale pentru proiectele in derulare ca urmare a modificarii Codului fiscal.

*Corelarea prevederilor din Codul de procedura fiscala cu cele din Legea insolventei astfel incat societatile de constructii aflate in insolventa sa poate participa in procedurile de achizitii publice.

*Monitorizarea dinamica a demersurilor de “etatizare” a unor activitati de constructii de catre CNAIR, PMB si alte autoritati contractante nationale sau locale urmata de interventiile necesare la Guvern, Consiliul Concurentei si CE.

*Finalizarea in 2018 a proiectului de Cod al Urbanismului, Amenajarii Teritoriului si Constructiilor promovat de MDRAPFE din 2016.

*Finalizarea Normelor privind certificarea profesionala a operatorilor din sectorul de constructii in baza Legii Calitatii actualizata care ar fi trebuit sa fie in vigoare de la 01.01.2018.

*Finalizarea procesului de modificare a Legii 62/2011 in baza negocierilor cu partenerii sociali.

*Promovarea unor masuri care sa limiteze efectele negative ale Directivei privind detasarea muncitorilor actualizata.

*Convenirea si promovarea unor masuri sustenabile impreuna cu Guvernul si autoritatile locale pentru a readuce in Romania o parte din muncitorii romani migranti in UE.

*Promovarea unor masuri concrete care sa viabilizeze demersurile in planul invatamantului dual in constructii.

*Reactivarea substantiala a activitatilor clusterului format in 2015 cu celelalte organizatii patronal-profesionale din sectorul de constructii.

*Promovarea in structura Guvernului a unui minister care sa aiba atributii/responsabilitati directe si coerente legate de reglementarile  necesare sectorului de constructii.

 

Un vast proiect imobiliar va fi dezvoltat langa Constanta

 

Evolutia pretului polistirenului

 

https://www.arenaconstruct.ro/wp-admin/post.php?post=245120&action=edit

 

 

 


Sursa articol

Apar primele proiecte rezidentiale destinate exclusiv inchirierii

Apar primele proiecte rezidentiale destinate exclusiv inchirierii

Nordul Bucurestiului ofera conditii pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale destinate inchirierii. Cel mai bine cotate la închiriere în zona Aviației sunt apartamentele din apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, aflată în proximitatea Parcului Herăstrău-Bordei și a Mall-ului Promenada, dar și a clădirilor premium de birouri din zona Floreasca – Barbu Văcărescu, potrivit companiei de consultanță imobiliară Nordis.

În următorii ani, oferta de apartamente noi scoase la închiriere va crește în această zonă, ca urmare a livrărilor din acest an, printre actualii proprietari fiind și multi investitori.

Anul acesta au fost livrate în zona Aviației proiecte rezidențiale de mari dimensiuni precum One Herăstrău Park (106 apartamente), Dinamic City, din apropierea Parcului Verdi (160 de apartamente), Metropolitan Residence Aviației (195 de unități locative), Blocul J din Complexul City Point (71 de apartamente) și sunt în curs de finalizare proiecte precum One Herăstrău Plaza (156 apartamente), prima fază a Belvedere Residences (2 imobile ce cuprind 238 de apartamente) sau Capital Residence Caramfil (87 de apartamente), potrivit unui monitorizări realizate de Nordis.

Tot anul acesta, doi dezvoltatori au pariat pe investiții în clădiri rezidențiale de tip boutique destinate exclusiv închirierii și au ales zona Aviației, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu, în imediata apropiere a marilor proiecte de birouri.

Cele două clădiri rezidențiale tip boutique au un număr redus de unități, pentru a fi ușor de administrat – 19, respectiv 30 de apartamente, preponderent cu 3 camere, cu suprafețe de aproximativ 100 mp ce se pot închiria mobilate sau nemobilate, la un nivel al chiriei de 1.100-1.200 euro/lună.

Blocurile boutique construite pentru închiriere au finisaje de top, mobilier modern și de foarte bună calitate, suprafețe vitrate mari, recepții elegante și locuri de parcare alocate fiecărui apartament.

Pentru familiile mai exigente sau cu un număr mai mare de membri există și apartamente de tip penthouse, cu 4 camere și terase generoase, cu vedere panoramică.

Și proiectele rezidențiale mari din zonă au multe apartamente la închiriere. În piață sunt proiecte livrate în anii trecuți, în care constant se eliberează apartamente pentru închiriere, majoritatea unităților locative fiind achiziționate ca investiție.

Exemple reprezentative de astfel de proiecte sunt Cortina Residence, City Point, One Floreasca Lake sau North Area Lake View, ocupate în proporție de peste 85%.

Pe lângă amplasament și vecinătăți, alte criterii de departajare importante pentru chiriași sunt reprezentate de suprafețele apartamentelor, nivelul finisajelor și al mobilierului, dar și existența locurilor de parcare la subsol. Sunt câteva imobile în care suprafețele apartamentelor sunt relativ reduse, 50-55 mp la apartamente de 2 camere și 70-75 mp pentru apartamentele de 3 camere și care oferă doar locuri de parcare exterioare, la care nivelul chiriei coboară puțin sub media zonei, respectiv 550 – 600 euro/lună – pentru 2 camere, 700 – 750 euro/lună pentru 3 camere și 1.000- 1.200 euro/lună pentru 4 camere.

“În 2016-2017 am înregistrat multe cereri de închiriere în zona Aviației, aproape de birourile din zona Floreasca- Barbu Văcărescu, dar erau puține oferte de apartamente noi de 2 și 3camere care  se încadrau în bugetele de 800-1.200 euro/lună, ale tinerilor manageri români sau expați, cu poziții de middle management. Noile apartamente din cele două proiecte boutique se adresează acestui segment de clienți și sunt mobilate și echipate adecvat, respectând un maxim de funcționalitate”, declară  Aura Diaconescu, manager al Departamentului de Închirieri în cadrul Nordis.

În ultimii ani, zona Aviației – Floreasca – Barbu Văcărescu s-a consacrat ca un nou pol de business al Bucureștiului.Clădirile de birouri moderne, de mari dimensiuni, construite pe Bulevardul B. Văcărescu, pe Calea Floreasca, Fabrica de Glucoză sau pe Bulevardul Pipera au atras mai bine de 40.000 de angajați.

Traficul din ce în ce mai aglomerat din București, precum și profilul angajaților din zonă – oameni tineri, mult mai flexibili și mai adaptabili la schimbare- au dus la creșterea cererii pentru locuințe în această zonă. Astfel, Aviației ajunge să fie in prezent nu doar polul principal de business al Bucureștiului, dar și un pol de interes al dezvoltatorilor imobiliari de pe segmental rezidențial.

Interiorul unui apartament nou

 

 


Sursa articol

Va incepe reabilitarea strazilor intr-un oras din centrul tarii

Va incepe reabilitarea strazilor intr-un oras din centrul tarii

Lucrările de reabilitare a trei străzi care aparțin unui oraș din centrul țării vor demara în perioada următoare. Lucrările vizează realizarea unui spațiu carosabil și a unor trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică, precum și reabilitarea sistemului de iluminat public și crearea

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Programele de reabilitare termica nu incurajeaza folosirea materialelor de calitate

Programele de reabilitare termica nu incurajeaza folosirea materialelor de calitate

Deși programele de reabilitare termică ar trebui să aducă un impuls pieței de tâmplărie termoizolantă, în practică acest lucru nu se întâmplă deoarece se folosesc în general materiale necorespunzătoare.

“Programele de reabilitare termică nu reprezintă o cerere semnificativă acum. În orice caz nu constituie un colac de salvare. Majoritatea firmelor, mai ales cele mari, se feresc de lucrări de reabilitare sau dacă intră în asta atunci își asumă riscuri”, ne-a declarat Valentin Petrescu, președintele Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT).

Atribuirea contractelor pentru reabilitare termică după criteriul “prețul cel mai scăzut” încurajează utilizarea produselor de calitate inferioară. În plus, în structura costurilor, componenta vitrată a anvelopei nu este luată separat de componenta opacă.

“Licitațiile sunt câștigate de antreprenori la prețul cel mai mic. Atunci, antreprenorii fac presiune pe furnizori să le livreze la un preț cât mai mic, ca să atingă nivelul de cost angajat și atunci nu se mai pune ceea ce trebuie. Așteptăm să vină cererea pe proiecte de reabilitare termică, dar contează și ce calitate se cere”, subliniază președintele PPTT.

Chiar dacă există standarde de preț de cost elaborate de Ministerul Dezvoltării, care tratează și componenta de tâmplărie termoizolantă și condițiile tehnice minimale pe care aceasta trebuie să le întrunească , în practică ele nu sunt respectate, susține domnul Petrescu.

“Dacă s-ar respecta prețul din standard, atunci costul tâmplariei termoizolante ar fi cu mai mult de 50% peste ceea ce se plătește uzual acum la reabilitarea termică. Diferența este enormă!”, atrage atenția domnul Petrescu.

Standardele nu se respectă întrucât Inspectoratul de Stat în Construcții, instituția care trebuie să supravegheze această piață, nu face suficient pe acest palier, consideră președintele PPTT. De exemplu, ISC trebuie să controleze că marcajul “CE”, aplicat pe produsele folosite la reabilitarea termică, nu are în spate doar o hârtie, ci chiar este respectat un anumit nivel de calitate. “Poate că au marcaj produsele folosite la reabilitarea termică, dar cine ne asigură că se și implementează?”, subliniază domnul Petrescu.

Patronatul a încheiat un protocol cu ISC menit să vină în sprijinul activității de control a instituției pe această piață. Concret, PPTT se oferă să pună la dispoziție specialiști pentru crearea unor echipe mixte de control pe teren, împreună cu inspectorii ISC. “Ei să vină cu autoritatea, noi cu specialiștii”, explică domnul Petrescu.

Până acum ISC nu a dat însă curs acestei propuneri venite din partea patronatului, afirmă președintele PPTT.

În prezent, piața locală de tâmplărie termoizolantă este susținută de investițiile private și de exporturi, unde se pune preț pe calitate. Practic, ferestrele produse în România sunt la fel cu cele produse în Germania, întrucât se folosesc aceleași profile și tehnologii, argumentează domnul Petrescu.

Pe de altă parte, dacă s-ar intensifica proiectele de reabilitare termică finanțate din fonduri europene, există riscul să nu se găsescă suficienți constructori care să realizeze lucrările în condițiile în care sectorul se confruntă cu un deficit mare de forță de muncă. Inclusiv producătorii de tâmplărie termoizolantă se confruntă cu un deficit de angajați pe partea de producție și montaj, mai spune președintele PPTT.

 

 


Sursa articol

Evolutia pretului polistirenului

Evolutia pretului polistirenului

Costul termoizolării cu plăci de polistiren a crescut foarte mult în ultima perioadă, după cum susțin unii dezvoltatori imobiliari. Aceasta în condițiile în care se anunță tot mai multe proiecte de milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice atât a (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul Evolutia pretului polistirenului apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

SIG AIR Handling Romania prezinta noile centrale de tratare aer modulare AmberAir produse de Salda Lituania

SIG Air Handling Romania ofera o gama variata de sisteme si echipamente de climatizare,  distributie si tratare a aerului conforme Directivei privind Performanţa Energetică a Clădirilor, in vederea asigurarii calitatii aerului interior  a comfortului termic si a performantelor energetice ridicate .

SALDA LITUANIA unul dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai SC Sig Air Handling Romania prezinta AmberAir, noua gamă certificată Eurovent de unități modulare de tratare a aerului.

Sunt disponibile in 16 marimi diferite cu debite ale aerului tratat cuprinse intre 500 m³/h si 85000 m³/h. Centralele sunt produse conform solicitarilor specifice fiecarui proiect sau aplicatie.

Utilizare

 • tratarea aerului in aplicatii comerciale si industriale
 • filtrarea aerului
 • incalzire (baterii cu apa calda, in detenta directa, cu abur)
 • racire (baterii apa rece, in detenta directa)
 • recuperarea caldurii (schimbator in placi sau rotativ)
 • instalare la interior sau exterior
 • piscine
 • la cerere constructie igienica, pentru spitale, camere albe
 • aplicatii adiabatice.

Detalii constructive

 • panouri cu dublu strat
 • structura din profile de aluminiu cu punte termica si colturi din plastic
 • izolatie: spuma poliuretanica 50 mm
 • exterior: otel galvanizat vopsit (optional)
 • interior: otel galvanizat, aluminiu sau otel inoxidabil (in functie de aplicatie)
 • garnituri din cauciuc
 • usi cu balamale si manere cu posibilitatea de blocare
 • schimbator de caldura in contracurent din aluminiu sau schimbator rotativ higroscopic, cu absorbtie, sau condesare
 • optional: ferestre de inspectie, iluminat, strat de protectie epoxidic, acoperis si protectie antiploaie pentru montaj la exterior.

               Software-ul de selecție și modelare 3D a dispozitivului VentMaster vă permite să creați rapid unitatea de tratare a aerului și să o integrați direct în Autodesk Revit sau în orice alt sistem de proiectare utilizând formatul dxf.

               Toate noile produse și îmbunătățiri sunt testate în laboratoare independente în condiții meteorologice extreme.

               Software-ul de selecție și gama AmberAir au certificare Eurovent și fac obiectul auditurilor anuale de fabricație.

Pentru mai multe detalii legate de instalatiile si echipamentele HVAC, pentru care oferim solutii personalizate, ne puteti contacta la telefon: (0)31 82 42 111-(112)-(113) sau pe e-mail: ofertare@sigairhandling.ro.

 

Sursa articol

Un spital judetean va fi reabilitat cu peste 15 mil lei

Un spital judetean va fi reabilitat cu peste 15 mil lei

Proiectul constând în creșterea eficienţei energetice a clădirilor din sistemul de sănătate la nivel județean va primi finanţare din fondurile europene și cofinanțare din bugetul local. Acest proiect, care a fost depus în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3, presupune (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul Un spital judetean va fi reabilitat cu peste 15 mil lei apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

Peste 64 mil euro pentru parapete metalice

Peste 64 mil euro pentru parapete metalice

Contractul de achiziţie şi de transport a parapetelor  deformabile (elemente metalice) şi a atenuatorilor de impact necesare drumurilor naţionale şi autostăzilor a fost atribuit. Deşi suma estimată iniţial depăşea 500 de milioane de lei, contractul a fost atribuit pentru o

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Un vast proiect imobiliar va fi dezvoltat langa Constanta

Un vast proiect imobiliar va fi dezvoltat langa Constanta

Un vast proiect imobiliar va fi dezvoltat lângă Constanța pe un teren cu suprafața de 100 de hectare. Proiectul va cuprinde spații industriale, de retail și de birouri, un hostel, precum și alte facilități. În total, suprafața construită va depăși

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Peste 1.000 de apartamente in planul unui mare dezvoltator

Peste 1.000 de apartamente in planul unui mare dezvoltator

Anul viitor, un mare dezvoltator imobiliar va avea în construcție peste 1.000 de apartamente în cadrul a nu mai puțin de patru proiecte rezidențiale, trei în București și unul în Constanța. Totodată, dezvoltatorul pregătește documentația și pentru cea mai înaltă

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Nou proiect cu 500 de apartamente in Bucuresti

Nou proiect cu 500 de apartamente in Bucuresti

Un dezvoltator imobiliar pregătește un proiect care vizează construirea a 500 de apartamente  în București. Între timp, dezvoltatorul urmează să demareze luna viitoare construcția unui ansamblu cu 15 case, tot în capitală. “Pe lângă aceste case vom demara la începutul

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Peste 500 de apartamente vor fi construite in doua proiecte din nordul Bucurestiului

Peste 500 de apartamente vor fi construite in doua proiecte din nordul Bucurestiului

Construcția a peste 500 de apartamente urmează să demareze anul viitor în două ansambluri rezidențiale din nordul Bucureștiului. Pentru alte faze este în pregătire documentația de urbanism. Vânzările sunt programate să demareze odată cu începerea lucrărilor de construire, prevăzute să

Accesul la aceasta informatie este disponibil printr-un abonament !

Nu esti abonat?   Aboneaza-te acum ! Profita de ofertele speciale !

Sursa articol

Actiunile la purtator favorizeaza coruptia in investitiile publice

Actiunile la purtator favorizeaza coruptia in investitiile publice

În prezent în România funcţionează 384 de societăţi care au acţiuni la purtător, iar cele mai multe sunt conectate la bani publici, potrivit RoAction. Acțiunile la purtător sunt acțiuni nenominale, care pot fi transmise de la o persoana la alta, (mai mult…)Citeste mai mult

Post-ul Actiunile la purtator favorizeaza coruptia in investitiile publice apare prima dată în ARENA Constructiilor – stiri din constructii, investitii, preturi, locuinte, infrastructura.

Sursa articol

Globalworth vrea sa dezvolte noi proiecte imobiliare in Bucuresti

Globalworth vrea sa dezvolte noi proiecte imobiliare in Bucuresti

Fondul de investiții Globalworth Real Estate Investments pregătește noi proiecte imobiliare în România.

În București, compania urmează să dezvolte până în anul 2020 un complex de birouri pe Strada Luterană, pe un teren pe care îl deține încă din 2014, au anunțat reprezentanții Globalworth.

Totodată, la Timișoara, Globalworth are în plan să dezvolte faza a doua a parcului pentru industrie ușoară TAP, a cărei finalizare este prevăzută în perioada 2018-2020.

În plus, compania intenționează să dezvolte două proiecte noi în București și Varșovia, prin intermediul GPRE (în care Globalworth are o participație majoritară). Cele patru proiecte au potențialul de a oferi o suprafață totală închiriabilă de peste 250.000 de metri patrati între 2018 și 2022.

În paralel cu activitatea de dezvoltare, Globalworth intenționează să achiziționeze pe termen scurt cinci clădiri de birouri în România și Polonia (prin GPRE). Trei dintre acestea se află în România și oferă o suprafață închiriabilă de aproximativ 100.000 mp, iar celelalte două sunt în Polonia, dispunând de o suprafață închiriabilă de 60.000 mp. Investiția se ridică la o valoare totală de aproximativ 410 milioane de euro.

“Pe măsură ce economia românească continuă să înregistreze o creștere puternică, suntem încântați să anunțăm menținerea unui ritm de dezvoltare în linie cu obiectivele noastre. Portofoliul nostru a crescut în acest trimestru, prin includerea clădirii C din complexul Green Court în noul Central Business District din București și finalizarea primului turn din cadrul proiectului Globalworth Campus, unde suntem încântați să avem ca principal chiriaș compania Amazon. Pe lângă investiția strategică anunțată recent în Polonia, avem în vedere o serie de alte oportunități atractive de investiții, toate acestea pornind de la misiunea noastră, de a ne consolida poziția în topul celor mai importanți proprietari de birouri din Europa Centrală și de Est. În plus, pentru a putea profita de toate aceste oportunități, am anunțat recent intenția de a atrage o nouă majorare de capital”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea de piață a portofoliului Globalworth a ajuns în trimestrul al treilea al anului curent la 1,088 miliarde de euro, în creștere cu 4,1% față de sfârșitul lunii iunie (1,045 miliarde euro). Creșterea a fost determinată în principal de achiziția clădirii Green Court Building C în august 2017 și de investițiile din primul trimestru al anului pentru proprietățile în curs de dezvoltare (Globalworth Campus din București și TAP, complexul de industrie ușoară din Timișoara).

Venitul Operațional Net în primele trei trimestre ale anului, a fost de 34,9 milioane euro, în creștere cu 3,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, când valoarea acestuia era de 33,8 milioane euro. În același interval de timp, profitul EBITDA din activitățile operaționale în curs de desfășurare a fost de 29,5 milioane euro, în creștere cu 3,5% față de aceeași perioadă din 2016, când valoarea acestuia era de 28,5 milioane euro.

Globalworth a anunțat în octombrie 2017 că subsidiara sa Globalworth Asset Managers SRL a încheiat un contract de investiții condițional pentru a achiziționa un minim de 50,01% și până la 67,90% din capitalul social emis de Griffin Premium RE .. NV (GPRE). GPRE este un investitor care activează pe piața imobiliară poloneză, listat la Bursa de Valori din Varșovia, al cărui portofoliu este compus din șase clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinație multiplă, situate în orașe cheie, precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

 

 


Sursa articol

Aproape 2 miliarde lei pentru constructia autostrazii Sebes-Turda

Aproape 2 miliarde lei pentru constructia autostrazii Sebes-Turda

Cererea de finanțare pentru  proiectul „Construcția Autostrăzii Sebeș-Turda-Faza II”  depus de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, a fost semnată vineri de către Ministerul Transporturilor în calitate de organism intermediar pentru Transport.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 1,94 de miliarde de lei si va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel: 75% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv circa 1,2 miliarde lei va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltarea Regională, iar restul de finanțare, în valoare de 405 milioane lei va fi asigurată de la bugetul de stat.

Obiectul principal al cererii de finanțare este reprezentat de construcția a 70 km noi de autostradă, cu 2 benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Sebeș-Turda, situat pe rețeaua TEN-T Core și va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Sebeș și Turda de la 85,83 minute la 53,35 minute.

Perioada de implementare a Proiectului este de 108 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2014 și finalizându-se la data de 31 decembrie 2022.

 

 


Sursa articol

London Partners investeste 26 milioane de euro intr-un proiect rezidential

London Partners investeste 26 milioane de euro intr-un proiect rezidential

Compania London Partners va investi 26 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidențial SoHo Unirii din centrul capitalei. Acesta va cuprinde 236 de apartamente și va fi dezvoltat într-o singură fază

Construcția ansamblului a demarat în vara acestui an. Termenul de finalizare al întregului ansamblu este prevăzut pentru primul trimestru al anului 2019.

“Piața imobiliară românească ne-a atras atenția încă de acum câțiva ani, iar în urma prospectărilor noastre atente am decis să investim în piața locală. Acesta este un moment oportun pentru a construi noi locuințe în București, mai ales într-o zonă ultra-centrală”, a declarat Richard McLaughlin-Duane, Directorul General al London Partners România.

Aceasta este prima investiție pe piața românească a dezvoltatorului imobiliar London Partners. Compania mai are în plan și alte dezvoltări, iar următorul proiect rezidențial va fi început chiar anul viitor.

Vânzările proiectului SoHo Unirii au început în luna noiembrie 2017, fiind intermediate de The Concept Group. În câteva zile de la lansarea acestuia, circa 15% din totalul locuințelor disponibile au fost rezervate.

SoHo Unirii este situat pe Strada Verzișori, în apropiere de stațiile de metrou Unirii, Timpuri Noi și Tineretului, și în vecinătatea Parcurilor Carol și Tineretului. Proiectul este construit de Ayka Construction, companie care a mai executat constructia unor proiecte de amploare, precum Tineretului Residence, InCity Residence și Ferdinand Residence.

London Partners este o companie de dezvoltare imobiliară, care face parte dintr-un grup internațional, cu investiții de peste un milliard de dolari în mai multe sectoare de piață. Grupul este prezent în România din anul 1994.

 

Peste 500 de apartamente vor fi construite in doua proiecte din nordul Bucurestiului

Peste 1.000 de apartamente in planul unui mare dezvoltator

 

Un proiect imobiliar amplu se pregateste in vestul tarii

 


Sursa articol